Sunday, December 19, 2010

Μια ορκωμοσία...ετεροχρονισμένη.



Δύο εκδηλώσεις με διαφορά μιας μέρας στο χώρο του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου: Σήμερα,η ορκωμοσία του Δημάρχου, Γιάννη Γλυνού, χθες η εκδήλωση του ιδρύματος Παπαδημητρίου για τον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων.
Και στις δύο παρών ο Δήμαρχος, μόνο που στη δεύτερη δεν ήταν το τιμώμενο πρόσωπο, αλλά ένας από τους λίγους που την παρακολούθησαν ως το τέλος.


Έξι νέα παιδιά από την Άνδρο, επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων, επαγγελματίες ή ερευνητές, απευθύνθηκαν στους μαθητές των τελευταίων τάξεων των λυκείων και τους ενημέρωσαν ο καθένας για την επιστήμη του και για τις προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης που παρέχει αυτή. Υπότροφοι όλοι του Ιδρύματος Παπαδημητρίου, υπό την αιγίδα του οποίου έγινε η εκδήλωση, αναφέρθηκαν και στη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας, στις δυσκολίες και τις προοπτικές που δημιουργούνται, ακόμα και σ' αυτή την εποχή της κρίσης ή ίσως και εξαιτίας της.


Είδαμε νέους ανθρώπους χωρίς τη μιζέρια και τον πανικό που καταγράφεται στα ΜΜΕ, από μέρους της νέας γενιάς. Ναι, είναι δύσκολα, αλλά πρέπει να κυνηγήσουμε τα όνειρά μας, να ψάξουμε λύσεις στα αδιέξοδα, να συνεργαστούμε, να αναζητήσουμε στήριξη στις τοπικές κοινωνίες, να μάθουμε να μην τα περιμένουμε όλα από το κράτος. Δεν χρειάζεται να φύγουμε από τη χώρα μας. Αν όλοι εμείς, που είμαστε έτοιμοι να αποδώσουμε όσα η πατρίδα μας έχει επενδύσει σε μας, φύγουμε, μειώνονται οι προοπτικές της, υπονομεύεται το μέλλον της.
Όπως είπαν όλοι, οι σπουδές για ένα διάστημα στο εξωτερικό σου ανοίγουν άλλους ορίζοντες, αλλά η μόνιμη εγκατάσταση, που προωθείται τον τελευταίο καιρό ως πανάκεια, έχει πολλές δυσκολίες κι ας προσφέρει καλύτερες οικονομικές απολαβές.

Ξέρω καλά ότι στη σημερινή ορκωμοσία του ο Γιάννης ο Γλυνός την ώρα που ορκίζοταν να τηρεί το Σύνταγμα και τους νόμους, είχε στο νου του αυτά τα παιδιά: Την Κατερίνα τη Γρυμάνη που κάνει το διδακτορικό της στην Κοινωνιολογία, τον Νίκο τον Κωσταρά και το Γιάννη τον Περτέση, τους μηχανικούς υπολογιστών, τις εκπροσώπους των παιδαγωγικών επιστημών, Καλλιόπη Γλυνού της πρωτοβάθμιας και Ολυμπία Παρλιάρου της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και την Καλλιόπη τη Βιταλιώτη, τη γεωπόνο, που το μεταπτυχιακό της έχει θέμα την κτηνοτροφία της Άνδρου.
Αυτά τα παιδιά κι όλα τα παιδιά, που ζουν ή που επιθυμούν να ζήσουν στον τόπο μας, είναι το θέμα της σημερινής ορκωμοσίας. Το μέλλον τους, οι προοπτικές τους,οι ελπίδες τους. Το μέλλον μας, οι προοπτικές μας, οι ελπίδες μας.
Καλό ξεκίνημα Δήμαρχε, καλή δύναμη, φίλε.

22 comments:

Χαρ. Αλβερτος said...

ΑΞΙΕΠΑΙΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥΣ, ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ Η ΖΩΗ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ/ΕΣ ΝΕΟΥΣ/ΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΗ, ΟΣΟ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΟΥ ΕΠΟΧΗΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ!
ΤΟΝ ΔΕ ΞΕΝΙΤΕΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΕΩΝ,
ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΣΑΝ ΠΑΝΑΚΕΙΑ, ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, Κου ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ, ΠΟΥ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ... ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!
ΚΑΛΟ, ΛΟΙΠΟΝ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΑΣ, ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΑ ΝΑ ΜΗ ΤΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΠΟΤΕ, Σ' ΟΛΗ ΤΟΥΣ ΤΗ ΖΩΗ. ΕΙΤΕ ΕΥΚΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΤΕ ΔΥΣΚΟΛΗ.

dimitris said...

Aνεστασια καλησπερα ωρε, εισαι στην Ελλαδα εσυ?
Ωρε τι γραφεις, τους εχει στο μυαλο του ο ψηλος και τι εγινε, που θα βρουνε αυτα τα νεα παιδια πεδιο εφαρμογης των τεχνων που εμαθαν, στον δημο Ανδρου, η στις ναυτιλιακες επιχειρησεις, γιατι καθε 5 που θα φευγουν για συνταξη θα προσλαβανεται 1 και στις ναυτιλιακες δινουν γυρω στα 800 ευρω, σε ''επιασε'' ο ρομαντισμος σου και ο πονος που νοιωθεις για το αυριο των παιδιων σε κανει και βλεπεις τα πραγματα με την καρδια, για ποσο θα δινουν στα αφεντικα τις γνωσεις τους για................χαρτζιλικι, η θα μπουν στον δημο για να τους καθετε στο σβερκο ο πασα ενας ψηφοκρατορας-μεγαλοσογος.
Ωραιες οι εκδηλωσεις, αλλα οταν ''σβησουν'' τα φλας, αρχιζει η..............πραγματικοτητα και των παιδιων-επιστημονων και του ΦΙΛΟΥ ΜΑΣ δημαρχου και η ''σημερινη'' πραγματικοτητα σε λιγο διαστημα απο σημερα, ''αλλα'' θα τους δειξει.
Καλοριζικοι ολοι τους και τα καλυτερα.

Αχ Ανεστασια...

gyristroula2 said...

Ταξιδευτή, καλησπέρα,
ακριβώς επειδή τα πράγματα για τους νέους είναι πιο δύσκολα από ποτέ, χωρίς να έχουν οι ίδιοι την παραμικρή ευθύνη γι' αυτό, ας μην τους απογοητεύουμε κι εμείς, όταν οι ίδιοι έχουν το κουράγιο να παλέψουν.
Όσο για τη δική μου εποχή, δεν ήταν για όλους εύκολη,όπως και η δική σου για όλους δύσκολη.

gyristroula2 said...

Δημήτρη, δεν έχει μαγικές λύσεις στο τσεπάκι ο ψηλός, το ξέρεις. Θα το παλέψει όμως όσο περισσότερο μπορεί. Τα κοινωνικά δίκτυα των μικρών τόπων είναι μια ασπίδα απέναντι στην αγριότητα της κρίσης. Ήδη αρχίζουν να μπαίνουν σε κίνηση μηχανισμοί άμυνας. Θα τα πούμε από κοντά, ελπίζω...

Χαρ. Αλβερτος said...

ΕΓΩ, ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΧΗΘΗΚΑ!
ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΥ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΥΠ' ΟΨΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΛΑΙΨΟΥΝ. ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ "ΑΡΜΑΤΩΘΟΥΝ" ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΕΠΑΡΚΩΣ!
ΞΕΡΕΙΣ! ΕΓΩ ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟΥΣ(ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΟΠΑΙΔΙ) ΚΙ ΟΤΑΝ ΒΓΗΚΑ ΣΤΗ "ΠΙΑΤΣΑ", ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΟΤΙ ΗΜΟΥΝ ΞΥΠΟΛΗΤΟΣ ΣΤ' ΑΓΚΑΘΙΑ! ΟΤΙ ΕΙΧΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΚΛΟΥΒΙ ΜΕ ΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ!
ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΕΙΧΑΝ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΜΑΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΠΕΙΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΜΟΥ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ!
ΕΥΤΥΧΩΣ!
Ο @dimitris ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ! ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΝΑ ΜΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΠΑΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ "ΠΕΤΑΝΕ" ΣΤΑ ΣΥΝΕΦΑ! Η ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Χαρ. Αλβερτος said...

