Tuesday, May 4, 2010

Λαϊκό παραμύθι


Mια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας λαός που πίστευε πολύ ό,τι του λέγανε. Του είπανε, κάποτε θα είμαστε όλοι ίσοι, δεν θα υπάρχουν φτωχοί και πλούσιοι, θα ζούμε με ελευθερία και δίκιο και το πίστεψε. Βγήκε σε δρόμους και πλατείες, γκρέμισε κάστρα και βασιλιάδες, πόνεσε και μάτωσε σε μεγάλες μάχες και νόμιζε πως τώρα ήταν καιρός να απολαύσει τους κόπους του. Μα πριν καλά καλά το καταλάβει, καινούρια τείχη υψώθηκαν, καινούριοι βασιλιάδες, πάει η ελευθερία, πάει και το δίκιο και βρέθηκε κυνηγημένος, αυτός ο νικητής, και δακτυλοδεικτούμενος σαν προδότης και φονιάς.
Μάζεψε όμως τα κομμάτια που του περίσσεψαν, κρατήθηκε γερά, ανάστησε παιδιά, φύτεψε δέντρα,έκτισε σπίτια, ξενιτεύτηκε, έκανε προκοπή και καζάντια και είπε ας ζήσω τώρα καλύτερα, ας ζήσουν τα παιδιά μου καλύτερα.
Μα, αυτά ζήτησαν να πάρουν όχι μόνο σπίτια και χωράφια, θέλανε και το δίκιο, τη λευτεριά, θέλανε να κρατήσουν και το τιμόνι στα χέρια τους και με πολύ αγώνα, πολλά βάσανα, έφεραν και σ' αυτή τη χώρα τη δημοκρατία που ονειρεύτηκαν οι παππούδες τους.
Τώρα όμως οι εχθροί δεν φορούσαν κορώνες ή σειρήτια, ακριβά κοστούμια φορούσαν και καμιά φορά και ένα σκέτο ψηλολαίμικο μπλουζί να μην ξεχωρίζουν από το λαό, αλλά μόλις κάθονταν στο τιμόνι, ξέχναγαν και το λαό και το δίκιο του και άρχιζαν να γεμίζουν τις τσέπες με ό, τι μπορούσαν να αρπάξουν.
Κι ο λαός έκανε πως δεν έβλεπε τη μεγάλη κλεψιά, γιατί όλο και του έδιναν κι αυτουνού κανένα απομεινάρι, όλο και έκαναν τα στραβά μάτια, όταν πήγαινε κι αυτός να απλώσει το χέρι για να κλέψει κάτι.
Κι έτσι, σιγά σιγά, ακόμη κι αυτοί που δεν ήθελαν ή δεν μπορούσαν να κλέψουν, συνήθισαν τόσο πολύ στην κλεψιά, που δεν θύμωναν καθόλου, αλλά έκαναν καλή παρέα με τους άλλους και τρωγόπιναν σαν καλοί φίλοι. Κι όλοι μαζί σιγά σιγά, ξέχασαν γιατί αγωνίστηκαν οι παππούδες κι οι πατεράδες τους, βάφτισαν το συμφέρον δίκιο, την αδιαντροπιά ελευθερία, το φαγοπότι και τη σπατάλη προκοπή.
Και το μεγάλο φαγοπότι καλά κρατούσε. Πρώτα φάγανε τους κόπους των γερόντων, μετά το μέλλον των παιδιών,τα δάση, τα ποτάμια, τις όμορφες πόλεις με τα πάρκα και τους κήπους. Δεν άφησαν ούτε τα σχολειά και τα νοσοκομεία, ούτε τις εκκλησιές και τα μοναστήρια. Το αφεντικό μασούλαγε το μεροκάματο του εργάτη, ο γιατρός το χέρι που του άπλωνε ο άρρωστος για βοήθεια,ο δάσκαλος τα γράμματα που μάθαινε στο μαθητή του, ο έμπορος καταβρόχθιζε ολόκληρο το πορτοφόλι του πελάτη του κι ο δικαστής έτρωγε με τα φλούδια το δίκιο ή το άδικο του κατηγορούμενου. Κι όσοι είχανε μια καλή καρέκλα πιάσει, την κάνανε μηχανή να κόβει λεφτά, άλλο αν αυτή έκοβε μαζί και τις σάρκες αυτής της χώρας της βαριόμοιρης.
Μα το πιο γερό και ανελέητο φαγοπότι έγινε σε άλλο τραπέζι. Στην πιο καλά κρυμμένη γωνιά της ακυβέρνητης πολιτείας, στις ψυχές του λαού της.
Τα άλεσαν όλα, το φιλότιμο, την ανθρωπιά, την ντροπή, τη λεβεντιά, την ανάγκη του διπλανού, την έγνοια, την απλότητα, την ντομπροσύνη, την ομορφιά.
Μόνη τους έγνοια να μην αφήσουν αυτά τα κακά ζιζάνια να ανθίσουν, και φρόντισαν να βάλουν πολλές οθόνες να τα ξεριζώνουν από τις ψυχές και τα μυαλά, σπέρνοντας άλλα υπναγωγά βότανα και ματζούνια.
Και μια μέρα, όλα αυτά έγιναν ένα μεγάλο κανόνι που έσκασε και για πρώτη φορά είδαν με τα μάτια τους και άκουσαν με τα αυτιά τους αυτό που τόσον καιρό κρύβοταν κάτω από τη μύτη τους: Η χώρα τους, όπως την ξέρανε, πια δεν υπήρχε, όλα όσα χτίσανε οι παππούδες τους με το αίμα τους και τον ιδρώτα τους, δεν υπήρχαν και δεν είχανε τίποτα να αφήσουν στα παιδιά τους. Μόλις έσκασε η κανονιά, σκόρπισαν όλοι σαν τους λαγούς και έψαχναν τους φταίχτες, μα πουθενά δεν τους έβρισκαν. Μόνο μεγάλους καθρέφτες παντού έβρισκαν. Και κάθε φορά που τους κοίταγαν, ένας άγνωστος απελπισμένος λαός τους ανταπέδιδε το βλέμμα.

57 comments:

loyk said...

Γυριστρουλα μου,πολυ καλο το παραμυθι σου.
Ομως ολα αυτα τα χρονια υπηρχαν και καποιοι που τα εβλεπαν ,τα ελεγαν,ομως ολοι αυτοι λοιδωρουνταν απο τα παπαγαλακια του εκαστοτε αφεντη.
Ολοι αυτοι, σιγουρα δεν βλεπουν το προσωπο τους στον καθρεπτη.

sgouro said...

Πικρό το παραμύθι σου Ανεστασία..αλλά αληθινό.
Φταίει όμως και ο λαός , ξεχνά εύκολα...

Νίκος said...

Πολύ ωραίο.Νομίζω ότι αποδίδει μία χώρα ίδια ακριβώς αλλά δεν θυμάμαι ποια.Μα ποια να είναι αναρωτιέμαι.Το βρήκα τελικά.Δεν είναι πάντως η Ελλάδα,διότι εδώ δεν υπάρχουν αυτοί οι χαρακτήρες που περιγράφονται!!Να είσαι καλά και να βάζεις πάντα τέτοια θέματα.

