Wednesday, March 17, 2010

Τα παλιά όπλα σκούριασαν,πάμε για άλλα!



Τον τελευταίο καιρό είναι διάχυτη η αίσθηση της αιωρούμενης δαμόκλειας σπάθης πάνω από τα κεφάλια όσων ζούμε από τη δουλειά μας είτε βρισκόμαστε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα, είτε είμαστε μισθωτοί ή μικροεπαγγελματίες ή ακόμη και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες. Τι μας ενώνει; Το ότι δεν κάναμε κομπίνες για να κονομήσουμε, όπως έκαναν τόσοι άλλοι από όλους τους προαναφερόμενους τομείς ή το ότι δεν έχουμε την άνεση να μην χρειαζόμαστε κομπίνες, για να κερδίζουμε από όσα χάνουν οι άλλοι.
Ακούω ωραία συνθήματα: Πληρώστε για την κρίση σας, δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση σας. Βλέπω ανθρώπους που θυσιάζουν το υστέρημά τους για να απεργήσουν και άλλους να διαδηλώνουν δίπλα στα δακρυγόνα και τα ρόπαλα. Πολύ ηρωικά όλα αυτά, αλλά έχω διαρκώς την αίσθηση ότι μοιάζουν με νεροπίστολα απέναντι σε τανκς. Έχω την πικρή αίσθηση πως οι μόνοι που βρίσκουν αποτελεσματικές αυτές τις αντιδράσεις είναι οι καθεστωτικές συνδικαλιστικές οργανώσεις, που έτσι νομιμοποιούν την ύπαρξή τους και το ρόλο τους, άσε που βρίσκουν και μια καλή δικαιολογία, αυτοί και τα κόμματα που τους στηρίζουν, για την όλο και μεγαλύτερη επιδείνωση της θέσης μας: "δεν κατεβήκαμε όλοι στους δρόμους", "δεν απεργήσαμε όλοι".
Αυτό που μας κρύβουν, αλλά πια δεν κρύβεται, βοά, είναι ότι χάσαμε μαζί με τα λεφτά μας και τη στοιχειώδη συνδικαλιστική μας δύναμη, μείναμε αδύναμοι και απροστάτευτοι απέναντι στο παγκόσμιο τέρας του καπιταλισμού, να τα ρίχνουμε ο ένας στον άλλον και να κοιτάμε πώς μπορούμε να γλιτώσουμε ο καθένας το τομάρι του.
Το μόνο που δεν κάνουμε, που δεν μας αφήνουν οι εργατοπατέρες να κάνουμε, είναι να σκεφθούμε για λογαριασμό μας, να παίξουμε στο γήπεδο που μας ρίξανε, με τους δικούς μας όρους.
Ας πάρουμε τον κλάδο μας, των εκπαιδευτικών, είμαστε μια πολυπληθέστατη ομάδα, κατά τεκμήριο μορφωμένων και έξυπνων ανθρώπων, με ειδικές γνώσεις σε πολλούς επιστημονικούς τομείς, οικονομία, πολιτική, πληροφορική, νομική, ιστορία, μαθηματικά κ.α. Πότε καθίσαμε στ' αλήθεια ακηδεμόνευτα να σκεφθούμε λύσεις-τρόπους άμυνας στη λαίλαπα που απειλεί την επιβίωσή μας; Πότε αξιοποιήσαμε τα πραγματικά μας πλεονεκτήματα; Και μόνο με την οργάνωση πχ ενός καταναλωτικού- συνεταιριστικού φορέα μπορούμε να διαχειριστούμε με καινοτόμο και ανατρεπτικό τρόπο, το μόνο πράγμα που έχουμε στα χέρια μας, την αγοραστική μας δύναμη. Γιατί, ξέρουμε όλοι καλά, πως από τα σχολεία και 1 χρόνο να λείψουμε κανείς δεν θα ασχοληθεί, έτσι που τα έχουν (-με)καταφέρει. Παράδειγμα η απεργία των δασκάλων που αν και έπληξε την ελληνική οικογένεια άμεσα, δεν έκανε την κυβέρνηση να υποχωρήσει ούτε βήμα, αν και τότε ούτε τέτοια κρίση υπήρχε, ούτε εφεδρείες ανέργων-αδιόριστων έχει ο διδασκαλικός κλάδος.
Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν;
Πώς μπορούμε να αναγκάσουμε αυτούς που δεν μας φοβούνται καθόλου και είναι έτοιμοι να εφορμήσουν όχι μόνο στα όποια κεκτημένα έχουμε πετύχει, αλλά και σ' αυτή την ίδια την επιβίωσή μας, να πάψουν να μας θεωρούν εύκολη λεία;
Τι θα λέγατε να πηγαίναμε πχ όλοι αύριο στις τράπεζες να αποσύρουμε τις καταθέσεις μας και τις μισθοδοσίες μας; Τι θα λέγατε να διαπραγματευόμαστε ευνοϊκότερους όρους με μια τράπεζα όπως κάνουν οι μεγαλοκαταθέτες ή ακόμα και να ιδρύαμε-δεν ξέρω αν στέκει, μη βαράτε, δεν είμαι ειδική-μια συνεταιριστική τράπεζα;
Τι θα συνέβαινε αν αρνιόμασταν να συνοδέψουμε εκδρομές, από τις οποίες διακινούνται δις κι εμείς παίζουμε κορώνα γράμματα τα σπίτια μας με τις ευθύνες που μας πέφτουν στο κεφάλι, μόλις κάτι πάει στραβά;
Πόσο δύσκολο θα ήταν να προωθήσουμε μέσω μιας δικής μας καταναλωτικής ένωσης,προϊόντα και υπηρεσίες, στα πλαίσια ενός fair trade δικής μας επιλογής; Ίσως έτσι να μπορέσουμε να ασκήσουμε κι έναν διαπαιδαγωγητικό ρόλο, προωθώντας τόπους, ανθρώπους που δημιουργούν και δεν κλέβουν το κράτος ή τους πελάτες τους. Δεν ξέρω πόσο μακριά μπορεί να πάει αυτό, αν θα περάσει σε μποϋκοτάζ και δυναμικότερες τακτικές, αλλά κάτι μου λέει πως αν δεν αμυνθούμε εγκαίρως, δεν θα έχουμε ούτε ευρώ να διαπραγματευθούμε στο μέλλον.
Αυτά είναι πρόχειρες σκέψεις, της στιγμής και της... οργής.
Είμαι σίγουρη πως υπάρχουν πολλοί πιο έξυπνοι και πιο εμπνευσμένοι από μένα που θα είχαν πολλά να προτείνουν (όπως ο συνάδελφος που μου είπε σήμερα την ιδέα για την τράπεζα), αρκεί να βρούμε τρόπο να οργανωθούμε μακριά από την ασφυκτική αγκαλιά των εργατοπατέρων μας.
Πάντως προς τα εκεί αν βαδίσουμε, έχουμε ελπίδα να διαπεράσουμε το παχύδερμο τέρας που αμέριμνο τώρα ξεκοκκαλίζει τον 14ο και οσονούπω βάζει τη χερούκλα του και στους υπόλοιπους μισθούς μας. Μόνο αν χάσει ένα μέρος από τη μάσα του μπορεί να μας προσέξει, γιατί οι απεργίες και οι διαδηλώσεις το αφήνουν εμφανώς ασυγκίνητο.
Άσε που αυτές πλήττουν μόνο το κοινωνικό σύνολο και όχι τους ευνοημένους από την κρίση εντός και εκτός των τειχών. Θεωρώ άλλωστε ότι και το κράτος με τον ίδιο τρόπο έπρεπε να αντιμετωπίσει την επίθεση που δέχεται και όχι με τους όρους που του επιβάλλουν οι δήμιοί του.
Ο καπιταλισμός, φίλοι και ομοιοπαθείς, δεν είναι ισχυρός επειδή έχει εξουσία ή πλούτο, είναι ισχυρός και ανίκητος επειδή "σκέπτεται" με τρόπο που εμείς έχουμε ξεχάσει εδώ και χρόνια. Γιατί όπως είπε και ο Αϊνστάιν τα σημαντικά προβλήματα που βρίσκονται μπροστά μας, δεν μπορούν να επιλυθούν με το επίπεδο σκέψης που είχαμε, όταν τα δημιουργήσαμε.

