Saturday, October 31, 2009

Για τον Ρομπέρτο από την Αλβανία και το γιο του


Ο Ρομπέρτο είναι από την Αλβανία και είναι δικός μας. Χρόνια τώρα είναι το πιο γελαστό πρόσωπο της αγοράς, βοηθός στο μπακάλικο του Μαγκανιώτη, του μπάρμπα- Δημητρί, πρόθυμος, εργατικός, και πιο ντόπιος από τους ντόπιους. Ξέρει όλα τα κουτσομπολιά και απ' αυτόν μαθαίνω τα "νέα". Άσε που είναι και σκέτος βάζελος και δεν αφήνει γαύρο για γαύρο απείραχτο.
Τα παιδιά του γεννήθηκαν εδώ,μεγαλώνουν μέσα στην αγορά του Γιαλού, και σε λίγα χρόνια θα είναι μαθητές μας.
Στις παρελάσεις του μέλλοντος,όπως κι αν εξελιχθούν αυτές, θα τα καμαρώνουμε το ίδιο όπως τα δικά μας παιδιά, θα τους δώσουμε να κρατήσουν σημαιάκια, να πούνε ποιήματα, να τραγουδήσουν τον εθνικό μας ύμνο.
Γιατί ο λόγος που έχουμε αυτή την όμορφη και πανάρχαιη πατρίδα είναι για να τη μοιραζόμαστε με όλους τους ανθρώπους που την αγαπάνε και την τιμούν. Γιατί αυτή η πατρίδα, πιο πολύ από κάθε άλλη, θεμελίωσε την ύπαρξή της και τον πολιτισμό της στο σεβασμό προς τον ξένο, τον άλλο, τον διαφορετικό.
Και γιατί όσοι δεν σέβονται αυτές τις αξίες είναι πολύ περισσότερο ξένοι, πολύ λιγότερο δικοί μας από τον Ρομπέρτο και το γιο του.

35 comments:

Βραχονησίδα said...

Η απάντηση στην ανάρτησή σου είναι μία: η ταινία " Ακαδημία Πλάτωνος " με τον Καφετζόπουλο.
Περιττό να σου πω πως συμφωνώ μαζί σου.

NdN said...

Εχεις απόλυτο δίκιο Γυριστρούλα. Υπάρχουν "ξένοι" πολύ περισσότερο Ελληνες από τους Ελληνες. Ανθρωποι που αγαπανε τον τόπο και προσφέρουν.

Χαρ. Αλβερτος said...

ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ, ΝΑ 'ΧΟΥΜΕ!

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ:

1. ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ(ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΙΛΛΥΡΙΩΝ) ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΙ ΜΑΣ, ΣΤΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ!
ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ, ΑΛΛΟΤΕ ΣΥΜΜΑΧΟΥΝΤΕΣ ΜΕ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΕ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΜΕ ΜΑΣ!

2. ΟΤΙ ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠ' ΑΥΤΟΥΣ(ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ) ΠΟΥ Ο ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΑΝ "ΑΠΟΙΚΟΥΣ" ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΑΙΞΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΕΔΕΙΞΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΕΛΗΝΕΚΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑΣ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ, ΚΑΤΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ, ΚΑΙ Σ' ΑΥΤΟΥΣ!

3. ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΗΛΘΑΝ ΕΔΩ, ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ, ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΘΕΙ!
ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΑΝ "ΜΟΝΙΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ", ΠΛΕΟΝ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΑΜΕ, ΛΟΓΩ... ΕΥΜΑΡΕΙΑΣ KAI... ΑΝΟΗΣΙΑΣ[ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ :)] ΒΟΗΘΟΥΝΤΕΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΠΙΣΩ!

4. ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΣΑΝΕΣΧΕΤΟΥΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΟΤΙ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΑ.

ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΒΡΑΔΥ, ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΚΟΡΘΙ(ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ) ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ!

ΥΓ.
α) ΑΛΛΩΣΤΕ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ, ΟΙ ΑΝΔΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ, ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ, ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΗ!

β) ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ, ΑΣ ΡΙΞΕΙ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Κ. ΜΠΙΡΗ(ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ, ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ Ε.Μ.Π.), "ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΟΙ ΔΩΡΙΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ" !


-ΕΔΩ ΣΤΟ ΣΧΟΙΝΙΑ, ΦΥΣΑΕΙ ΔΙΑΒΟΛΕΜΕΝΑ, ΒΡΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΚΡΥΟ!
ΑΛΛΑ, ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ! ΚΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ!
ΘΥΜΑΜΑΙ, ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ, ΠΟΥ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΜΕ ΤΗ "ΜΟΣΧΑΝΘΗ" ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΚΟΡΘΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΞΕΒΓΑΖΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ! :)

gyristroula2 said...

Διάβασα για την ταινία και ανυπομονώ να τη δω, βραχονησίδα μου. Καιρός να αρχίσουμε να τους βλέπουμε τους ξένους μας, γιατί εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, είναι έξω από το οπτικό πεδίο ακόμα και των πιο εξασκημένων οφθαλμών της κοινωνίας μας.
Τους αντιμετωπίζουμε ως σύνολο ή μάλλον ως μάζα, ακόμα κι όταν εκφραζόμαστε θετικά. Λες και δεν έχουν πρόσωπο, όνομα, ταυτότητα, πέραν του, πχ "αλβανός".

gyristroula2 said...

Ndn, έτσι ακριβώς. Κι αν έχουν λόγους για το αντίθετο!
Στο νησί μου, πάντως, επειδή όλοι έχουν εμπειρία από ξενιτιά και εκτιμάνε πολύ τους εργατικούς ανθρώπους, γιατί έχουν δουλέψει ΠΟΛΥ στη ζωή τους, τους συμπεριφέρονται, πιστεύω, σχετικά καλύτερα από αλλού.
Πχ, η μάνα μου χρόνια τώρα και σε εποχές μεγαλύτερης ξενοφοβίας, όταν τους έπαιρνε για δουλειά, τους περιποιόταν με κεράσματα και τραπεζώματα, "γιατί δουλεύουν τα παιδιά" κι ας έλεγε την ίδια ώρα επηρεασμένη από την τηλεόραση για τα εγκλήματα που κάνουν οι ξένοι.

gyristroula2 said...

Παντοτινέ ταξιδευτή, πολύ σωστές παρατηρήσεις. Οι Βόρειοι Ανδριώτες μιλάνε και καταλαβαίνουν ακόμα αρβανίτικα, μέχρι τη δική μου γενιά. Μια καλή συνάδελφός μου Γαυριώτισσα στην Αθήνα, όταν της έκαναν φασαρία στην τάξη κάποια αλβανάκια, τους μίλησε αυστηρά στα αρβανίτικα και...σούζα τα μικρά!
Καλό μήνα και σε σένα και σε όλους τους αναγνώστες.
Εδώ ο καιρός είναι χειμωνιάτικος, ανάψαμε τζάκι, στρώσαμε χαλιά, βγάλαμε ρακιά, κρασιά, και περιμένουμε τους πανταχόθεν ταξιδευτές!

meril said...

Στρώσατε ε;
εδώ ακόμα.... και μάλλον θ' αργήσω

...................................
για την ανάρτησή σου....
Να σαι πάντα με την καρδιά ανοιχτή
τίποτε άλλο

καλημέρες

Θερσίτης said...

Ζηλεύω την ανάρτηση. Ήθελα να την έχω κάνει εγώ. Αυτό είναι ο ελληνισμός, αυτό είναι η Ελλάδα. Είμαστε περήφανοι που δεν είμαστε ρατσιστικά γουρούνια, είμαστε περήφανοι που ως δάσκαλοι αγκαλιάζουμε με την ίδια θέρμη ελληνάκια και αλβανάκια, ιρακινάκια και πακιστανάκια. Το χαμόγελό τους είναι το πιστοποιητικό της δουλειάς που κάνουμε. Πολύ με συγκίνησες, αδελφούλα.