Χαρ. Αλβερτος said...

ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ;

Διονύσης Μάνεσης said...

Αχ, και το διάβαζα με την ελπίδα
- παραμὐθι είναι, είπα - ενός ευτυχούς τέλους.. Ούτε και στα παραμύθια δε μας έμεινε χώρος για ελπίδα;

Γκιωνης said...

. Αυτό το κείμενο, πιό πολύ εμπλουτισμένο, μαζί με το Παραμύθι χωρίς Όνομα θά 'πρεπε να γίνει το Νέο Αναγνωστικό για τα Δημοτικά !

katerina said...

Γυριστρουλα μου σε χαιρετώ.

Ναι, ας αποδωσουμε ευθυνες, αλλά ουσιαστικές ευθυνες.
Γυριστρουλα, εσύ ξέρεις καλυτερα παο μένα, ότι το Κρατος χτιζεται όταν οι πολίτες του εκχωρουν εξουσίες, και η σημαντικότερη απο αυτές ειναι να τοςυ προστατεψει. Ακόμα και απο την ανθρωπινη σαρκοφαγα φυση τους. Το Κρατος ειναι αυτό που νομοθετεί και ειναι υποχρεωμένο να εφαρμοζεται το γραμμα και το πνευμα του Νομου.

Τα δημοκρατικά πολιτευματα, έχουν διακριτές εξουσίες που η καθε μια ελεγχει την άλλη. Αν αποφασιστεί απο τοςυ κρατουντες των εξουσιών να συγκροτησουν ένα τειχος,να τα βρουν, να μοιρασουν την πιτα, να μπουν στο απυροβλητο, απέξω οι πολιτες, φωνάζουν, διαμαρτυρονται, κάποιοι αναλαμβάνουν να κάνουν τις διαπραγματευσεις με τους εγκλειστους μεσα στα τειχη και γινονται εφιάλτες.

Εχω κάνει πολλές φορές την αυτοκριτική μου. Για μια κληση που δνε πληρωσα, για ότι αμελησα, για ότι παραβλεψα. Αλλά όχι Γυριστρουλα μου, αυτό το ενοχικό αυτομαστιγωμα, δεν θα με συμπεριλάβει. Στην Δημοκρατία οι ευθυνες ειναι συγκεκριμένες και δεν διαχεονται. Όταν φταιμε όλοι, δεν φταιει κανείς. Κια δεν ειναι αυτη η αλήθεια.

Θανασης Ξ. said...

Άντε, τώρα, να γράψεις το Νο 2 !!
Τί να πεις;
Έρχεται η καλή νεράϊδα;;..
Έρχεται το ΔΝΤ ;;...
Έρχεται ο Αντώνης;;...
Έρχεται η Αλέκα;;...
Δεν έρχεται κανείς;;...

Καλημέρα Γυριστρούλα. Θα περιμένουμε τη συνέχεια..

dimitris said...

Καλημερα ωρε Ανεστασια, πες και μια στον μουστακια, ρε συ,θυμαμαι οτι ηταν αλλιως το παραμυθι,το θυμαμαι που το λεγαμε στο κορθι εκει το '80, για θυμισου,ητανε καποιοι απο την εποχη των παππουδων μας μεχρι και την δικη μας που συνεχεια ελεγαν για την εξουσια και τα ''παιχνιδια'' της,οι παππουδες και οι μπαμπαδες μας μαζι με τις γιαγιαδες μας και τις μαμαδες μας κυνηγηθηκαν, φυλακιστηκαν, τουφεκιστηκαν,αλλα δεν το εβαλαν κατω και συνεχεια ''χαλαγαν'' τα ''παιχνιδια''ολων αυτων που περιγραφεις, οταν λοιπον ηρθε η ''ωρα'' μας συνεχισαμε εμεις τα παιδια τους, απεργιες,ανεργιες και παντα με κριτικη στο ''συστημα'',οταν λεγαμε το ''παραμυθι''δεν θυμαμαι να κανουμε ''αυτια'' σε κανεναν και ουτε μια στιγμη δεν μας κοροιδεψε ο κυριος με το μπλουζι και τοτε και παντα κατι κυριους που φοραγαν, κουστουμια η μπλουζια τους ειχαμε στην ''μπουκα'', για θυμισου, θυμηθηκες? ΠΑΜΕ στην ομονοια, τα λεμε.......

Anonymous said...

Κλασικο παπαγαλακι του "Βηματος". Φταιει ο λαος για ολα, οχι οι πολιτικοι που ροκανισαν τρισεκατομμυρια σε 30 χρονια.

Θερσίτης said...

Με εκφράζει αυτή η ματιά, αυτή η θεώρηση των πραγμάτων. Δε μου λέει τίποτε όμως η προσπάθεια ορισμένων να σώσουν το κόμμα τους από τις ευθύνες. Όλα τα κόμματα ευθύνονται, με τα του δικομματισμού να έχουν το μερίδιο του λέοντος στις ευθύνες ασφαλως. Όμως ευθύνεται και ο λαός. Ευθυνόμαστε και εμείς, οι δάσκαλοι, που αφήσαμε τη σκουπιδιάρα να διδάσκει τους μαθητές μας. Αμαχητί παραδοθήκαμε. Θέλει αρετήν και τόλμην η σημερινή απελπιστική κατάσταση, για να την υπερβούμε.

gyristroula2 said...

loyk,
Δεν είναι ίσα μοιρασμένες οι ευθύνες, αφού ούτε τα αδικήματα είναι ίσης βαρύτητας. Δεν θα βάλουμε το γονιό που βάζει μέσο για να μην πάει ο γιος του στον Έβρο στην ίδια μοίρα με το Βουλγαράκη, μα αν δεν υπήρχε αυτού του είδους ο γονιός, ίσως, οι Βουλγαράκηδες κάθε είδους δεν θα τολμούσαν να κλέψουν.
Το θέμα λοιπόν δεν είναι ποιοι τα έλεγαν, αλλά τι έπρατταν και κυρίως τι είδους ανοχή επιδείκνυαν προς κάθε κατεύθυνση.

gyristroula2 said...

σγουράκι,
Τώρα αλλάξανε τα πράματα. Και να θέλουμε να ξεχάσουμε, δεν μπορούμε. Δεν μας βολεύει πια...

gyristroula2 said...

Νίκο, κι εγώ μωρέ δεν μιλάω για κάποια υπαρκτή χώρα. Α,μπα, δεν υπάρχει αυτή, που λένε και τα παιδιά...(καλώς ήρθες στην παρέα)

gyristroula2 said...

Ταξιδευτή,
Παραμύθι είναι, όχι μύθος, για να έχει ηθικό δίδαγμα. Κανονικά έπρεπε να βάλω όμως το ζήσανε αυτοί καλά... STOP.

gyristroula2 said...