Δείτε κι αυτό

60 comments:

Χαρ. Αλβερτος said...

ΚΑΛΗ ΜΟΥ,

ΩΡΑΙΕΣ ΟΙ ΙΔΕΕΣ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΟΥ!

ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΠΡΩΤΗ ΘΑ ΑΡΚΟΥΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!

ΟΜΩΣ Ο,ΤΙ ΛΕΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΑΖΙΚΑ!
ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ MONO ΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΛΙΜΑΚΑ Η, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΣΕ ΠΟΛΥ ΕΥΡΕΙΕΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ.

ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ!

ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ!

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ(Π.Χ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ Κ.Λ.Π) ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΔΟΥΛΙ.
ΓΙΑΤΙ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΔΟΚΙΜΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΓΟΡΑΣ Σ΄ΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΕΟ-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ/ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ;

ΤΙ ΑΠΟΜΕΝΕΙ;

Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΙΔΕΑ (ΠΟΛΥ ΚΛΑΣΣΙΚΗ):

Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ - ΟΣΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ Ν Α ΜΑΣ Κ Ο Ρ Ο Ι Δ Ε Υ Ε Ι ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΥΣ, ΚΑΤ' ΕΝΤΟΛΗΝ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΕΡΟΥΝ ΒΑΣΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ.

sgouro said...

Κάθε πρωτότυπη και πρωτοποριακή ιδέα είναι καλοδεχούμενη-χρειάζεται , ωστόσο , δράση και όχι παθητικότητα , αυτό το "σφάξε με αγά μου να αγιάσω". Και φυσικά πετάχτε στη θάλασσα εσείς οι νησιώτες κυριολεκτικά!!!τα λαμόγια τους συνδικαλιστές της πεντάρας.
Θέλει όμως και αλλαγή νοοτροπίας...και εμείς οι ίδιοι έχουμε αλλοτριωθεί γυριστρούλα μου..

Anonymous said...

Μόλις μας αποστόμωσες σχετικά με εκείνη την απεργία στην οποία δε συμμετείχες.

kimon said...

Αυτό που βιώνουμε εμείς σήμερα, είναι ένα καλοστημένο σενάριο που γράφτηκε πέρυσι την άνοιξη στον αστέρα της Βουλιαγμένης με τα στελέχη της Μπίλντεμπεργκ.

Προσκεκλημένοι ήταν οι πολιτικοί αρχηγοί των 2 κομμάτων και άλλοι σημερινοί υπουργοί.

Το σενάριο ήταν να φύγει ο Καραμανλής για να μη γίνει επανάσταση στην Ελλάδα αφού ήδη τα νεύρα ήταν τεταμένα.
εν θα μπορούσε να επωμιστεί επιπλέον τη σημερινή κατάσταση.

Έπρεπε μια άλλη κυβέρνηση να ξεκινήσει τη διαδικασία.
Βέβαια ο Παπανδρέου δεν θα ήταν χαζός να αναλάβει τη κρίση, και το γεγονός αυτό, λύθηκε με το να επωμιστούν οι ξένοι το κόστος της κοινωνικής αγανάκτησης, που στο κάτω κάτω δεν είχαν να χάσουν τίποτα.

Έτσι συμφωνήθηκε να πάρει την εξουσία το Πασοκ με τα ψέματα που υποσχέθηκε, και να χάσει η νέα δημοκρατία αυξάνοντας τα διόδια στη περίοδο των εκλογών.

Οι Ευρωπαίοι και ειδικότερα οι υποχθόνιες μασονικές εταιρίες, γνωρίζουν εδώ και αιώνες πολύ καλά την ιδιοσυγκρασία του Έλληνα, και οι κινήσεις τους είναι τέλεια μεθοδευμένες ώστε να μη χαθεί κανένα παιχνίδι στην αρένα που βρισκόμαστε.

Τι γνωρίζουν από μας;
Την ιστορία μας!
Ο Έλληνας σε καιρό ειρήνης, πολεμά τον Έλληνα. Μόλις όμως απειληθεί από εξωτερικό παράγοντα, τότε ενώνεται και φτιάχνει δύναμη.

Προκειμένου λοιπόν το πασοκ να μη δεχτεί το πολιτικό κόστος, οι Ευρωπαίοι ανέλαβαν την ευθύνη, κι έτσι οι Έλληνες ενώθηκαν, στηρίζοντας τις κρατικές αποφάσεις για να αντιμετωπιστεί η αόρατη απειλή.
Αλλιώς θα δεχόταν ο Παπανδρέου την εξουσία;

Κι έπεται συνέχεια. Θα δούμε σιγά σιγά να μπουκάρουν εταιρίες και να οργανώνουν τη γη μας με τις πράσινες ηλιθιότητες που μας έχουν ζαλίσει τα μυαλά εδώ και χρόνια…

Θα δούμε να χάνονται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα με πολύ αργό ρυθμό για να συνηθίζουμε στη νέα τάξη πραγμάτων…

Άντε δεν λέω άλλα, ούτε ο Νοστράδαμος να ήμουν. Αν θες να σου πω κι άλλα θα πληρώσεις.
Άντε γιατί με τις περικοπές, θ αρχίσω να λέω και το φλιτζάνι.

sgouro said...

Σου το πα βρε Κίμωνα , μην τρως ρεβύθια αποβραδίς , σου πέφτουν βαριά...

gyristroula2 said...

Ταξιδευτή μου καλέ,αυτό είναι το θέμα, αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε,παλεύουμε,ωραία καλόηχα ρήματα που δεν έχουν καμιά πραγματική βάση. Όλα λειτουργούν στο φαντασιακό και στο συμβολικό. Για μένα προσωπικά η μόνη ουσιαστική ανατρεπτική κίνηση ήταν να καταργήσω την πιστωτική μου κάρτα. Το φαντάζεσαι αυτό πολλαπλασιασμένο επί μισό εκατομμύριο "πελάτες τους";

gyristroula2 said...

σγουρό μου, έχουμε πάψει να χρησιμοποιούμε το μυαλό μας, δεχόμαστε ό,τι μας λένε, τους αναθέτουμε να σκέπτονται για μας. Γμτο βλέπω κάθε μέρα μια ομάδα ανθρώπων στην ηλικία σου έξυπνων,μορφωμένων, επινοητικών στη δουλειά τους, γιατί αυτοί να μην μπορούν να παράγουν πολιτική σκέψη απείρως αποτελεσματικότερη από των χρυσοκανθάρων συνδικαλιστών;

gyristroula2 said...