ΥΓ. ΟΤΑΝ ΕΙΠΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΠΟΧΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ, ΕΝΝΟΟΥΣΑ, ΓΕΝΙΚΩΣ.
Η ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ Η ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ Σ' ΑΥΤΗ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΑ, ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΟΥ ΕΠΟΧΗΣ! ΛΑΒΕ ΥΠ' ΟΨΗ ΣΟΥ, ΕΠΙΣΗΣ, ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΥΜΑΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΙΩΝ... ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΞΑΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΩΣΗ ΤΟΥΣ Σ' ΕΝΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΟΜΕΑ ΘΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ 15-20ετια, ΑΝ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΑ.

gyristroula2 said...

Tαξιδευτή, έχεις δίκιο, δεν έχει νόημα να παρουσιάζουμε μια ρόδινη πραγματικότητα στους νέους και μόλις βγαίνουν στην αγορά εργασίας να προσγειώνονται ανώμαλα και επικίνδυνα. Τα συγκεκριμένα παιδιά όμως έχουν ήδη βγει από τη "γυάλα" και ήρθαν να μας μεταφέρουν αυτές τις εμπειρίες των νέων επιστημόνων στην αγορά εργασίας. Πίστεψέ με αν τους άκουγες θα καταλάβαινες ότι καθόλου δεν πετάνε στα σύννεφα.

Χαρ. Αλβερτος said...

ΜΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΣΤΟΧΕΥΑΝ ΣΤΟΥΣ/ΕΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΝΕΟΥΣ/ΕΣ!
ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ ΑΥΤΗ ΥΠΗΡΞΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΜΟΥ, ΣΕ ΣΥΝΤΟΜΙΑ, ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ/ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ,ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΑΚΑ ΕΤΟΙΜΩΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΝΕΩΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ!
ΛΕΙΠΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΓΥΡΙΣΑ ΠΡΟ ΟΛΙΓΟΥ. ΕΙΧΑΜΕ ΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 10 ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΤΟΜΑ, ΓΝΩΣΤΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ. ΕΝΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ(ΕΛΛΗΝΑΣ), ΓΝΩΣΤΟΥ ΑΓΓΛΙΚΟΥ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΜΕ ΕΝΕΡΓΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, ΜΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ, 2 ΦΟΙΤΗΤΕΣ(1 ΑΓΟΡΙ, 1 ΚΟΡΙΤΣΙ), ΕΝΑ ΠΡΩΗΝ, ΕΝΤΟΝΑ ΕΝΕΡΓΟ, ΜΕΛΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ 2 ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΙ ΕΓΩ! Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΗΤΑΝ ΤΥΧΑΙΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΕΞ' ΑΙΤΙΑΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΘΛΙΒΕΡΟΥ ΣΥΜΒΑΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΝΟΣ ΚΟΙΝΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ. συνεχιζεται

Χαρ. Αλβερτος said...

Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 80 ΕΤΩΝ.
ΟΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΙ, ΤΑ 2 ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 22-23, ΣΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΤΟΥΣ! ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΟΣ Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ! ΕΙΧΑΝ ΕΝΤΟΝΗ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΤΟΥΣ. ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΟΤΙ Ο ΥΠΕΡΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥΣ, ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΖΩΗ ΤΟΥΣ! ΚΑΤΕΛΟΓΙΖΑΝ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ, ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΖΩΗΣ, ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥΣ. ΟΤΙ ΜΙΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ, ΟΦΕΛΙΜΙΣΤΙΚΗ ΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ. ΚΙ ΑΥΤΑ, ΟΧΙ ΜΕ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗ ΘΕΣΗ ΚΑΤΗΓΟΡΩΝ ΑΛΛΑ, ΜΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ. Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΡΩΤΟΣ-ΑΠΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΤΑΓΟΜΕΝΟΣ- ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ, ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ, ΙΣΩΣ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. ΑΝΕΠΤΥΞΑΝ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΟΛΟΤΕΛΑ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ. ΜΙΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΓΕΜΙΣΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΕ ΓΝΩΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ,ΤΕΛΙΚΑ, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΑΝΙΚΑΝΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ, ΓΙΑ ΠΤΥΧΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ. ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 4 Μ.Μ. ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 10 ΤΟ ΒΡΑΔΥ.
ΑΦΗΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ;
ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ, ΤΥΧΟΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ.

gyristroula2 said...