Διονύση μου, το άλλο το "κι εμείς καλύτερα" μας φάγανε,μαζί με όλα τ' άλλα, αλλά μη μου πικραίνεσαι εμείς έχουμε πολλά κρυμμένα μυστικά στις τάξεις μας και θα πορευθούμε μ' αυτά. Θα οργανώσουμε τις επάλξεις μας. Θα δεις...

gyristroula2 said...

Γκιώνη μου, αχ σ' ευχαριστώ πολύ, αλλά ελπίζω να έχουμε κάτι καλύτερο, πιο αισιόδοξο για τα παιδάκια!

gyristroula2 said...

Κατερίνα μου, παρακολουθώ τις οξυδερκείς πολιτικές αναλύσεις σου όλο το τελευταίο διάστημα και σε χαίρομαι. Έχεις καθαρή ματιά και δεν μπερδεύεις τα χλωρά με τα ξερά, ούτε χαμπαριάζεις από ίσες αποστάσεις και τα ρέστα. Συμφωνώ. Κι ίσως δεν είναι ώρα να κοιταχτούμε στους καθρέφτες του παραμυθιού εν μέσω της γενικευμένης επίθεσης που δεχόμαστε.
Μα...να...εγώ είμαι δάσκαλος κι έχω μια θέαση των πραγμάτων πιο ενοχική θέσει (όχι φύσει). Πάει να πει πως νιώθω πως θα...μπορούσα καλύτερα.
Κοίτα γύρω σου και πες μου αν κι εσύ, όπως κι εγώ, δεν βλέπεις πόσο κοντά έχει έρθει το τέρας. Στο φίλο, το γνωστό, το συγγενή, που λάδωσε πολεοδομία, στρατό, εφορία, που ψάρεψε ιδιαίτερα στους μαθητές του, που έγλειψε το βουλευτή για να του πάρει το παιδί στα stage, που βρέθηκε ξαφνικά με σπιταρώνα, τζιπάρα, σκαφάρα, ενώ ούτε με την πιο δημιουργική λογιστική δεν προκύπτει από το εισόδημά του. Όλοι έρμαια της σάπιας εξουσίας ενός λαοπρόβλητου πολιτεύματος; Και τι να πουν οι υπήκοοι των δυναστειών, των τυράννων, του ναζιστικού καθεστώτος; Αυτοί νομιμοποιούνταν να κανιβαλίσουν και τη μάνα τους;
Όχι, δεν θα βάλουμε ούτε το λαό στην ίδια μοίρα. Ακόμα και ένας να αντιστάθηκε σε όλο αυτό (που δεν είναι ένας, ευτυχώς) δικαιούται τουλάχιστον να μην τον θεωρούμε "εξαίρεση", "ήρωα", "κορόιδο". Δικαιούται να του λέμε ότι υπάρχει και δεν έχει σχοινάκια στα χεράκια και στα ποδαράκια.
Μπορεί, καλή μου, να αλλαξε η ζωή μας οικονομικά προς το πολύ χειρότερο, αλλά οφείλουμε να περισώσουμε όσο ηθικό κεφάλαιο μας απομένει, γιατί μόνο αυτό έχουμε να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας.

gyristroula2 said...

θανάση, τη συνέχεια εσύ την ξέρεις καλύτερα. Εγώ σε παρακολουθώ με πολλή προσοχή. Δεν με ενθαρρύνουν καθόλου τα όσα γράφεις, αλλά τουλάχιστον καταλαβαίνω κάπως τι γίνεται. Μη νομίζεις ότι είναι εύκολο για κάποιον που δεν γνωρίζει οικονομικά να αντιληφθεί τι συμβαίνει.

gyristroula2 said...

Δημήτρη, εσύ και οι δικοί σου, όσο κι αν διαφωνώ χρόνια τώρα με πολλά που λέτε και κάνετε, πρέπει να παραδεχτώ ότι είστε οι μόνοι που δεν μασάγατε από τα κόλπα και τα καθρεφτάκια της Ε.Ε και του συστήματος. Οι μόνοι που λέγατε ότι αυτοί θα μας φάνε για πρωινό, κάντε κάτι. Κι εμείς σας λέγαμε κολλημένους.
Δεν φτάνει όμως αυτό, παλιέ μου φίλε. Τώρα οι ευθύνες σας και οι προκλήσεις μεγαλώνουν. Δεν αρκούν οι πορείες και οι απεργίες. Χρειάζεται να δώσετε εσείς σαν να είστε αύριο κυβέρνηση συγκεκριμένη διέξοδο, συγκεκριμένη ρότα, συγκεκριμένο προορισμό. Αλλιώς θα χαθεί μια ιστορική ευκαιρία, για πολλοστή φορά.

gyristroula2 said...

Ανώνυμε (βάλε ένα κάποιο όνομα να συννενοούμαστε), ασφαλώς και δεν φταίει ο λαός κατά κύριο λόγο για αυτό που ζούμε. Ούτε το παραμύθι λέει κάτι τέτοιο, φυσικά. Αν όμως δεν δούμε την ευθύνη μας ως άτομα, ως πολίτες, δεν θα εξηγήσουμε ποτέ πώς τόσοι λίγοι δούλεψαν και κατέστρεψαν τόσους πολλούς. Κι ούτε θα μπορέσουμε ποτέ να συνειδητοποιήσουμε τη δύναμή μας και το ρόλο μας στο τι μέλλει γενέσθαι.

gyristroula2 said...

θερσίτη, ομότεχνέ μου, πόσο προφητικά μιλούσες από τον καιρό που σε γνώρισα. Οι αναγνώστες που δεν είναι εκπαιδευτικοί σίγουρα θα μας θεωρούν πολύ ψώνια που πιστεύουμε ότι...έστω...μπορούσαμε καλύτερα. Ότι πέρναγαν πολλά από τα χέρια μας και δεν τα κάναμε. Εμείς όμως ξέρουμε. Κι ευτυχώς, ακόμα δεν ξοφλήσαμε.( Ή μάλλον, δυστυχώς, για κάποιους...)

Χαρ. Αλβερτος said...

ΓΥΡΙΣΤΡΟΥΛΑ ΜΟΥ, ΛΕΣ ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΝΑ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΨΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ; :)

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΠΑΡΑ-ΜΥΘΟΣ!

gyristroula2 said...

Καλημέρα Ταξιδευτή,
Σήμερα με 4 ανθρώπους λιγότερους μας τελείωσαν και τα παραμύθια. Δεν αντέχω να ακούω δικαιολογίες, συμψηφισμούς (τόσο το ΔΝΤ, τόσο η κλεψιά, τόσο η ζωή 3 νέων παιδιών και ενός αγέννητου μωρού), δεν δικαιούται κανείς να βάζει το δικαίωμα της όποιας οργής, της όποιας διαμαρτυρίας, πάνω από μια ανθρώπινη ζωή. Να τρώμε ρίζες και να γυρίσουμε στις σπηλιές, αν δεν μπορούμε να αποτρέψουμε ανθρωποθυσίες. ΣΤΟΠ.

Anonymous said...