Aurora, ξέρω πως θα σου φανεί ακραίο, αλλά πάει καιρός που ντρέπομαι να απεργώ. Αισθάνομαι δυο φορές μεγαλύτερο κορόιδο από όταν μου κλέβει το κράτος τα χρήματά μου. Σαν να χρηματοδοτώ και συνδικαλιστικές καριέρες ένα πράμα...
Τουλάχιστον ας συνειδητοποιήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται ότι δεν έχουμε προστάτες,μπας κι αρχίσουμε να αυτοπροστατευόμαστε.

gyristroula2 said...

Κίμωνα,οι νεφελίμ έχουν κάνει τον εγκέφαλό σου να τρέχει πιο γρήγορα από τα δικά μου φτωχά γήινα μέτρα. Δεν σε προφταίνω,καλέ μου.
Αμέσως εσύ δύσπιστο παλιο-σγουρό να αποδίδεις στα ρεβύθια τη διαγαλαξιακή έμπνευση. Ντροπή σου!

sgouro said...

Εγώ για το καλό του μιλάω ...αυτός είναι ρεβυθάδα και παραλήρημα!!!!

loyk said...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ γυριστρουλα.
Τα παλια οπλα σκουριασαν κι εμεις ολοι οι ΄πρωην΄Αριστεροι σκουριασαμε η εξαγοραστηκαμε.
Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ μας εχει δεσει μια πετρα στο λαιμο και μας σερνει ευθεια προς τη θαλασσα.
ΟΜΩΣ καλη μου,εχουμε εμεις οι Ελληνες στο DNA AYTO TO KATI ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ.
ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ, ΤΗ ΖΕΣΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟ ΄΄ΕΞΩ ΚΑΡΔΙΑ΄΄.
ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ,ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ Σ΄ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ,ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΗΣΟΥΜΕ,ΘΑΣ ΔΕΙΣ ΘΑ ΕΛΘΕΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΟΛΑ.
ΘΑ ΔΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ.

Υ.Γ ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΑΙ,ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΓΑΥΡΟ ΝΑ ΧΑΝΕΙ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ,ΑΝΤΕ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΚΛΕΦΤΗ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΣΟΝΤΑ ΤΗΣ ΤΖΟΥΛΙΑΣ,ΧΑΧΑΧΑΧΑ

dimitris said...

Ανεστασια γεια σου ωρε, σου εχω κατι ξερεις εσυ..... Θέλει σαν ήρωας της επιστήμης να αιωρείται πάνω από τους αστούς και τους προλετάριους, και δεν είναι παρά ο μικροαστός, που ταλαντεύεται διαρκώς ανάμεσα στο κεφάλαιο και την εργασία, ανάμεσα στην πολιτική οικονομία και τον κομμουνισμό» την καλησπερα μου στο γερο-δασκαλο.

kimon said...

Τι περιμένεις από γυναίκες!
Μια ζωή στην επιφάνεια, πεζές και άμυαλες!

Anwtatos said...

Όταν έλεγα ότι πρέπει να κοιτάμε και λίγο τον έρημο τον κλάδο και να μην επωμιζόμαστε βάρη και φορτία που δε μας ανήκουν, σε αυτήν την μπλογκογειτονιά πολλοί έλεγαν: "μα πώς..αφού είμαστε λειτουργοί..εμείς δεν κάνουμε καλά τη δουλειά μας..λουφαδόροι είμαστε..θα έρθουν τα κουπόνια φοίτησης στα ιδιωτικά και θα καταστραφούμε.."
Τώρα; Πού φάνηκαν πλήρως οι προθέσεις και οι σκοποί;
Με το κόψιμο του 14ου και οσονούπω και του 13ου μισθού;
Με την εφαρμογή του "διαίρει και βασίλευε" (βλέπε: οι 300 "άριστοι" και τα "μιάσματα-ωρομίσθιοι") από την Κυρία Ροτβάιλερ - Διαμαντοπούλου;
Τώρα; Με το κόψιμο ενός μήνα από την καλοκαιρινή άδεια; Με τα υποχρεωτικά 30 μελή τμήματα; Με τον περιορισμό των μεταθέσεων; Με το ψαλίδισμα του επιδόματος παραμεθόριων περιοχών;
Τίποτε δε γίνεται, δυστυχώς. Ούτε συνεταιριστική τράπεζα, ούτε μποικοτάζ σε κερδοσκόπους. Εδώ δεν μπορούν 5 Έλληνες να τα βρουν μεταξύ τους, θα τα βρουν 200.000 καθηγητές;
Έτσι κι αλλιώς, τα ψέματα τελείωσαν. Στις 26 Μαρτίου μάλλον μας αναλαμβάνει το ΔΝΤ, και αποφασίζει ή άμεση απόλυση των μισών δημοσίων υπαλλήλων ή κόψιμο 50% στους μισθούς.
Δεν ξέρω τότε ποιος θα αισθάνεται λειτουργός, με 650 ευρώ το μήνα και το ΦΠΑ στα 21%. Καλή μας τύχη..

Χαρ. Αλβερτος said...

@γυριστρουλα

ΣΟΥ ΠΡΟΩΘΗΣΑ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΜΑΙΗΛΣ!

@kimon

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗΣ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ;
ΙΣΩΣ, ΠΟΛΛΟΙ ΑΠ' ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ, ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ...
ΠΟΛΛΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΠΕΙΓΟΥΝ ΓΙ' ΑΥΤΟΥΣ!
ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ΑΥΤΟ...

ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟΝ ΟΤΙ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ, ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΑΣ!

ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ, ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΠΟΥ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ!
ΑΛΛΩΣΤΕ, ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΕΣΤΑΡΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΑΣ... ΓΙΑ ΜΑΣ!

ΑΛΛΑ, ΜΠΡΕ(ΕΤΣΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΜΟΥ) ΚΙΜΩΝΑ, ΠΟΛΥ ΣΟΥ ΤΗ ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΟ @ sgouro... ΤΙ ΤΗΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ!; :)
ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΤΥΛ ΤΗΣ ΑΥΤΟ!

gyristroula2 said...

loyk,αυτό ακριβώς είναι το θέμα, ούτε η τράπεζα,ούτε τίποτε άλλο: εμείς σκουριάζουμε χρησιμοποιώντας τα όπλα του 1917 και ο καπιταλισμός τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και μας παίρνει παραμάζεμα, ενώ αυτοί που όφειλαν να παράγουν πολιτική σκέψη ανάλογη των περιστάσεων εντρυφούν σε δόγματα και γραφικότητες.

gyristroula2 said...

Αχ Δημητρό,αν είναι έτσι όπως τα λες περίμενε να εισπράξεις πολιτικά, γιατί όλοι για προλετάριοι πάμε, μη σου πω και λούμπεν προλετάριοι.
Θα περιμένω όμως και τη δική σου πρωτότυπη παραγωγή πολιτικής σκέψης, αν δεν εισπράξεις.
(Ο Δημαράς έχει πάει στη Σαλονίκη με την Τρίτη τάξη,ποιος τη χάρη του!
Χαιρετίσματα στο Κατινάκι.)

gyristroula2 said...

