Friday, March 27, 2009

Σεφέρης Θεοδωράκης Φαραντούρη: Ένα Τραγούδι.

Πόσα χρόνια το ψάχνω αυτό στο διαδίκτυο ούτε θυμάμαι. Από τον καιρό που αναζήτησα τραγούδι ίσως; Γιατί είναι από τα τραγούδια που "τραγουδώ" όταν κανείς δεν ακούει.
Φοιτητικά χρόνια, συναυλίες, το Μυθιστόρημα του Σεφέρη, το Νεοελληνικό της Φιλοσοφικής. Το δέντρο που μεγάλωσα στον ίσκιο του και μου το έκοψαν. Το δέντρο που με σήκωνε ψηλά τα καλοκαίρια και τώρα χαμήλωσε. Ο ύπνος ενός μωρού με τα πράσινα φύλλα του να χαράζει τα όνειρά μου. Η αγρύπνια του έρωτα που δεν ζηλεύει τον ύπνο. Η έγνοια που αναπαύεται μόνο στον ήσυχο ίσκιο του.
(Αφιερωμένο σε αγαπημένο συνάδελφο, σεφερικό και ομογάλακτο της ποίησης.)

9 comments:

Θερσίτης said...

Πατέρας μας ο Σεφέρης, οδηγός μας ο Μίκης και σήμερα πια όνειρό μας η απόδραση από αυτήν την εποχή που ζούμε, την άξενη και εχθρική. Είχα κι εγώ μια γέρικη ελιά πάνω στην οποία μεγάλωσα, ονειρεύτηκα, έπαιξα, ψήλωσα συναισθηματικά.

Διονύσης Μάνεσης said...

Αν προσυπογράψω κι εγώ, θα μας μπουντρουμιάσουνε όλους μαζί σε κανένα άσυλο νοσταλγών..Κι όμως. Το όνειρα που μας τύλιξαν στα φοιτητικά μας χαρίζουν απ' τον ίσκιο τους ακόμα.
Βίοι παράλληλοι. Φιλοσοφική σχολή, μουσικό, παίζουμε, τραγουδάμε Θεοδωράκη, αίσθηση μυσταγωγίας και μύησης σε τόπους ονείρου.
Χαιρέτωσαν τα ένδοξα Παρίσια!

Λορελάη said...

ΤΟ αγαπημένο Γυριστρούλα μου...
χτύπησες φλέβα...
σε φιλώ πολύ γλυκά...

(ε, όχι και "άσυλο νοσταλγών" Διονύση. αυτό το τραγούδι-ποίημα δεν είναι παλιό για να το νοσταλγούμε, ανήκει στο βαθύ μέλλον...:)

gyristroula2 said...

Καλώς τους, καλώς τους τους αθεράπευτους νοσταλγούς αλλοτινών καιρών και τόπων.
Βρε σεις, λέτε να έχουμε (-ετε) γεράσει "ανεπαισθήτως" και να μην το έχουμε αντιληφθεί;
Αυτό το δέντρο όμως ακόμα ολόδροσο είναι...

gyristroula2 said...

Αχ, λορελάη, τι ωραία, μαζί γράφαμε!
(Και νόμιζα ότι είχαμε μείνει μεταξύ μας οι...του σιναφιού.)
Μα, τι ωραία που τα λένε οι ποιητές... και μάλιστα όσοι με δέντρα μιλάνε...

meril said...

Γυριστρούλα τρυφερή μου....
τι μυρωδικές ανάσες φέρνεις....

giorgos_st said...

Αααααχ αυτό το νεοελληνικό της φιλοσοφικής και η φιλοσοφική εν γένει...(φαντάσου να είχα γνωρίσει τον Θερσίτη 30 χρόνια νωρίτερα?)

Θερσίτης said...

Γιατί; Δεν κατάλαβα;Τι θα είχες πάθει; Ομολόγα ΤΩΡΑ

gyristroula2 said...

Θα του πω εγώ θερσίτη μου, μην ανησυχείς: Θα είχε ασχοληθεί από την αρχή με μια ανθρωποκεντρική επιστήμη, όπως τελικά αποδείχθηκε ότι του ταιριάζει. Καλημέρα σε όλους!

Cyber Sex

  Όταν πρωτομπήκε στο ίντερνετ, εκεί στα μισά της τελευταίας δεκαετίας του προηγούμενου αιώνα, σκέφτηκε ότι είχε μια ωραία ευκαιρία να βελτι...