Συμφωνώ με την Γυριστρούλα ανώνυμε.
όπως είπε κάποτε κι ο ΑΙΝΣΤΑΙΝ ,"για να λύσουμε ένα πρόβλημα που μας ταλαιπωρεί,πρέπει να αλλάξουμε τρόπο σκέψης.Να κάνουμε στροφή από τη σκέψη που είχαμε όταν δημιουργούσαμε το πρόβλημα !!!"

Επομένως το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι αυτοκριτική και φυσικά το δεύτερο που πρέπει να κάνουμε είναι να ξαναζητήσουμε εκλογές γιατί η βουλή που μας κυβερνά έχει εκλεχθεί από τη μειοψηφία του εκλογικού σώματος,λόγω του ότι οι περισσότεροι απήχαν από αυτές.

ΆΡΑ ΓΥΡΙΣΤΡΟΥΛΑ λίγο πολύ η αυτοκριτική από το λαό έγινε, η αντίδραση σε όσα πρεσβεύουν και σε όσα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ για το ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ,τα ΨΗΛΟΛΑΙΜΙΚΑ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙΑ,ΟΙ ΡΙΓΕ ΓΡΑΒΑΤΕΣ, ΟΙ ΤΣΙΧΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΕΣ ΚΟΙΛΙΕΣ (νομίζω ότι τους κάλυψα όλους ,σωστά;) έχει γίνει.
Τί περιμένουμε; κι άλλα θύματα; γιατί για να μας πουν ότι ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΒΙΑ; γιατι αυτό προσπάθησαν να μας πουν χθες ,ΟΧΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥΣ.
Ολοι αυτοί θέλουν να αμαυρώσουν τις διαδηλώσεις μας,να μας φιμώσουν ,ως πότε θα τους αφήσουμε να μας εμπαίζουν έτσι;

kimon said...

Να απαντήσω στον Ταξιδευτή για το δίδαγμα:
Όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα καραμπίνα. Τα μικρά καλάθια είναι ντεμοντέ.
Έρχεται η μόδα της αυτοχειρίας!
Ο νόμος της ζούγκλας φαίνεται πιο φυσικός και δίκαιος παρά ποτέ.
ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ φωνάζαμε κάποτε, και μας τα φέρανε σε συσκευασία χωρίς να δούμε το περιεχόμενο.
Τώρα που το είδαμε τι μένει;
Να το πετάξουμε ή να το επιστρέψουμε;

Χαρ. Αλβερτος said...

ΑΓΑΠΗΤΕ kimon, ΣΚΕΦΘΗΚΑ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΚΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΗΤΑΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΤΕΝΟΧΩΡΩ ΦΙΛΟΥΣ/ΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ. ΚΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ, ΚΑΜΜΙΑ-ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΣΑ ΤΗΝ ΓΥΡΙΣΤΡΟΥΛΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ.

ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!
ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΥΞΗΣΩ!
ΟΣΟΙ "ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ" ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ - ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΤΗΝ ΘΕΩΡΗΣΑ ΕΥΘΥΣ ΕΞ' ΑΡΧΗΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΤΟΥΣ ΕΓΡΑΨΑ Σ' ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΜΠΛΟΓΚ - ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΛΗΦΘΩ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΧΤΩ.
ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΚΑΤ' ΕΞΑΙΡΕΣΗ, ΑΦΟΥ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΩ ΚΑΝ ΤΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΦΑΝΗΚΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΓΙΑ Μ... , "ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ" ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ 28000Ε ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΘ' ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΣΕ Ν/Σ, ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΤΑ ΑΠ' ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ... ΕΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ ΜΟΝΟ ΜΕΝΕΙ ΓΙ' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΑΟ...

Ο Δ Ρ Ο Μ Ο Σ!

ΑΛΛΙΩΣ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΑ ΔΕΙΝΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ.
ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ. (Συνεχιζεται)

Χαρ. Αλβερτος said...

ΕΙΜΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΚΙ ΑΠ' ΟΛΟΥΣ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ.
ΚΙ ΟΣΟΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΟΥ, ΜΕ ΥΨΗΛΟ ΒΑΘΜΟ ΝΟΗΣΗΣ ΟΛΟΙ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥΣ, ΤΙΣ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΜΠΛΟΓΚ.
ΟΥΤ' ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΘΙΑΣΩΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ. ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΣΥΜΠΤΩΣΕΩΝ ΚΑΤΙ ΥΠΟΚΡΥΠΤΕΤΑΙ. ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΓΡΥΠΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΠΡΙΝ ΦΘΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ ΕΡΗΜΗΝ ΜΑΣ. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΟΜΑΔΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΘΕΙ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ ΚΑΙ ΣΑΝ ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΥΤΟΧΕΙΡΙΑΣΜΟ ΜΑΣ.

ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ.

gyristroula2 said...

Aνώνυμε, για μένα δεν υπάρχει δίλημμα, είτε χαφιέδες και προβοκάτορες είναι οι δολοφόνοι είτε ανεξέλεγκτα αναρχικά στοιχεία τελικά πετυχαίνουν το στόχο τους, αδιαφορώντας για τις ανθρώπινες ζωές. Το θέμα είναι ποιος μπορεί να περιφρουρήσει τις διαδηλώσεις από τέτοια στοιχεία; Είναι λογικό να περιμένεις την αστυνομία να μπει μέσα στη διαδήλωση να την περιφρουρήσει;

gyristroula2 said...

Κίμωνα, μη λες για αυτοδικίες γιατί κάποιοι ανεγκέφαλοι τα παίρνουν τοις μετρητοίς και-εννοείται- ξεσπάνε σε εύκολους στόχους δεν τα βάζουν μ' αυτούς που έχουν σωματοφύλακες και τεθωρακισμένα.
Ο νόμος της ζούγκλας δεν μας συμφέρει (ακόμα κι εμάς τα...λιονταράκια:)

gyristroula2 said...

Ταξιδευτή, είναι δυνατόν να με στενοχώρησες εσύ; Για ποιο λόγο, επειδή έχεις μια διαφορετική άποψη;
Είμαι στενοχωρημένη για τους προφανείς λόγους, όπως όλοι μας άλλωστε.
Επειδή όμως κι εγώ είμαι παλιά και έχω βρεθεί σε διαδηλώσεις που είχαν και νεκρούς κάποτε, θυμάμαι και τι σημαίνει περιφρούρηση, πράγμα που ίσως κάποιοι σήμερα το έχουν ξεχάσει και αφήνουν τους προβοκάτορες να κυκλοφορούν ανενόχλητοι μέσα στις πορείες.
Επίσης ΓΙΝΟΜΑΙ ΕΞΑΛΛΗ με κάποιους όψιμους επαναστάτες που ενώ θεωρούν τους νεκρούς περίπου φυσικές απώλειες της εξέγερσης, την άλλη μέρα πίνουν "επαναστατικό" καπουτσίνο στα έξω τραπεζάκια, αναπολώντας τις συγκλονιστικές στιγμές της χθεσινής έξαρσης, ενώ κάποιοι άνθρωποι κηδεύουν τα παιδιά τους.
Δεν δικαιολογούνται ανθρωποθυσίες "σύντροφοι", όταν η "επανάσταση" συνεχίζεται στα...στάρμπακς.

