Wednesday, December 15, 2010

Εμπνευσμένοι αγώνες!


Με συνθήματα υπέρ της κατάργησης των μισθών για την αποφυγή της πτώχευσης και κατά των συλλογικών συμβάσεων που καταστρατηγούν τη διαφορετικότητα των ανθρώπων, δεκάδες Ειλικρινείς Βιομήχανοι διαδήλωσαν σήμερα το πρωί στο κέντρο της Αθήνας

«Αν δεν πληρώσουν οι φτωχοί, πώς θα ζήσουν οι πλούσιοι;», «Ατομικές συμβάσεις για όλους: όλοι οι άνθρωποι είμαστε διαφορετικοί», «Για να μην πτωχεύσει η χώρα και πεινάσουμε, κατάργηση των μισθών τώρα!», «Τα λεφτά στους πλούσιους», «Τέρμα πια στις εκτονώσεις, ρίξτε κι άλλο ξύλο στις διαδηλώσεις», «Το μνημόνιο είναι εύλογία, δώστε μας λεφτά τα πάμε Ελβετία».

Αυτά ήταν μερικά από τα συνθήματα των δεκάδων Ειλικρινών Βιομηχάνων, που μετά τη συγκέντρωση και τις ομιλίες μπροστά από τη Βουλή, διαδήλωσαν από το Σύνταγμα και την οδό Ερμού ως τη Βαρβάκειο Αγορά και το Μοναστηράκι. Η πρωτοβουλία των Βιομηχάνων ήταν μια αναπάντεχη αντίδραση στη ραγδαία άνοδο του λαϊκισμού και την υστερία των απεργιακών διαδηλώσεων που αναμένεται αύριο να κορυφωθεί, με προφανείς συνέπειες την αφόρητη κίνηση στους δρόμους και την ανείπωτη ταλαιπωρία των έρμων των πολιτών.

Εκφράζοντας τη δυσφορία τους για τις πελατειακές νοοτροπίες που έχουν καθηλώσει την ανάπτυξη και έχουν διαλύσει το κράτος, οι Ειλικρινείς Βιομήχανοι μοίρασαν στους διερχόμενους πεζούς άρθρο του Πάσχου Μανδραβέλη στην Καθημερινή, αρθρώνοντας και με αυτόν τον τρόπο το δικό τους «Φτάνει Πια!» για την τριτοκοσμική καθυστέρηση σε κάθε επίπεδο, που εκθέτει ανεπανόρθωτα τη χώρα στο εξωτερικό και στα μάτια των πιστωτών της. Φήμες που θέλουν μερίδα διαδηλωτών να φωνάζουν «ένας Πινοσέτ θα μας σώσει», δεν επιεβεβαιώνονται -τουλάχιστον όχι από το ρεπορτάζ του RΝΒ.
athens.indymedia.org

12 comments:

Θανασης Ξ. said...

Πανέξυπνο όντως !! Δεν το είχα δει...

Καλημέρα..

dimitris said...

Aνεστασια καλημερα?????????!!!!!!!!

giorgos_st said...

Επιτέλους...καιρός ήταν να ακουστεί η φωνή τους, μπράβο ρε συντρόφισσα.

Χαρ. Αλβερτος said...

ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΟΥ!

ΚΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ!

meril said...

Ε....μα τι....

gyristroula2 said...

θανάση, καλησπέρα,
Ξέρεις πόσο τα ψάχνω κάτι τέτοια. Για μένα είναι αυτό που έλεγε χθες στο fb ένας συνάδελφος,ο Κωστής ο Ψαράκης, από την Κρήτη:"Πρέπει να γίνουμε πιο έξυπνοι από αυτούς".

gyristroula2 said...

Δημήτρη, καλό ε;

gyristroula2 said...

Γιώργο, έτσι, μια καταπιεσμένη μειονότητα βρίσκει τη φωνή της επιτέλους!

gyristroula2 said...

Καλησπέρα, Ταξιδευτή! Μπράβο στα παιδιά!

gyristroula2 said...

Μεριλού, ε, μα πια!

Διονύσης Μάνεσης said...

Άρχισαν οι γιορτές;

gyristroula2 said...

Δεν ξέρω, Διονύση, τα όργανα πάντως άρχισαν!

Cyber Sex

  Όταν πρωτομπήκε στο ίντερνετ, εκεί στα μισά της τελευταίας δεκαετίας του προηγούμενου αιώνα, σκέφτηκε ότι είχε μια ωραία ευκαιρία να βελτι...