promang, άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε. Το ότι τόσα χρόνια και εμείς και πολλοί άλλοι αδιαφορούσαμε για τις παθογένειες του δημόσιου τομέα, για τον τραγέλαφο της δωρεάν παιδείας που ζει στην παρασιτική σκιά της παραπαιδείας, το ότι λειτουργήσαμε σχεδόν υπονομευτικά για την αποτελεσματικότητα και την "υγεία" του δημόσιου σχολείου, είναι που μας έφερε εδώ, μαζί με αντίστοιχες πρακτικές άλλων φορέων.
Πήγαινε τώρα να βρεις υπερασπιστές στην κοινωνία που ματώνει για να μάθει γράμματα στα παιδιά της.
Πολύ απλά, εμείς πριονίσαμε το κλαδί μας, η κρίση το βρήκε έτοιμο.
Από κει και πέρα πια είμαστε εν αμύνη, πρέπει να αναπτύξουμε τα "όπλα" μας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να δούμε πώς θα αναβαθμίσουμε τη δημόσια παιδεία. Και ναι, πολλά από όσα εξαγγέλλει η Διαμαντοπούλου είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ακόμα κι αν δεν μας συμφέρουν.
Και μη μου ξαναπείς κι εσύ ότι τώρα που δεν πληρωνόμαστε παύουμε να είμαστε δάσκαλοι, γιατί θα θυμώσω πολύ. Από τη στιγμή που μπαίνουμε σε μια τάξη και αντικρύζουμε τα μάτια των παιδιών εκπτώσεις δεν χωράνε στη δουλειά μας, ό,τι και να μας κόψουν. Είμαι σίγουρη, παρά τον επιφανειακό κυνισμό σου, το ίδιο ακριβώς νιώθεις κι εσύ.

gyristroula2 said...

ταξιδευτή,μην ανησυχείς αγαπιούνται αυτοί οι δύο, άλλωστε όλες τον αγαπάμε τον Κίμωνα...

Χαρ. Αλβερτος said...

@ gyristroula

ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ!

... ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙ :) ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΩ :)

- ΟΣΟ ΓΙ' ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΕΤΑΙ Η Κα ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ... ΚΡΑΤΑ ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ. ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ... ΞΕΦΤΕΡΙΑ!
(ΞΕΡΕΙΣ, ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ ΟΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΧΕΙ ΤΙΤΛΟ "ΤΟ ΞΕΦΤΕΡΙ". ΑΛΛΑ, ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΞΕΦΤΕΡΙ ΕΚΕΙΝΟ!)

ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

ΕΔΩ, ΠΡΙΝ 50 ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΧΡΟΝΙΑ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΕΟΣ ΤΟΤΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΥΠΟΣΧΟΤΑΝ... ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΨΗΦΟ!
ΑΥΤΟ... ΑΡΕΣΕ ΤΟΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟΔΟΘΗΚΕ Η ΠΡΟΣΩΝΥΜΙΑ "ΣΟΣΙΑΛΜΑΝΗΣ" ΟΤΑΝ ΘΗΤΕΥΣΕ ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ!
ΑΥΤΑ ΕΙΧΑΝ ΠΕΡΑΣΗ, ΤΟΤΕ, ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!
ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠ' ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ!
ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙ' ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ, ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ... ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ!

ΚΑΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ!
ΟΠΟΥ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ! ΕΝΩ ΟΛΟΙ,
Μ Η Δ Ε Ν Ο Σ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ,

Η Ξ Ε Ρ Α Ν!

ΘΥΜΑΣΑΙ ΠΟΥ ΜΕ ΡΩΤΑΓΕΣ ΓΙΑΤΙ, ΠΛΕΟΝ, ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ (ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙΣ) ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ;

ΚΑΙ, ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ, ΕΓΩ ΟΥΤΕ 13ους ΜΙΣΘΟΥΣ [ ΓΡΟΥΣΟΥΖΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΙ XΡΕΙΑΖΕΤΑΙ :)] ΕΧΩ ΝΑ ΧΑΣΩ, ΟΥΤΕ ΕΦΑΠΑΞ, ΟΥΤΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΠΕΡΙΘΑΛΨΕΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ, ΚΛΑΔΙΚΕΣ Η ΔΗΜΟΣΙΕΣ!
ΤΑ ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΟΛ' ΑΥΤΑ, ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ!

... ΩΣ ΚΑΛΟΣ ΚΟΥΦΙΟΚΕΦΑΛΑΚΗΣ!
ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΟΥ ΗΣΥΧΗ, ΟΤΙ ΕΠΡΑΞΑ ΟΠΩΣ ΕΚΕΙΝΗ ΟΡΙΖΕ!

Χαρ. Αλβερτος said...

... ΞΕΡΕΙΣ Ε!

ΜΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΕΚΤΑΚΤΟ ΦΟΡΟ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΕΝΟ ΣΑΝ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΞΩΚΚΛΗΣΙ ΣΤΑ ΚΤΗΜΑΤΑ ΑΠ' ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ, ΕΝΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΟΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΞΩΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ!

ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΝΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ, ΣΧΕΔΟΝ, ΗΜΙΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΤΙΣΜΑΤΑ!

... ΚΑΙ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΥΤΥΧΙΑ...!!!

... ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΕΑ!

ΑΠ' ΤΟΝ ΝΕΟ-ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗ(ΕΔΩ ΓΕΛΑΝΕ!) ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ(ΑΛΛΟ ΞΕΦΤΕΡΙ!)... ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕ ( Η ΚΑΤΣΕΛΗ ΤΟ ΕΙΠΕ, ΟΧΙ ΕΓΩ ) ΟΤΙ ΕΚΤΕΛΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΕΓΚΑΘΕΤΩΝ (ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ; ) ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΩΝ/ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΔΩΝ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ, ΓΕΡΜΑΝΙΕΣ Κ.Λ.Π. ΘΑ... ΣΥΝΕΤΡΕΧΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ "ΠΟΛΕΜΟ" ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ... ΜΙΖΩΝ!

... "ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ"!

... ΜΗ ΤΟ ΞΕΧΝΑΣ! :)))))

Χαρ. Αλβερτος said...

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΥΠ' ΟΨΗ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ!

ΕΠΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑΣ ΠΑΛΑΙΟΚΡΑΣΣΑ(ΕΥΣΕΒΟΥΣ ΤΕΚΝΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ) ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΗ Δ/ΝΤΟΥ, ΤΟΤΕ, ΤΗΣ ΚΑ'Ι'ΡΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 3000 ΞΩΚΚΛΗΣΙΑ, ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ, ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ[ΕΞΩ ΑΠΟ ΜΑΣ :)] ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΜΝΗΜΕΙΑ!

ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ,

ΓΙΑ ΤΑ ΞΩΚΚΛΗΣΙΑ:
ΣΕ ΑΚΤΙΝΑ 50 ΜΕΤΡΩΝ ΓΥΡΩ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΤΙΣΤΕΙ ΤΙΠΟΤΑ! ΑΡΑ ΜΗ ΕΜΠΟΡΕΥΣΙΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΤΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ, ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΑΠ' ΑΥΤΑ, ΚΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΩΝ ΚΤΗΜΑΤΩΝ!
ΑΛΛΑ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ, ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ(ΑΝ ΒΡΕΘΟΥΝ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ...)... ΦΟΡΟΙ!

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ:
ΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΙΣΧΥΟΥΝ ΣΕ ΑΚΤΙΝΑ 100 ΜΕΤΡΩΝ ΓΥΡΩ ΤΟΥΣ!

ΕΚΤΟΣ ΑΠ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ ΥΠΗΧΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙ' ΑΥΤΑ Ο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ!
ΒΑΣΕΙ ΑΥΤΟΥ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΧΗ.
Ο ΔΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΡΧΑΙΟΦΥΛΑΚΑΣ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ!

ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ... ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ!!!

ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟ ΚΑΜΜΙΑ ΑΡΧΗ;

ΟΛΑ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ!

Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΓΙΑΤΙ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΚΙ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΗΣ ΣΚΥΛΟΠΝΙΓΗΚΑΝ ΚΙ ΑΡΡΩΣΤΗΣΑΝ ΣΤΑ ΣΑΠΙΟΚΑΡΑΒΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ Ν' ΑΦΗΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ!

... ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΥΠ' ΟΨΗ ΣΟΥ,
ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ,

ΑΝ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ... ΓΕΡΜΑΝΟΣ... ΑΓΓΛΟΣ, ΓΑΛΛΟΣ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΛΟΣ, ΡΩΣΣΟΣ(ΑΥΤΟΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΑΒΕΡΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΑ ΑΠ' ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΕΠΙ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ), ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ, ΡΟΥΜΑΝΟΣ ΚΙ ΟΘΩΜΑΝΟΣ...
ΠΟΥΛΑΩ ΣΕ ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ!

ΟΛΑ ΞΕΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

ΘΥΜΑΣΑΙ;

ΛΕΓΟΤΑΝ ΟΤΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΗΤΑΝ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ :)

ΑΥΤΟΣ ΔΕ ΒΡΗΚΕ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ!
(ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΚΑΤΙ ΒΡΗΚΕ... ΚΙ ΑΓΟΡΑΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ, ΟΜΩΣ!)

ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΒΡΗΚΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΣΛΟΓΚΑΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ... ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΑΛΗΕΣ ΕΠΟΧΕΣ!

ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ... ΠΑΙΔΙΑ!

ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ Η ΓΙΑ ΚΛΑΜΜΑΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΑΛΉΘΕΙΑ 'ΠΕ ΜΟΥ!

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ logo ΤΟΥΣ, ΕΓΚΑΙΡΑ, ΟΠΩΣ ΗΘΕΛΕ Ο... ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ...

kimon said...

γυριστρούλα, αυτά τα ματάκια που σε κοιτάνε στη τάξη, όταν μεγαλώσουν θα σε βρουν να σε ρωτήσουν: Κυρία, όταν μας προφέρατε τις γνώσεις, δεν γνωρίζατε σε τι κόσμο θα μεγαλώσουμε; Τι κάνατε γι αυτό; αγωνιστήκατε ή κλείσατε τα μάτια σας κι επικεντρωθήκατε μόνο στο λειτούργημά σας;
Ειστε εγωίστρια κυρία!
Δεν σκεφτήκατε ότι αυτά τα αθώα ματάκια που σας κοιτάζανε δεν περιμέναν μόνο γνώσεις, αλλά και δρόμους για το μέλλον τους!
Εκπαίδευση δεν είναι μόνο γνώσεις και βιβλία κυρία! Είναι τα πάντα!

Συμφωνώ απόλυτα με τον ταξιδευτή!

kimon said...

Παντοτινέ ταξιδευτή, αυτές οι δυο που μιλάνε για ρεβύθια, είναι φιλόλογοι.
Χρειάζεται να πω κάτι περισσότερο;
χαχαχα!!!

Θερσίτης said...

Προσυπογράφω με έντονη μελαγχολία όσα σκληρά διαπιστώνεις. Διακρίνω όμως και έναν περισπασμό του προβληματισμού που αγγίζει άλλοτε την πικρή επίκριση των κακώς κειμένων και άλλοτε μια δηκτική και ειρωνική υπογράμμιση ευθυνών και ενοχών. Αυτές τις μέρες κατά τις οποίες περνάμε ως χώρα μια δίνη και ως δάσκαλος εγώ μια φουρτούνα, θαρρώ πως η σιγή και η αυτοκριτική συνιστούν τις πιο αποδεκτές στάσεις.

Διονύσης Μάνεσης said...

Πάντα έρχομαι αργά στο συζητητήριο, οπότε ανακαλύπτω πως καθόλου πρωτότυπη δεν είναι η σκέψη μου. Τις σοφίες που μου γεννάει η ανάρτηση την ανάγκη να γράψω συνήθως τις έχει αναπτύξει άλλος και συνηθέστερα και καλύτερα..
(Χμ..Μοιραζόμαστε ίδιες ιδέες, δηλαδή..Λες να προχωρήσει ο συνεταιρισμός;!)

Οι ιδέες μπορεί, λοιπόν, να είναι ευφάνταστες. Αλλά απ' το "είμαστε 2 είμαστε 3, είμαστε 1013" του Μίκη, για την ώρα μόνο τους 2-3 βλέπω..
Jamais desesperer, που λεν κι οι φίλοι μας οι γάλλοι...

gyristroula2 said...

Με την ευκαιρία της ανάρτησης σου, στέλνω τα πιο κάτω βίντεο, έχουν ενδιαφέρον αλλά τονίζουν κι αυτά πως
η αλλάγή σκέψης μας είναι αυτή που μπορεί να φέρει αποτελέσματα.

Είμαστε εγκλωβισμένοι Ανέστασία μου, αλλάγή νοοτροπίας και σκέψης χρειάζόμαστε
αλλά και αυτό δύσκολο φαντάζει με μας τους ανθρώπους που έχουμε υποστεί την πλύση εγκεφάλου
που σερβίρεται πλουσιοπάροχα απο ΜΜΕ και άλλους "συνεταίρους".
Πες μου πως να αλλάξουμε νοοτροπία σε ανθρώπους που οι κάθε είδους Τζούλιες αποτελούν μόνιμη ενασχόληση τους...
Να είσαι καλά πάντα
Συγνώμη που σχολίαζω με email αν θέλεις μετέφερε εσύ το σχόλιο μου στο μπλογκ σου.

vagnes

http://www.youtube.com/watch?v=YyAy_6nP0b4&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=gLVwIjYqUsU&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=w60lCEC0r3Q&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=L2Ge-tccckg&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=fFK75u6Rxxg&feature=related

kimon said...

Ο Βάγκερ για άλλη μια φορά εξέθεσε το κακό του εαυτό, και γι αυτό φταίει η γυριστρούλα που το δημοσίευσε.

Μας παρουσίασε ένα τσαρλατάνο της συνείδησης, δηλαδή αιρετικό, για να μας δείξει που είναι η σωστή κατεύθυνση ή ένα μέρος αυτής.

Χρησιμοποίησε αρχικά, ζωντανά στοιχεία, υπαρκτά, γνωστά, σαν ορεκτικό, για να μας προετοιμάσει να δεχτεί το στομάχι μας το κυρίως πιάτο με τους εξωγήινους και τις ηλίθιες αμερικανιές τύπου Λιακό, περί πνευματικής ανάτασης και μεταμόρφωσης.

Έτσι δουλεύει καλά το σύστημα. Ακόμα και μερικές αλήθειες που τελευταία διαδίδονται με γοργούς ρυθμούς, μπορούν να τις μετατρέψουν πάλι για δικό τους όφελος σε βλακείες. (Οι αμερικάνοι ψοφάνε για νέες γεύσεις).

Αυτό φάνηκε προς το τέλος που με όμορφο τρόπο πέρασε από την αλήθεια στη βλακεία.

Τελικά τι ψάχνουμε; Την αλήθεια ή να βολευτούμε όπως όπως σε μια θεωρία;

Αν οι Έλληνες χρησιμοποιούν τη μοναδική λέξη που δεν υπάρχει σε κανένα λεξιλόγιο, το φιλότιμο (όπως είπε και ο πλανητάρχης μας), υπάρχει και μια άλλη ρήση που κι αυτή μας φέρνει ακόμα ένα βήμα μπρος και μας αποδεσμεύει από κάθε ηλιθιότητα δυτικής προέλευσης που προσπαθούν κάποιοι με κάθε τρόπο να μας φορέσουν.