Χαρ. Αλβερτος said...

ΠΑΝΤΩΣ ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!
Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΠΛΟΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΦΕΛΕΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.

ΟΜΩΣ ΑΟΡΙΣΤΩΣ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΚΑΚΗ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ. ΕΡΩΤΩ ΜΙΑ ΣΥΝΑΞΗ ΟΡΓΙΣΜΕΝΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΝΟΡΓΑΝΩΤΩΝ ΤΙ ΜΕΤΡΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ;
ΑΝ ΟΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΞΕΠΗΔΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΟΠΙΣΘΕΙ ΑΠ' ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ... ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ... ΠΟΝΤΟΠΟΡΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ - ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ ΚΟΥΦΙΟΥ ΛΑΙΚΣΜΟΥ - ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΥΠΤΕΙ, ΚΑΤΑ ΔΙΑΒΟΛΙΚΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ 7 ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ, ΤΗ ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΜΕ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑΦΚΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ! ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΞΕΝΑ ΠΑΡΑΣΗΜΑ... ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΙ ΑΥΤΑ!

ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ! ΛΥΠΟΥΜΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΚΑΙ ΑΝΔΡΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΤΟ ΤΟΠΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΒΑΖΕΙ ΣΤΟ ΤΟΙΧΟ... ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΟΥ!
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΨΕΥΔΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ, ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ, ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ. ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΚΑΘΕ ΚΑΝΟΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΑΛΛΑ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΗΣ! ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ
ΑΠΕΔΕΙΧΘΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΧΘΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.
(συνεχιζεται)

Χαρ. Αλβερτος said...

... ΛΥΠΟΥΜΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΚΑΘΗΣΑΜΕ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΘΡΑΝΙΑ, ΚΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙ' ΑΛΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ Η ΓΝΩΣΤΟΥΣ.. ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΚΑΙΡΑ ΕΙΔΑΝ ΤΟ ΚΑΚΟΦΟΡΜΙΣΜΑ, ΑΠΕΧΩΡΗΣΑΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΕΥΟΥΝ. ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΤΟΥΣ 3 ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ "ΠΑΡΩΝ" ΚΑΙ ΔΙΕΓΡΑΦΗΣΑΝ ΑΛΛΑ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΑΠ' ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥΣ ΣΕΒΟΜΕΝΟΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ.

ΕΠΙΜΕΝΩ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ ΣΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΥ ΕΞΕΘΕΣΑ ΣΤΑ 2 ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ. ΕΙΜΑΙ ΓΕΜΑΤΟΣ ΟΡΓΗ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΓΥΡΙΣΤΡΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ!
ΝΑΙ kimon, ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!
Ο Δ Ρ Ο Μ Ο Σ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΣ!

loyk said...

Γυριστρουλα
Υπαρχουν και πραγματοποιησημα παραμυθια
ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ.

http://koukfamily.blogspot.com/2010/05/blog-post_584.html

Anonymous said...

ΝΑΙ.ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ ΛΟΓΙΚΟ.
ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΩ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ,ΝΑ ΦΩΝΑΖΩ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΣΚΛΑΒΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΠΗΛΕΥΟΝΤΙΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΟΡΕΙΑ.
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ,ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΩΣ ΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ ΤΑ ΕΧΟΥΝ "ΒΡΕΙ" ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ?
ΤΙ ΜΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΛΕΙΤΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (Η ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΔΝΤ?).

ΜΟΝΟΝ ΕΝΑΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΘΑ ΕΚΑΙΓΕ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ "ΑΚΟΥΣΤΕΙ" Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ .ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΕΝΑΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ "ΛΕΡΩΣΕΙ" ΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΛΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥς ΥΨΗΛΑ ΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ.
ΕΑΝ ΛΟΙΠΟΝ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΟΙΓΕ ΜΥΤΗ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕ Η ΜΥΤΗ ΚΑΝΕΝΟΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΑΣ.

gyristroula2 said...

Πραγματικά, Ταξιδευτή και Ανώνυμε (βάλε εκεί ένα ονοματάκι ό,τι να ΄ναι να σε λέω), θα μου επιτρέψετε να έχω τις αντιρρήσεις μου, ως προς το αν μπορεί μια αστυνομία να εισχωρήσει μέσα σε μια ογκώδη διαδήλωση και να συλλάβει τους προβοκάτορες ή υπερεπαναστάτες. Δεν γίνονται αυτά. Αντίθετα στις πορείες, όποιος τις διοργανώνει και καλεί τον κόσμο να συμμετέχει, ΟΦΕΙΛΕΙ να έχει κι έναν στοιχειώδη τρόπο οργάνωσης και περιφρούρησης να τους δώσει. Δεν ήταν αυθόρμητη πορεία, υπήρχε κάλεσμα από σωματεία, οργανώσεις, κόμματα. Κανένας εκτός του ΠΑΜΕ,που απέτρεψε την προβοκάτσια στη Βουλή, ακριβώς γιατί περιφρούρησε την πορεία του, δεν έχει ιδέα τι σημαίνουν αλυσίδες, απομόνωση μπαχαλάκηδων, τι κάνουμε όταν γίνονται καταστροφές. Ακόμα κι αν κάποιοι είναι παρακρατικοί προβοκάτορες, έτσι μόνοι και ξεκομμένοι δεν τολμάνε να κάνουν αυτά που κάνουν ή κι αν τα κάνουν είναι πιο εύκολο να συλληφθούν. Από το Δεκέβριο του 08,υπήρξε μια ανοχή σ' αυτές τις πρακτικές, κάτι σαν "ε, αγανάκτησαν τα παιδιά, δικαιούνται να τα σπάνε, τι να κάνουμε;" Άνθρωπος δικός μου που συμμετείχε στις μεγάλες φοιτητικές κινητοποιήσεις μου έλεγε επίσης, πόσο εύκολα κάποιος έβαζε κουκούλα και έσπαγε και μετά ξανά μανά στα μπλοκ. Τα παιδιά "δικαιούνται" να ξεπερνάνε τα όρια, ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ όμως δεν πρέπει να τα μαζεύουν;

gyristroula2 said...

loyk, μακάρι, γιατί πια δεν ξέρω τι να περιμένω χειρότερο. Όταν χαθούν έτσι τέσσερις ζωές και η ζωή συνεχίζεται, οι ίδιες συζητήσεις στη Βουλή και στα ΜΜΕ, τα ίδια σχόλια στα μπλογκ, λες και τίποτε δεν άλλαξε,λες τώρα ό,τι και να συμβεί είναι πια...αναμενόμενο.

Χαρ. Αλβερτος said...

ΑΡΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΑΔΕΔΥ, Η ΓΣΕΕ, ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ!
ΚΟΜΜΑΤΑ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΑΛΛΟ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ!

ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ '08 ΕΦΤΑΙΓΑΝ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΑΝ ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ.

ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ!

ΤΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΟΥ!