Ωραίο παράδειγμα, Ταξιδευτή. Παράδειγμα κοινωνικού δικτύου, διαγενεακής επικοινωνίας. Κάτι ανάλογο έγινε και στην εκδήλωση. Το βλέπεις πόσο αναζητούν οι σημερινοί νέοι αυτή την επικοινωνία, πόσο έστω κι αν μας καταλογίζουν πολλά, τελικά επιδιώκουν το διάλογο με τις παλιότερες γενιές;
Είδες πόσο καθαρή ματιά έχουν, πόση ζωντάνια και συγκρότηση;
Ε, όχι, Ταξιδευτή, αυτοί δεν θα πάνε χαμένοι ο κόσμος να χαλάσει.
Ίσως είναι ακριβώς αυτή η γενιά που θα προχωρήσει αυτό που άφησε ατελείωτο η προ-προηγούμενη, την αναγέννηση αυτού του τόπου, έστω κι από τις στάχτες του.
Την καλημέρα μου!

Χαρ. Αλβερτος said...

ΠΡΟΣ ΕΠΙΡΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ, ΑΣ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΧΘΕΣ Ο 80ουτης ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ.
ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΣΙΝΟ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΛΙΜΑΚΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΡΙΤΣΟΥ - ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΙΧΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΗΡΞΕ ΟΜΙΛΗΤΗΣ - ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ, ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΕ ΥΠ' ΟΨΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΟΤΙ:
Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟΥ ΟΦΕΙΛΟΤΑΝ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΕΚΑΝΕ ΠΡΑΞΗ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΤΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ! ΕΝΩ Π.Χ. ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΙΔΙΑ ΣΕ ΜΕΓΕΘΟΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΥΤΗ, ΠΑΡ' ΟΛΟ ΟΤΙ ΔΕΧΟΝΤΟΥΣΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΙΗΤΗΣ! ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ, ΕΠΙΣΗΣ, ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥ ΝΕΑΝΙΚΑ ΒΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ, ΕΠΙΣΗΣ, ΤΟΤΕ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ, ΤΟΤΕ, ΜΙΚΡΟΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΗΛΘΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ!

Χαρ. Αλβερτος said...

ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΣΟΥ ΕΥΧΗΘΗΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΣΟΥ ΕΟΡΤΗ ΤΟ ΠΑΣΧΑ.
ΕΠΕΙΔΗ, ΛΟΙΠΟΝ, ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΕΣ, ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ, ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ!

ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΩ ΠΕΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΞΩ. :)

dimitris said...

ΑΝΕΣΤΑΣΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ!!!

gyristroula2 said...

Ταξιδευτή, Δημήτρη, σας ευχαριστώ πολύ! Ορίστε να σας κεράσω.

Boul_boul said...

Χρόνια πολλά, με υγεία, ψυχική γαλήνη. Πολλά φιλιά, πάρα πολλά!

Διονύσης Μάνεσης said...

Τονωτική η ανάρτησή σας, γυριστρούλα.
Μας χρειάζεται από μία τέτοια κάθε πρωί και βράδυ, μέχρι να αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε κάποια συμπτωματάααααααααακια εθνικής κοπώσεως και απογνώσεως. Αμάν! Κοντεύουμε να πάθουμε διανοητική αγκύλωση, λες και στην κόλαση πέσαμε αιφνιδίως..
Κρατάω τη δροσιά της ανάρτησης, των παιδιών, μαζί και την ευθύνη που μου αναλογεί για τα από 'δω και πέρα.

Θανασης Ξ. said...