Χαρ. Αλβερτος said...

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΣΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ, ΑΣ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΑΚΟΜΗ ΟΤΙ:

Η ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΓΛΩΣΣΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗ... ΑΝΑΔΕΛΦΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

ΕΠΙΤΡΕΨΕ ΜΟΥ ΝΑ ΔΙΗΓΗΘΩ:

ΤΗ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΧΡΕΙΑΖΟΜΟΥΝ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΛΑΜΑΡΙΝΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΠΗΓΑ ΠΡΟΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΜΕΡΙΑ.
ΧΑΜΗΛΑ ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟ ΘΗΣΕΙΟ, ΜΠΗΚΑ Σ' ΕΝΑ ΛΑΜΑΡΙΝΑΔΙΚΟ. ΜΟΛΙΣ ΜΠΗΚΑ, ΑΚΟΥΣΑ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΩ ΣΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ!
ΚΑΤΕΒΗΚΑ, ΒΛΕΠΩ ΕΝΑΝ ΨΗΛΟ ΜΕΣΗΛΙΚΑ ΜΕ ΜΟΥΣΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ,ΑΠ' ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ, ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ!!!
ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ ΤΙ ΘΕΛΩ, ΤΟΥ ΕΞΗΓΗΣΑ, ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΤΗ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑ!
ΤΟΥ ΕΔΩΣΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΑ ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΡΙΝ ΠΑΩ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΩ, ΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΘΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΑ!
ΠΑΙΡΝΩ ΤΗ ΚΑΡΤΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ!
ΜΕ ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΟΝ ΡΩΤΑΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΒΑΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑΦΑΤΙΚΑ!
ΜΙΛΟΥΣΕ ΤΕΛΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕ ΟΤΙ ΗΛΘΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΙΝ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΕΔΩ, ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ!

gyristroula2 said...

Μεριλού, εσείς πιο καλοκαιρινοί στη δύση. Εμάς αγρίεψαν πολύ τα πράγματα.
Καλή σου μέρα επίσης, μικρή μου.

Anwtatos said...

Να μην ξεχνάμε και τα αδέλφια μας τους Σέρβους, οι οποίοι το 1995 στο Βελιγράδι,αν και αδέλφια μας,έκαιγαν ελληνικές σημαίες επειδή το αθηναικό κοινό είχε αποδοκιμάσει τη σέρβικη ομάδα μπάσκετ ..και τότε ο Πρωθυπουργός Παπανδρέου είχε ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τον σέρβικο λαό.

gyristroula2 said...

θερσίτη μου, ούτε υποπτεύεσαι, θα στο ξαναπώ, πόσο μαζί μου σε έχω φέτος. Χρειαζόμουν ακριβώς αυτή την ασυμβίβαστη και "μεγαλοϊδεατική" σου οπτική για να βρω δύναμη στα δύσκολα. Ακριβώς αυτήν με την οποία έχω διαφωνήσει φανερά και κατ' ιδίαν, που λέει ότι για όλα φταίμε και όλα τα μπορούμε.

gyristroula2 said...

Ταξιδευτή μου, σκέψου μόνο τι θα γίνοταν το νησί χωρίς τους μετανάστες. Ούτε μια βουλιάστρα δεν μπορούσαμε να κτίσουμε, γιατί δεν έβρισκες χτίστες, και τώρα γεμίσαμε πετρόκτιστα. Άσε τα χωράφια, ούτε ελιές θα μαζεύαμε, ούτε σταφύλια θα κόβαμε πια, χαμένα θα πήγαιναν, όπως πριν.

gyristroula2 said...

Από την πόλη έρχεσαι, promang...

Anwtatos said...

Παιδιά,δε χρειάζεται να το αναλύουμε, φταίνε οι καθηγητές..

Διονύσης Μάνεσης said...