ΥΓ. ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝ' ΟΙ ΓΚΟΜΕΝΕΣ... :)

gyristroula2 said...

Όχι φυσικά, ταξιδευτή, δεν φταίνε όλοι αυτοί! Φταίνε οι φυσικοί αυτουργοί, οι δολοφόνοι,που συνειδητά ή ασυνείδητα έστειλαν στον άλλο κόσμο 3 ανθρώπους. Δεν υπάρχει όμως τρόπος άμυνας, υπεράσπισης των ειρηνικών διαδηλώσεων; Θα αφεθεί ο δρόμος στο έλεος των αντιεξουσιαστών, των προβοκατόρων και της αστυνομίας; Θα ήθελες να βγαίνει το παιδί σου εσύ σε έναν τέτοιο δρόμο και να μην ξέρεις αν θα γυρίσει; Και την άλλη μέρα της "εξέγερσης" εσύ να θρηνείς και οι άλλοι να συνδιασκέπτονται με καφέ και κουλουράκια;

kimon said...

Γυριστρούλα, δεν μίλησα για αυτοδικία, αλλά για αυτοχειρία.

Δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει αντιληφθεί το μέγεθος του βρώμικου παιχνιδιού που παίζεται σε βάρος μας.

Επίσης σε μια σύρραξη δεν υπάρχουν καλοί και κακοί. Όλοι αγωνίζονται για τα δίκια τους και όλοι γίνονται δολοφόνοι χωρίς να πηγαίνουν φυλακή, αλλά αντίθετα ηρωποιούνται και ευλογούνται.

Ξαφνικά κάποιοι δολοφονήθηκαν και τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ δεν αναφέρθηκαν στους ηθικά υπαίτιους για τη κατάντια των εργαζομένων.

Κι αυτοί οι δολοφόνοι έκαψαν και τα γραφεία της ΣΔΟΕ με τα ονόματα αυτών που επρόκειτο να πάνε φυλακή.
Βλέπεις κάτι συμπτώσεις;
Βλέπεις από ποιες πλευρές παραβιάζονται οι οι κανόνες της ειρηνικής αντίδρασης;

Πως λοιπόν να συνεχίσει ο καθένας μας να παίζει νόμιμα, ενώ αυτοί που υπογράφουν τους νόμους τους παραβιάζουν;

Εκεί ξεκινά ο πόλεμος, ένας τυφλός πόλεμος με επικίνδυνα αποτελέσματα.

Γιατί κάποιοι καραδοκούν στη γωνία τρίβοντας τα χέρια τους για το επόμενο βήμα.

Πες τους εταιρίες, πες τους χούντες, ότι και να ναι, πίσω απ τις 300 μαριονέτες της βουλής υπάρχει ο κύριος σοβαρός κίνδυνος.

gyristroula2 said...

Για την ώρα Κίμωνα σ' αυτό τον πόλεμο άλλοι χάνουν λεφτά και δικαιώματα, άλλοι ζωές. Αν δεν είμαστε έτοιμοι να πάρουμε τα βουνά σε αντάρτικο, μακριά από καναπέδες, πληκτρολόγια και φραπέδες, ΔΕΝ δικαιούμαστε να θεωρούμε τα παιδιά των άλλων παράπλευρες απώλειες.

kimon said...

Νομίζω ότι δεν υπάρχει χρόνος για να ετοιμαστούμε. Ο νόμος της ζούγκλας είναι πιο φυσικός από τις ατέλειωτες συζητήσεις και προετοιμασίες, και ειδικότερα στην εποχή μας που η περιβαλλοντική συνείδηση θέλει να είμαστε πιο κοντά στη φύση.

Στους καναπέδες και τα πληκτρολόγια βρισκόμαστε γιατί κάποιοι θέλουν να μας διαβάζουν και να σφιγμομετρούν.
Άλλοι πάλι δεν τολμάνε να γράψουν αυτά που θέλουν να πουν και απλά περιμένουν.

Μπορεί να μεγαλώσαμε και να γίναμε πιο θεωρητικοί, αλλά το μυαλό και οι μνήμες βρίσκονται στις επάλξεις.

Και μη ξεχνάς, οι νέοι αντιγράφουν από εμάς, και είμαστε το πρότυπο της κατάντιας του μέλλοντος.

Αρκετά παραμυθιάσαμε, ένας τρόπος να τους ζητήσουμε συγνώμη που κατασπαταλήσαμε το μέλλον τους, είναι να μας δούνε στη πρώτη γραμμή.

Σαν γονείς και εκπαιδευτικοί έχουμε την υποχρέωση να παραδώσουμε ένα υγιές μέλλον.
Δεν θα ανεχτώ να με ρωτήσει αργότερα ο γιος μου, γιατί μπαμπά με έφερες σ αυτό το κόσμο, γιατί σπούδασα και τώρα πεινάω;

Η παιδοκτονία που συντελείται χρόνια τώρα, πρέπει να σταματήσει ακόμα κι αν χρειαστεί να πάρουμε τα όπλα.

Οι δολοφονίες δεν είναι τα ατυχή γεγονότα, αλλά οι μεθοδευμένες καταστρατηγήσεις αυτών που μας θέλουν σκλάβους σε μια ζωή που κανείς δεν μας ρώτησε.

Φούσκωσε πολύ το μπαλόνι γυριστρούλα και μια ανάσα θέλει για να σκάσει!

Χαρ. Αλβερτος said...

ΔΕΝΝ ΘΑ ΜΕ ΠΕΙΣΕΙΣ, ΓΥΡΙΣΤΡΟΥΛΑ, ΕΡΕΘΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΚΟ ΜΟΥ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΣΜΟ.

ΕΠΙΤΡΕΨΕ ΜΟΥ ΝΑ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΗΤΑΝ ΑΤΥΧΗΣ.

ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΝΑ ΕΧΕΙΣ!

ΥΓ. ΙΣΩΣ ΕΣΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ, ΑΦΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΟΙ ΥΠΑΙΤΙΟΙ ΤΕΤΟΙΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΑΜΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΦΡΑΠΕΔΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ!
ΕΠΙΣΗΣ ΑΤΥΧΗ ΘΕΩΡΩ ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟΥ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ!

gyristroula2 said...