ΕΝ ΟΙΔΑ, ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ.
Δεν θα κάνω το μυαλό μου χταπόδι για χάρη σας!

gyristroula2 said...

Ταξιδευτή, ας μην έχεις λαμβάνειν από τον κρατικό κορβανά, κάτι θα σου βρίσκανε να "συνεισφέρεις" κι εσύ το κατιτίς σου. Όσο για τα ξωκλήσια σιγά μην τα επιβλέπουν, πήγαινε μια βόλτα γύρω γύρω να δεις τι επεμβάσεις έχουν γίνει (πέργκολες έξω, αλλαγές εσωτερικά).Κι εδώ που τα λέμε, αυτά δεν είναι "μνημεία" είναι χώροι λατρείας ακόμη, λειτουργούν, και οι άνθρωποι που τα χρησιμοποιούν, έχουν κάποιο δικαίωμα να τα διαμορφώνουν έτσι που να εξυπηρετούν τις ανάγκες τους. Άλλο αν αυτό δεν γίνεται πάντα με τη δέουσα αισθητική.

gyristroula2 said...

θερσίτη μου, δεν συμφωνώ μαζί σου. Δεν πρέπει να σωπάσουμε σε καμιά περίπτωση. Το λένε και συμφωνώ πως αυτή η κρίση μπορεί να γίνει μια ευκαιρία για να αλλάξουν πολλά και κυρίως να αλλάξει ο συνολικός προσανατολισμός μας ως κοινωνία. Χρειαζόμαστε ζυμώσεις, που λέγανε και οι παλιοί, υπάρχουν ευήκοα ώτα πια, δεν τα κλείνει η επίπλαστη ευημερία.

gyristroula2 said...

διονύση φίλτατε, είμαι σίγουρη πως κι εσύ, προπαντός εσύ, έχεις πολύ καλύτερα να προτείνεις, αλλά ας όψονται οι ποιητές που σε έχουν κάνει πολύ δεκτικό στο να ακούς και να αφήνεις τους άλλους να μιλάνε. Εδώ το πέτυχες αυτό με μένα, που κάθομαι σιωπηλή στο τελευταίο θρανίο σου.
Όσο για το πόσοι είμαστε, ίσως πολύ περισσότεροι από ποτέ άλλοτε, απλώς δεν έχουμε μετρηθεί...

gyristroula2 said...

vagnes, δεν πρόλαβα να δω τα βιντεάκια, θα το κάνω με την πρώτη ευκαιρία. Κάθε συνεισφορά προς τη συζήτηση είναι απολύτως ευπρόσδεκτη.

gyristroula2 said...

Κίμωνα, γίνεσαι αγενής χωρίς λόγο προς έναν άνθρωπο που εκτιμώ όσο κι εσένα, γιατί είναι κι αυτός αληθινός καλλιτέχνης. Από πότε οποιαδήποτε άποψη, όσο και αμερικανιά να είναι είναι επικίνδυνη; Όχι γι' αυτό το μπλογκ οπωσδήποτε!
Όρος λοιπόν για να συζητάμε επί της ουσίας είναι να σέβεσαι κάθε συνομιλητή, όσο κι αν δεν σου αρέσουν οι απόψεις του.
Αλλιώς, θα το ρίξουμε σε νεφελίμ και ελοχίμ, αφού μόνο αυτά δεν σε χαλάνε.

Anwtatos said...

Αγαπητή μου Γυριστούλα,
αναλύοντας την απάντησή σου ευρίσκομαι μπροστά σε μια σειρά από αδιέξοδα, τα οποία το χοντρό μου κεφάλι δεν μπορεί να καταλάβει.
Λες ότι χρόνια αδιαφορούσαμε για τις παθογένειες του δημόσιου τομέα. Και λέω εγώ, και τι στ' αλήθεια θα μπορούσαμε να κάνουμε; Είχαμε δύναμη στα χέρια μας και δεν την αξιοποιήσαμε; Ή το κράτος μας υπολόγιζε και εκτιμούσε τη γνώμη μας;
Λες ότι λειτουργήσαμε υπονομευτικά για το δημόσιο σχολείο, εννοώντας μάλλον ότι δεν κάναμε το κάτι παραπάνω, κι έτσι άνθισε η παραπαιδεία. Και λέω εγώ, εμείς το κάναμε αυτό ή το κράτος με τα 35άρια ανομοιογενή τμήματα και τα σχολεία- φυλακές; Πού γίνεται καλό μάθημα, σε τμήμα 7 ατόμων ή σε τμήμα 30 ;
Υπερασπιστές δε θα βρούμε πουθενά.Μα και παλιότερα δεν είχαμε. Όλοι φθονούσαν τις μεγάλες μας διακοπές, τις εκδρομές κλπ.
Λες ότι η Κυρία Διαμαντοπούλου εξαγγέλλει σωστά μέτρα. Και ερωτώ:
συμφωνείς με το ψαλίδισμα του επιδόματος παραμεθόριων; Συμφωνείς με τη συρρίκνωση των μεταθέσεων; Συμφωνείς με το πώς αντιμετώπισε τους ωρομισθίους στην εκδήλωση για τη βράβευση των "αρίστων"; Συμφωνείς με τα υποχρεωτικά 30 μελή τμήματα;
Εμείς τη δουλειά μας θα την κάνουμε έτσι κι αλλιώς.Στα παιδιά όμως που θα ρωτάνε αν αξίζει να γίνουν καθηγητές, τι θα λέμε;
Και το κλαδί μας το πριονίσαμε επειδή δεν ήμασταν ενωμένοι, όταν έπρεπε. Όχι επειδή ήμασταν αδιάφοροι. Επιμένω, ας μην επωμιζόμαστε βάρη που δε μας ανήκουν.
Τώρα, για τους συνδικαλιστές συμφωνώ μαζί σου. Το ίδιο και για το ότι τα παλιά όπλα σκούριασαν. Ιδού λοιπόν: απεργία διαρκείας μέσα στις πανελλήνιες, οι οποίες θα διεξαχθούν αμέσως μετά τη λύση της. Δημιουργία ταμείου συμπαράστασης και αλληλεγγύης. Με πέντε ευρώ το μήνα από τον καθένα μας, μπορούμε και πολλά να κάνουμε και να πιέσουμε.
Α, και κύριοι του ιδιωτικού τομέα,μην πέφτετε σαν τα κοράκια πάνω στους εκπαιδευτικούς. Πείτε μας πρώτα ποια είναι η παραγωγικότητα του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα (σχεδόν μηδέν)και μετά ελάτε να πουλήσετε μαγκιά..

kimon said...

Συγνώμη γυριστρούλα αν έδειξα κάτι τέτοιο. Όταν δεις τα βιντεάκια, ξαναγράψε σε παρακαλώ για την αγένειά μου!
Δυστυχώς σε νεφελίμ αναφέρονται!

Χαρ. Αλβερτος said...

- ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΑ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΩ!

ΤΟ ΑΝΕΦΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!
ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ! ΕΔΩ ΚΙ ΑΝ ΓΕΛΑΝΕ... !

ΑΓΝΟΙΑ ΝΟΜΟΥ, ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΚΤΗ!
ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΦΥΝΤΑΝΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΙ ΑΠ' ΤΑ ΠΑΛΑΙΑ, ΑΓΝΟΟΥΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ - ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ - ΑΛΛ' ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΠΟΙΕΙ... Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥΣ.

ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ ΚΑΙ ΜΙΖΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΔΙΩΚΕΤΑΙ.
ΑΥΤΟΙ, ΟΙ ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠ' ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΗΣ ΖΗΜΕΝΣ, ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ!
ΓΙΑΤΙ ΠΟΙΟΣ ΑΠ' ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΔΙΩΧΘΕΙ, ΑΦΟΥ Η ΕΝΟΧΗ ΕΙΝΑΙ... ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ;
... ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΕΚΟΒΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ... ΔΩΡΙΖΟΝΤΑΝ!
ΤΟ ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΟ ΘΥΜΑ... ΤΟ ΑΦΕΛΕΣ ΤΟ ΒΡΗΚΑΝ ΑΜΕΣΩΣ!

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ... ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ!

ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΚΑΙ...ΚΑΙ... ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ, ΟΜΩΣ, ΤΩΡΑ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ!

... ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΟΥΣΑ gyristroula! :)


- ΟΜΩΣ, ΔΥΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΙΣΘΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ(... ΑΠ' ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ, ΑΡΑΓΕ;) ΤΗ ΜΗ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΕΝΟΣ ΚΑΛΟΥ Η ΚΑΚΟΥ, ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, ΣΕ ΙΣΧΥ, ΟΜΩΣ, ΝΟΜΟΥ!

... ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΟΥΣΑ gyristroula! :)

ΚΑΙ, ΒΕΒΑΙΑ ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΕΝΝΟΟΥΣΑ!

- ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΙ ΦΑΣΑΡΙΑ ΕΓΙΝΕ ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ Η ΟΧΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ;

ΣΕ ΡΩΤΑΩ!

Ο ΝΟΜΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΝΕΦΕΡΕ ΟΤΙ ΜΕ ΝΟΜΟ ΘΑ ΡΥΘΜΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΨΗΦΙΣΤHΚΕ ΝΟΜΟΣ. ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ;

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ( ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΣΥ ΑΝΗΚΕΙΣ ) ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΝΟΜΟΣ;
ΚΙ ΑΝ ΝΑΙ, ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ;

ΕΤΣΙ, ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ, ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ 3-4 ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ.

... ΚΑΠΟΙΟΙ, ΒΕΒΑΙΑ, ΟΝΟΜΑΤΑ... ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗ ΠΟΥΜΕ, ΘΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ... ΑΜΕΡΙΚΗ!

ΕΤΣΙ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ.

sgouro said...

Παιδιά συμβαίνει κάτι απίστευτο...συμφωνώ με τον promang!!!Ειδικά με τις προτάσεις του στο τέλος

Χαρ. Αλβερτος said...

@ sgouro

ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΜΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΜΗ... ΙΔΙΩΤΗΣ.

ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΕΚΤΙΜΑΣ ΚΑΙ ΚΟΥΒΑΛΑΣ ΣΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΟΥ ΣΠΙΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΜΑΝΤΗΛΙ!!!

gyristroula2 said...

promang, είμαι διορισμένη από το'85 και ΚΑΘΕ χρόνο βλέπω το δημόσιο σχολείο, παρά τον φαινομενικό εκσυγχρονισμό του, να εκπίπτει παντοιοτρόπως. Ναι, δεν είμαστε οι μόνοι υπεύθυνοι,ούτε ίσως οι κύριοι, αλλά προς θεού, το σπίτι μας είναι, το ψωμί μας,λες δεν μπορούσαμε τόσα χρόνια να το υπερασπίσουμε καλύτερα; Περίμενε να πάει σχολείο το παιδί σου (είναι μικρό ακόμα, νομίζω έχεις πει) και να έχει ΕΝΑΝ ακατάλληλο δάσκαλο, πχ με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα ή να μην μπορεί να κάνει μάθημα ή να μη θέλει να κάνει μάθημα και δοκίμασε να κάνεις κάτι, οτιδήποτε, για να αντικατασταθεί. Τίποτε δεν τον κουνάει αν δεν θέλει ο ίδιος. Γι΄αυτό δεν μπορούσαμε τίποτε να κάνουμε; Και για αυτό και για πολλά άλλα, αν βγάζαμε τις παρωπίδες και λειτουργούσαμε σαν να είναι παιδιά μας οι μαθητές και το σχολείο σπίτι μας.
Σε ένα σχολείο που λειτουργεί,που δεν στέλνει τους μαθητές έξω να μάθουν και που δεν είναι στη λίστα των τελευταίων σχολείων του πολιτισμένου κόσμου,όλοι μπορούν να διεκδικήσουν και να λάβουν, έχοντας τη στήριξη της κοινωνίας. Οι τσαμπουκάδες και οι αντικοινωνικές συμπεριφορές δεν πιάνουν πια.
Πριν από 20 χρόνια, η απεργία στις εξετάσεις, παρόλο που ήταν κοινωνικά επώδυνη, δεν έφερε όλη την κοινωνία εναντίον μας, εγώ το έζησα, είχαμε συμπαράσταση. Αν το κάνουμε τώρα, σ΄αυτές τις συνθήκες, πρώτον δεν θα είναι κανείς με το μέρος μας, ούτε καν εμείς οι ίδιοι, και δεύτερον έχουμε στρατιές που περιμένουν πώς και πώς να μας αντικαταστήσουν.
Promang,πρέπει να ξεχάσουμε την πεπατημένη, να σκεφθούμε αλλιώς, να ανοίξουμε νέους δρόμους κι εσύ και το σγουρό ως νέοι άνθρωποι πρέπει να προπορεύεστε σ' αυτό.
Αν μου λες όμως ότι εμείς τόσα χρόνια δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτε, ευχαριστώ που καθησυχάζεις τις ενοχές μου, αλλά κάνεις το ίδιο λάθος που έκανα εγώ και οι όμοιοί μου πριν από 25 χρόνια, ακολουθείς αυτά που βρήκες έτοιμα, βασίζεσαι στην καθεστηκυία σκέψη και πράξη, αλλά πια...αυτό δεν μπορεί καν να σε βγάλει όπου μας έβγαλε εμάς, δεν υπάρχει η πολυτέλεια της πεπατημένης και του εφησυχασμού.
Για τη Διαμαντοπούλου τώρα, σιγά μη χειροκροτώ ό,τι κάνει κι ό,τι λέει. Πρέπει να παραδεχτείς όμως ότι το πάγιο αίτημα για όλο και μεγαλύτερους διορισμούς σε όλο και πιο διαλυμένα από ρουσφετολογικές παρεμβάσεις σχολεία δεν ήταν κι ό, τι πιο ωφέλιμο ούτε για τον κλάδο, ούτε για την παιδεία,ούτε για τον δημόσιο τομέα. Τώρα περιμένεις να αλλάξει αυτό με το γάντι, χωρίς αδικίες, αυθαιρεσίες και απώλειες κεκτημένων;

gyristroula2 said...

promang,
Ξέχασα...
Για τον ιδιωτικό τομέα θα συμφωνήσω, προσθέτοντας ότι στην Ελλάδα δεν είναι καν ιδιωτικός,αφού ζει με διαπλοκές,μίζες και απομύζηση του κράτους.
Αλλά όχι όλος. Υπάρχουν και οι φωτεινές εξαιρέσεις.

gyristroula2 said...