Α, ναι, η Ακαδημία Πλάτωνος είναι καλά δοσμένη, έχει δίκιο η βραχονησίδα.
Βλέπεις, Γυριστρουλία, ο τρόπος που τοποθετείσαι δεν αφήνει πολλές χαραμάδες γαι αντιρρήσεις. Αλλά κι αν άφηνε, δε θα είχα.
Έκλεισα τα μάτια και ονειρεύτηκα έναν κόσμο που δε συζητούσε αυτό το θέμα. Γιατί δεν υπήρχε αυτό το θέμα. Πόσο δύσκολο είναι, πια, να αισθανόμαστε άνθρωποι;

Ε, βέβαια, και καλό μήνα!

Λορελάη said...

Έτσι ακριβώς Γυριστρούλα μου! Όπως ακριβώς τα λες.
Καλό μήνα και καλό χειμώνα! (άναψα κι εγώ τζάκι :)
πολλά φιλιά

gyristroula2 said...

Διονύση, καλό μήνα και καλό χειμώνα.
Αμ' έλα που είναι δύσκολο! Άλλωστε, η ανθρωπιά δεν είναι έμφυτη, κοινωνική και πολιτισμική κατάκτηση είναι. Επομένως, τι χρείαν έχομεν μαρτύρων, αφού κυκλοφορούν ανάμεσά μας απολίτιστοι και ακοινώνητοι άνθρωποι;

gyristroula2 said...

Αγγέλα, καλό μήνα, καλό χειμώνα!
με πολλή αγάπη...

katerina said...

E, τωρα αφου τα είπες όλα και ο Θερσίτης τα σχολιασε όλα...τι να πω και εγω; Μονο μια ζεστή καλησπέρα.

gyristroula2 said...

Κατερίνα μου, σ' ευχαριστούμε. Εσύ με εκείνη την εκπληκτική ανάρτηση πριν τις εκλογές, το έχεις εμπνεύσει αυτό το "δικός μας"

Δημήτρης Σπυρόπουλος said...

Μια καλημέρα κι από μένα.
Νιώθω το κρύο που αφίχθη...
Μα τις προηγούμενες μέρες ένιωσα και το κρύο της καρδιάς από μικρότητες και αντισυναδελφικές συμπεριφορές.
Προβληματίζομαι κι όχι μόνο τώρα, για ορισμένους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν κι άλλη ιδιότητα...
Δεν έχουν έχουν άδικο κάποιοι συνετοί επικριτές...
Μα κάποιοι σφράγισαν τ΄αυτιά τους.
Και "έκοψαν" τους δίαυλους της σκέψης τους.
Σκέφτομαι πόση ανεύθυνη συμπεριφορά θα βγάζουν και στους μαθητές τους;
Διαφωνείτε;

gyristroula2 said...

Καλησπέρα, Δημήτρη. Αλίμονο αν δεν υπήρχαν αυτά που αναφέρεις. Σε ένα δημόσιο σχολείο με τόσα προβλήματα το να συμφωνούν και να ομονοούν όλοι, θα ήταν πιο παράδοξο κι από τον τετραγωνισμό του κύκλου, για να μιλήσω τη γλώσσα σου.
Άλλωστε η χρονιότητα και η μακροβιότητα των προβλημάτων μαρτυρούν πόσο απελπισμένα δεν θέλουν κάποιοι να λυθούν, γιατί επωφελούνται τα μέγιστα από αυτά.
Μη χάνεις το κουράγιο σου, είμαστε περισσότεροι οι "άλλοι".

Δημήτρης Σπυρόπουλος said...