Ναι, ταξιδευτή, γνωρίζω πολύ περισσότερα. Αυτοί οι μπαχαλάκηδες που βαφτίζονται εξεγερμένοι νέοι ή προβοκάτορες αναλόγως το πού φυσάει κάθε φορά ο άνεμος, δεν έχουν αλλάξει και πολύ από το ΄80 που είχα εγώ να κάνω μαζί τους στο δρόμο. Θυμάμαι σαν χθες να έρχονται στα κάγκελα του Πολυτεχνείου, όπου ήμασταν περιφρούρηση εγώ και οι συμφοιτητές μου και να μας λένε τα ίδια που λένε και τώρα, ότι τι σημασία έχουν οι δυο νεκροί, εδώ υπάρχει εξέγερση κι αυτά είναι μικροαστικοί συναισθηματισμοί. Αλήθεια, θυμάμαι την οργή μου,λες και έγινε χθες. "Και πού θα πάτε μόλις φύγετε από δω, στο Καρτιέ Λατέν να γιορτάσετε τα επινίκια; Ή μήπως θα πάρετε τα όπλα και θα βγείτε στα βουνά;"
Φαντάζομαι πια ότι όπου και να είναι τώρα αυτοί οι τύποι δεν θα θυμούνται ούτε τα ονόματα των δολοφονημένων παιδιών. Μόνο οι δικοί τους άνθρωποι τους θυμούνται που έζησαν 30 χρόνια πένθους, γιατί κάποιοι έπαιζαν επανάσταση ανέξοδα και ατιμώρητα.
Οι αγώνες που έρχονται, Ταξιδευτή, θα κριθούν από το αν και κατά πόσο θα μπορέσουν να απομονώσουν αυτούς τους γνωστούς- αγνώστους, αλλιώς θα γίνουν εκτόνωση επί δικαίων και αθώων. Οι άδικοι δεν κατεβαίνουν στο δρόμο, ξέρεις...

gyristroula2 said...

Περίμενε, Κίμωνα, ετοιμάζω εξάρτυση εκστρατείας. Μήπως έχεις να με δανείσεις κανένα γυλιό;

Καλά θα κάνουμε, εμείς οι γονείς και δάσκαλοι να δείξουμε λίγη ψυχραιμία και σύνεση. Αν το χάσουμε εμείς, τι θα κάνουν τα 18χρονα;

Γκιωνης said...

. kimon
. Να φυσήξω εγώ και να σκάσει Κ΄μωνα το μπαλόνι !
. Στα μούτρα ποιού θα σκάσει ; Το ξέρουμε ; Μπορούμε να πάρουμε κάποια μέτρα γι αυτό ;

. Γιατί η Οργή δεν φτάνερι γα επανάσταση, ούτε κάν για μικρή αλλαγή τής Αστικοδημοκρατίας ! ! !
. Ίσα ίσα ! Η Οργή που αυτές τις μέρες πολλοί τρέφουν από κανάλια, ιστολόγια και καφενεία, είναι μονόδρομα δρομολογημένη, όπως κα στις αντίστοιχες συζητήσεις πρίν το '67. Τούς λοχαγούς ή τούς συνταγματάρχες !

. Κι είναι πολύ κρίμα που η μνήμη αυτού τού λαού είναι κοντή σαν τού χρυσόψαρου ! Και τα πολλά λόγια, τα ανέξοδα και επαναστατημένα δεν μπορούν να κρύψουν το τέλος αυτού τού δρόμου.

. Μόνο όποιος ΔΕΝ θέλει δεν το βλέπει.
. Και γίνεται ασυνείδητα πιόνι αυτών που κατηγορεί....

. Και δεν λέω να κάτσουμε στ' αυγά μας ! Λέω να ξέρουμε η δράση μας ποιά πλευρά τής ζυγαριά βαραίνει.

Γκιωνης said...

. Και είναι αλήθεια πολύ σωστή η πρόταση τής Κατερίνας :

- " αυτό το ενοχικό αυτομαστιγωμα, δεν θα με συμπεριλάβει. Στην Δημοκρατία οι ευθυνες ειναι συγκεκριμένες και δεν διαχεονται. Όταν φταιμε όλοι, δεν φταιει κανείς. "

. Δεν μπορεί να κατηγορούμε όλους τούς πολίτες για την κατάσταση στην πατρίδα μας σήμερα, και να διαχέουμε την ευθύνη σε όλους !

. Αλλά αυτό όσο ισχύει για το λαό, ισχύει και για τούς πολιτικούς ! Δεν μπορούμε κι αυτούς να τούς τσουβαλιάζουμε σε ένα τσουβάλι και ...να καεί, να καεί" και να χαιρόμαστε σαν χαζοχαρούμενα παιδιά που κάνανε για πλάκα την πρώτη τους κατάληψη στο σχολείο !

. Κι αν υπάρχει συλλογική ευθύνη για τούς πολιτικούς, αφού κανείς δεν αντέδρασε και δεν παραιτήθηκε, τότε υπάρχει συλλογική ευθύνη και στούς διαδηλωτές ( Ο-Λ-Ο-Υ-Σ ! ! ! ) που έξη από αυτούς δεν μπορούσανε να πιάσουνε δυό "αγωνιστές " με μολότωφ, να τούς δώσουν δυό σφαλιάρες εκεί, επί τόπου, και να σταματήσει το κακό !

. Δυό μέτρα και δυό σταθμά ΔΕΝ ισχύουν ! ! !

Χαρ. Αλβερτος said...

... ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕΣ ΕΣΥ ΤΟΤΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ;
ΣΕ ΕΠΕΙΣΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ ΝΑ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙΣ;

ΑΛΛΑ ΚΑΛΟ ΤΟ ΟΤΙ ΑΡΧΙΣΕΣ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ... ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!
ΕΝΑΣ ΕΙΧΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΤΟ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ "ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΝ" ΑΛΛΩΣΤΕ. ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ... ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ... ΠΟΝΤΟΠΟΡΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ!
ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΝ ΕΚΤΡΟΠΩΝ. ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ. ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ-ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ. ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΗΤΑΝ ΑΝΟΙΧΤΗ; ΔΕΝ ΤΟΥ ΤΟ ΕΙΠΑΝ, ΑΡΑΓΕ, ΤΑ ΥΠ' ΑΥΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΟΡΓΑΝΑ; ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ; ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΗ ΔΙΑΜΑΧΗ ΤΗΣ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ; ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΤΙΣ ΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ;
ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΠΙΘΑΝΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΩΝ, ΟΡΓΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ;
ΑΝ ΝΑΙ, ΕΧΕΙ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΟΣΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ, ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΡΚΩΣ ΘΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΤΑΙ!
ΑΝ ΟΧΙ, ΛΥΠΟΥΜΑΙ!
Η ΕΠΑΡΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΟ ΓΙ' ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΥΠΟΚΥΠΤΕΙ Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΘΟΣ!

Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΡΟΤΑΣΗ, ΟΜΩΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΗΛΘΕ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΥΠΟ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΟΣ. ΜΟΝΟ ΔΕΙΝΑ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ!

gyristroula2 said...

Tαξιδευτή, διαβάζεις πολύ βιαστικά. Το ΄80 που ήμουν εγώ φοιτήτρια δεν υπήρχε χούντα και στο Πολυτεχνείο πηγαίναμε για να το περιφρουρήσουμε από τους τότε αναρχοαυτόνομους να μην το κάψουν όπως τώρα.

Περιμένεις αλήθεια να νοιαστούν για τις ανθρώπινες ζωές αυτοί που τις βλέπουν μόνο ως μονάδες παραγωγής πλούτου; Επειδή λοιπόν η εργοδοσία είναι στυγνή και δεν τηρεί μέτρα προστασίας ευκαιρία να κάψουμε πεντέξη εργαζόμενους;
Η μόνη επανάσταση, φίλε, που εγώ πια θεωρώ θεμιτή είναι αυτή που βάζει πάνω απ΄όλα τη ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕ Η ΜΑΝΑ ΤΗΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕ ΓΥΡΙΣΕ. Και προτιμώ να πεινάσω από το να τη θεωρήσω αναλώσιμη στο όνομα οποιασδήποτε άλλης σκοπιμότητας, θεμιτής ή αθέμιτης.

gyristroula2 said...