Μα ποιός είπε πως δεν υπάρχει ελπίδα;; Ο νέος σας δήμαρχος δεν είναι ελπίδα;; Το ίδρυμα αυτό που έκανε την εκδήλωση δεν είναι ελπίδα;; Οι ίδιοι οι νέοι επιστήμονες που μίλησαν δεν είναι ελπίδα;;
Δεν θα περάσουν τόσο εύκολα τα σχέδιά τους Γυριστρούλα. Όση τηλεαποβλάκωση κι αν διαθέτουν, όσα 'μέτρα' και να πάρουν, όσες υποκλίσεις και να κάνουν. Ο κόσμος πια δεν τσιμπάει τόσο εύκολα. Τις 'διαρθρωτικές' τους αλλαγές πολύ εύκολα θα τις ανατρέψει η όποια αλλαγή των συσχετισμών στο πολιτικό πεδίο. Δεν τις φοβάμαι. Όσο επιπόλαια τις κάνουν, άλλο τόσο εύκολα θα αλλάξουν. Δυναμικό υπάρχει και θα υπάρχει. Να μην πληρώσουμε μόνο τις βλακείες τους με κάποια καταστροφή. Με κάτι μη αναστρέψιμο...

Με την ευκαιρεία, καλές γιορτές σε όλους σας, υγεία πάνω απ' όλα, και ...περάστε κι απ' το μεγάλο χωριό καμιά φορά. Έστω για ..ψώνια:))))....

gyristroula2 said...

Aννούλα, τι ωραία ευχή! Αυτή η ψυχική γαλήνη ήταν πάντα διακαής μου πόθος και άπιαστο όνειρο. Πού θα μου πάει όμως...κοντοζυγώνω...

gyristroula2 said...

Διονύση μου, εμείς είμαστε κατά μια έννοια προνομιούχοι σ' αυτή τη δυστυχία που ενέσκηψε. Δεν δικαιούμαστε να βυθιστούμε στην κατήφεια και δεν μπορούμε κιόλας, με τα παιδιά γύρω μας.
Από την άλλη, ναι, οι ευθύνες μας γίνονται πολύ πιο βαριές.

gyristroula2 said...

Θανάση, σε ευχαριστώ πολύ και ανταποδίδω. Να περάσεις όμορφα με τους αγαπημένους σου. Θα έρθουμε μετά την πρωτοχρονιά για λίγες μέρες συνοδεύοντας την Ανθή στην επιστροφή της.
Στο θέμα μας τώρα, ναι, συμφωνώ απόλυτα, είναι να μη μας τσαντίσουν. Δεν είμαστε εύκολα χειραγωγήσιμοι, δεν θα γίνουμε υποχείριά τους. Αρκεί να μην καταφέρουν να μας κρατήσουν χωρισμένους σε μαγαζάκια, όπως τώρα.
Αρκεί να δούμε αυτά που μας ενώνουν, ξεπερνώντας τις ασήμαντες διαφορές μας.

katerina said...

Γυριστρουλα μου,περασαν τις θάλασσες οι μυρωδιές απο τις βανιλιες, τα λεμονοξυσματα και τα μαχλέπια και μου σπάσανε την μυτη καλή μου. Τι καλουδια μαστορευεις;

Τις πιο ζεστές μου ευχές, για καλές γιορτές, για κουραγια, για δυναμη, έτσι να κάνεις πάντα αυτο που περιμένουν απο σένα τα παιδιά σου και να εισαι γερή, εσύ και οι άνθρωποι σου να το απολαμβανεις.

Χρόνια πολλά!

gyristroula2 said...

Καλώς τηνε την όμορφη! Ναι,μυρίζει εδώ μέλι, πορτοκάλι και κανέλα, μαχλέπι όχι ακόμα, σε λίγες μέρες. Να δούμε πότε θα αξιωθούμε να πούμε δυο λόγια από κοντά,Κατερίνα μου. Πολλές ευχές κι από μένα να μη σου τελειώσει ποτέ αυτό το περίσσευμα ψυχής που σκορπάς απλόχερα, και να βρίσκεις πάντα την ανταπόκριση που σου αξίζει.

Cyber Sex

  Όταν πρωτομπήκε στο ίντερνετ, εκεί στα μισά της τελευταίας δεκαετίας του προηγούμενου αιώνα, σκέφτηκε ότι είχε μια ωραία ευκαιρία να βελτι...