Aναστασία όμως έχω την απορία...
Από πότε η αγένεια λέγεται διαφορετική άποψη και από πότε οι άναρθρες κραυγές είναι ένας άλλος λόγος;
Μα από πότε τα προσωπικά μας προβλήματα πρέπει να επηρεάζουν τόσο πολύ τη συμπεριφορά απέναντι σε συναδέλφους;
Κι ένα τελευταίο. Από πότε οι "βλάχοι" έγιναν "κοσμοπολίτες".
Για να μη πω κι άλλα.
Και φυσικά "βλάχοι" δεν είναι οι λεβέντες της ελληνικής υπαίθρου. Αλλά οι ανόητοι και απερίσκεπτοι.
Μα και οι αναιδείς.

Anwtatos said...

Δεν έχω γενιάδα..

gyristroula2 said...

Δημήτρη, όπως θα έχεις καταλάβει τόσα χρόνια στην εκπαίδευση, κάποιοι συνάδελφοί μας έχουν άμεση ανάγκη ψυχιατρικής φροντίδας και δεν πηγαίνουν καν στον ψυχίατρο. Κι άντε πες εμείς κάπως τα βγάζουμε πέρα με αυτούς, είμαστε μεγάλοι, ανεξάρτητοι, αυτεξούσιοι. Τα παιδιά τι περνάνε;
Καλή δύναμη και καλή υπομονή, φίλε.

Anwtatos said...

Υποψιάζομαι πως και για την τρύπα του όζοντος φταίνε οι καθηγητές.

Δημήτρης Σπυρόπουλος said...

Oι ανεγκέφαλοι...θέλουν να αποβάλλω παιδιά επειδή ήταν ένα βράδυ μέσα στο σχολείο που τελούσε υπό κατάληψη.
Εχω ακούσει τόσα που πάω για...εμφύτευση τριχών!!!

gyristroula2 said...

Δημήτρη, οι αποβολές δεν είναι λύση για τις καταλήψεις, μόνο λάδι στη φωτιά ρίχνουν. Μην τους κάνεις το χατήρι, γιατί μάλλον θέλουν να συνεχιστούν οι καταλήψεις.

Anwtatos said...

Αυτό που έχω να παρατηρήσω -αν μου επιτρέπετε- είναι ότι στο Σύλλογο συνήθως επικρατεί η γνώμη αυτού που έχει την πιο βροντερή φωνή.

gyristroula2 said...

Promang, από τη μια θεωρείς στερεοτυπικό- και καλά κάνεις- ότι για όλα φταίνε οι καθηγητές κι από την άλλη, βγάζεις κάθε φορά κι ένα στερεότυπο από το μανίκι. Μπορεί να συμβεί κι αυτό που λες, όταν σ' ένα σύνολο ανθρώπων δεν υπάρχουν ουσιαστικές φωνές, να επικρατούν οι φωνακλάδες, αλλά δεν είναι ο κανόνας.

kimon said...

γυριστρούλα, βλέπω απέκτησε μασκότ το ιστολόγιό σου. Πετάγεται σα πορδή ανάμεσα σας για να πει τι;
promang μου λες σε παρακαλώ τον αριθμό μητρώου σου να σου κάνω μια απόσπαση σε τσίρκο;

Anwtatos said...

Κιμωνάκο, δε μου λες καλυτερα εσύ σε ποιο σχολείο "υπηρετείς",για να έρθω του χρόνου με μετάθεση; Θα σπάσω μεγάλη πλάκα..

kimon said...

Θα κανεις πάλι το λάθος να έρθεις σε δυσπρόσιτο; 3 σχολεία έχει η Άνδρος. Όποιο κι αν διαλέξεις θα υποφέρεις το ίδιο.
Γυριστρούλα ετοιμάσου.
Μια καινούργια ειδικότητα έρχεται στο νησί μας. Ηλιθιολόγος (ΠΕ69).

Anwtatos said...

Υπεκφεύγεις, Κίμωνα..Απλώς πες το σχολείο σου..σήμερα στέλνω την αίτηση μετάθεσης.

Cyber Sex

  Όταν πρωτομπήκε στο ίντερνετ, εκεί στα μισά της τελευταίας δεκαετίας του προηγούμενου αιώνα, σκέφτηκε ότι είχε μια ωραία ευκαιρία να βελτι...