Γκιώνη, συμφωνώ απόλυτα με όσα λες. Το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί είναι να θολώσει η λογική μας και η ανθρωπιά μας μέσα στην αγριάδα των ημερών.

kimon said...

Συγνώμη γυριστρούλα και Γκιώνη για τα σχόλιά μου. Θα έπρεπε να σκέφτομαι σαν 50άρης, αλλά με τρώει κάτι συνέχεια, και δεν μ αφήνει να μεγαλώσω.
Κι απ' ότι διαισθάνομαι δεν είμαι μόνος, βλέπω και τον ταξιδιώτη συνοδοιπόρο.
Αφήστε το μέλλον πάνω μας! χαχαχαχα!

gyristroula2 said...

Kιμωνάκι,για την ώρα να είσαι πρωί πρωί στις επάλξεις του σχολείου, γιατί το αφεντικό έχει ίωση και θα στηριχθούμε στα στιβαρά σου χέρια.:)

Χαρ. Αλβερτος said...

ΔΙΑΒΑΖΩ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ; ΟΣΟΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΟΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΤΗ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ.

ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΧΩ ΗΔΗ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΩ ΟΡΙΖΟΝΤΙΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΩΣ! ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟ-ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ!

ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ... ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΧΕΙ ΑΠΕΙΛΗΘΗ Η ΖΩΗ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΛΛ' ΕΞ'... ΑΙΤΙΑΣ ΜΟΥ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ... ΚΙ ΟΜΩΣ ΣΥΝΕΧΙΣΑ.
ΚΑΙ ΦΕΡΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΝΟΣ ΚΟΥΚΟΥΕ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΥΠΑΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΚΕΙΝΟΝ!
ΚΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΡΙΣΚΑΡΗΣΕ ΤΗ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ, ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΣ - ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ - ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙ ΤΗ ΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΗ ΤΟ '50 ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΔΙΣ ΚΑΙ ΤΡΙΣ ΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΝ...
ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ...
ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΤΕ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ. ΝΑ ΔΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΛΥΘΕΙ Ο ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ.
ΣΤΙΣ 21 ΑΠΡ. '67, ΑΝ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΩΝ 2, ΤΟΤΕ ΠΑΝ/ΜΙΩΝ, ΟΛΩΝ ΚΙ ΟΛΩΝ, Η ΧΟΥΝΤΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΕΣΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ! ΤΩΡΑ ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ!

ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ - Η ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΕ ΣΕΝΑ. ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΙΣΘΗΤΕΣ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ. ΘΑ ΔΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ! ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟ. ΠΟ. ΚΑΙ ΥΠΕΡΠΟΝΤΙΑΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ.
ΠΡΙΝ ΛΟΙΠΟΝ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΕΚΕΙ... Ο ΚΑΘΕΙΣ ΕΦ' Ω ΕΤΑΧΘΗ...

ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΟ Σ' ΑΥΤΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ!

ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ!

gyristroula2 said...

Ταξιδευτή, καλημέρα, καλή εβδομάδα,
Αυτοί που αναφέρεις, ο Κουκουές του αλβανικού μετώπου, ο πατέρας σου, εσύ με την ηρωική στάση ζωής που επέλεξες, δεν είστε ο νεοελληνικός κανόνας της τελευταίας τριακονταετίας. Είστε η απόλυτη εξαίρεσή του. Μέχρι λοιπόν ο ηρωισμός να μην είναι τσαμπουκάς ατιμώρητος και ακοινώνητος, επίτρεψέ μου να μην συμψηφίζω απώλειες ζωών με την όποια εξέγερση κατά της αδικίας. (Χθες στο Σύνταγμα 150 άτομα έκαναν καθιστική διαμαρτυρία κατά της βίας. Φαντάζεσαι μια τέτοια διαδήλωση κυριακάτικη, που να μπορούν να την ακολουθήσουν και κάποιοι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα που δεν δικαιούνται να απεργούν χωρίς να κινδυνεύει η δουλειά τους, πόση απήχηση θα είχε;)

Χαρ. Αλβερτος said...

ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΑΛΛΟ ΣΧΟΛΙΟ Σ' ΑΥΤΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.

ΑΛΛΑ ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ. ΤΟ ΟΦΕΙΛΩ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΠΙΤΑΣΣΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.

ΚΙ ΑΛΛΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΑΠΕΙΛΗΘΗΚΕ Η ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΕΙΩΝ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ...
ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ Η ΑΠΕΙΛΗ ΥΠΗΡΞΕ ΜΟΙΡΑΙΑ.
ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ.

ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΥ, ΙΣΩΣ, ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ.

ΑΝ ΟΜΩΣ ΕΣΥ, ΔΙΑΒΑΖΕΣ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΧΕΣ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ "ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ" ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΙΧΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙ ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΝΟΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΚ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΤΩΝ ΤΗΣ. ΚΙ ΟΜΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ...
ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΝ, ΟΥΤ' ΑΥΤΟΙ ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ!
ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΞΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΕΠΑΙΝΩΝ ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ!
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙΣΑ ΑΠΕΙΛΗ ΘΑ ΔΙΑΒΑΖΕΣ!

ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ.

ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!

gyristroula2 said...

Δεν ισχυρίστηκα, Ταξιδευτή, ότι χάθηκε η ηρωική στάση ζωής από την Ελλάδα, απλώς δεν...περισσεύει. Εδώ δεν αφθονεί πια ούτε το απλό καλό και ακίνδυνο φιλότιμο.
(Μάλλον έλειψες πολύ από την Ελλάδα)
Καλημέρα!

kimon said...

γυριστρούλα, και το φιλότιμο αφθονεί και ο ηρωισμός, γιατί πολύ απλά είναι στο DNA μας.
Όσο κι αν μας μπασταρδέψανε, αυτό το ριμάδι το DNA δεν λέει να ασθενήσει.
Απορώ από που συλλέγεις πληροφορίες και βγάζεις τέτοια συμπεράσματα.
Μην παραδίδεσαι στα σημεία των καιρών, κι εκφράζεις πράγματα που δεν ταιριάζουν με την ιδιοσυγκρασία μας.
Δες γύρω τι γίνεται και άσε τις αγοραφοβικές αντιλήψεις να τις νιώθουν αυτοί που πρέπει να λογοδοτήσουν για το matrix που μας εντάξανε.
Κάποτε όλα τελειώνουν κι αρχίζουν απ' την αρχή. Είναι φυσικός κανόνας και όχι ιδέα.

Cyber Sex

  Όταν πρωτομπήκε στο ίντερνετ, εκεί στα μισά της τελευταίας δεκαετίας του προηγούμενου αιώνα, σκέφτηκε ότι είχε μια ωραία ευκαιρία να βελτι...