Κίμωνα, δεν αναφερόμουν στα βιντεάκια, αν και δεν τα είδα ακόμη, αν λένε τέτοια για εξωγήινους, συμφωνώ απολύτως μαζί σου. Αναφερόμουν στον τρόπο που μίλησες για τον vagnes, που ακόμα κι αν σου πρότεινε να δεις κάτι με το οποίο δεν συμφωνείς, όφειλες να τον σεβαστείς ως συνομιλητή και ως συν-φιλοξενούμενο στον ανεμόμυλο.

gyristroula2 said...

Ταξιδευτή, πάντα οι νόμοι λειτουργούσαν όπως ο Σολώνειος ιστός της αράχνης, έπιαναν τους μικρούς, ενώ οι μεγάλοι τους τρυπούσαν και πέρναγαν. Στην Ελλάδα βέβαια και οι μικροί είχαν μέχρι τώρα κάποια...παραθυράκια.
Με τις παρελάσεις τώρα,ποιος ασχολείται; Πάνε για κατάργηση,οπότε ποιον ενδιαφέρει το ποιος κρατάει τη σημαία; Πολλοί άλλωστε μαθητές, ακόμα και αριστούχοι, δεν καίγονται καθόλου να παρελάσουν και μόνο με "δωράκια" απουσιών και βαθμών πείθονται να συμμετάσχουν στην παρέλαση, αφού δεν είναι καν υποχρεωτικό.

gyristroula2 said...

σγουρό μου, να θυμάσαι ότι πιο πολύτιμοι για τη σκέψη μας είναι οι άνθρωποι με τους οποίους διαφωνούμε, ακόμα κι αν μας θυμώνουν,όπως κατά καιρούς ο promang. Κι αυτό που οφείλει να κάνει ο διαδικτυακός διάλογος είναι να μας βοηθήσει να ακούσουμε ανθρώπους που εκεί έξω θα δυσκολευόμασταν πολύ να τους ακούσουμε...
(Φιλιά και σε περιμένω, έμαθα ότι έρχεσαι...)

Χαρ. Αλβερτος said...

ΓΥΡΙΣΤΡΟΥΛΑ, ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΙ ΟΜΟΡΦΑ!

ΑΛΛ' ΟΜΩΣ, ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ :)

ΒΕΒΑΙΑ, ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΩ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΩ ΠΛΗΡΩΣ!

ΓΙ' ΑΥΤΟ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΛΕΝΤΟ ΕΙΝΑΙ,

Δ Α Σ Κ Α Λ Α ΚΑΙ,
Π Α Ρ Α Μ Υ Θ Α Ν Τ Ζ Ο Υ!

ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΛΕΣ "ΚΟΦΤΕΡΑ" KI "ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΑ" ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ... IT IS OK!
ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ!

ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΝΑ 'ΧΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΚΟΡΘΙ!

ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

ΥΓ. ΤΟ '85 ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕΣ!
ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ ΜΑΣ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΗ; :)

kimon said...

Οι Γερμανοί φταίνε για όλα!
Εμείς καλά περνούσαμε. Τι μύγα τους τσίμπησε;

Ας τραγουδήσουμε όλοι μαζί τον ακάθιστο ύμνο!

Σε γνωρίζω από τη πτώση
του μισθου τη τρομερή
Σε γνωρίζω από την όψη
που θυμίζει Σαρκοζί

Απ τα κόκκαλα στους κάδους
που τα βρίσκω μια χαρά
και σαν πρώτα, τρώω καρότα
χαίρε ω χαίρε Πασχαλιά!

Anwtatos said...

Έχω παρ' όλα αυτά μια απορία..γιατί θα δυσκολευόσασταν πολύ να με ακούσετε; Θα είχε πέσει το ακουστικό βαρηκοίας;

Χαρ. Αλβερτος said...

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ!

ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΑΝ ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙ ΟΤΙ ΕΝΗΡΓΗΣΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ Η/ΟΙ ΠΡΑΞΗ/ΕΙΣ ΤΟΥ ΕΙΧΕ/ΑΝ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ,

Α Μ Ε Σ Ω Σ ΜΕΤΑ,
ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ
Χ Α Ρ Α Κ Ι Ρ Ι!

ΕΔΩ ΤΙ;

ΠΟΙΑ ΛΥΣΗ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ Η ΠΙΟ ΑΝΩΔΥΝΗ, ΑΠΟΜΕΝΕΙ;

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!

ΓΙΑΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΤΕ Η ΜΙΑ Η ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΜΑΣ, ΟΡΑΣΗ(ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ;), ΑΚΟΗ(ΔΕΝ ΑΚOYMΕ;), ΕΧΟΥΝ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ!

ΚΙ' ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΤΩ ΑΠ' ΤΗ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΥΓΚΥΡΙΑ.

sgouro said...

Παντοτινέ ταξιδευτή αυτό το μαντήλι μου το χάρισε μια γυναίκα που ξέρει να αγωνίζεται , ακόμη και μόνη απέναντι σε όλους τους καρεκλοκένταυρους του δημοσίου...χαίρομαι που σου αρέσουν τα παλαιστινιακά μαντήλια.
Γυριστρούλα!!!!σου ρχομαι...

Χαρ. Αλβερτος said...

@ sgouro

ΚΙ ΕΓΩ ΧΑΡΗΚΑ ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ ΑΡΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ!

ΚΙ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ... ΓΡΑΦΤΟ ΜΟΥ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ - ΕΔΩ ΣΤΗΣ gyristroulas Η ΤΟΥ kimon - ΚΙ ΕΓΩ ΘΑ ΒΡΩ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ!

ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΦΙΛΗ ΣΟΥ ΠΟΥ ΣΟΥ ΤΟ ΔΩΡΙΣΕ!

ΚΑΙ ΝΑ 'ΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!

Χαρ. Αλβερτος said...

... ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ;

@ sgouro

ΡΙΞΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ,

www.karavani.gr/greek/index.html

gyristroula2 said...

Ταξιδευτή,καλημέρα,
Απαντώ με τον τρόπο μου σε ό,τι θεωρώ ότι έχω κάτι να απαντήσω. Αν ήξερα όλες τις απαντήσεις, δεν θα είχα μπλογκ ούτε θα επιδίωκα γενικά να συνομιλώ με ανθρώπους που ξέρουν και κατανοούν περισσότερα από μένα.
Τα παραμύθια ωραία είναι, αλλά σ' αυτή την περίσταση μας χρειάζονται άλλα. Ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο μεγάλο το έλλειμμα πολιτικής σκέψης και στοχασμού. Ποτέ άλλοτε δεν ήταν οι άνθρωποι τόσο μόνοι, χωρίς άξιες λόγου συλλογικότητες,χωρίς άξιους λόγου ηγέτες σε όλους τους τομείς. Ε, αφού όπως λες είμαι δασκάλα, απευθύνομαι με τον τρόπο μου σ' αυτούς που μπορούν να αναπληρώσουν αυτά τα κενά. Και είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν. Μικρές μποτίλιες ρίχνουμε στο κυβερνοπέλαγος,ταξιδευτή μου, μπας και κολυμπάει κάποιος εκεί κοντά...

gyristroula2 said...

Κίμων, πάνω που έλεγα στον Ταξιδευτή τι χρειαζόμαστε σ' αυτές τις δύσκολες συγκυρίες! Ναι... ξέχασα, χιούμορ,γέλιο, ανατροπή, σουρεαλισμό,λωλάδα...
Συνέχισε...καλά τα πας, αρκεί να στρέφεις τα βέλη σου προς τη σωστή κατεύθυνση, μη μας παίρνεις σβάρνα.

gyristroula2 said...

Promang, και τηλεβόα να είχες, αν έλεγες εκεί έξω αυτά που κατά καιρούς έχεις πει (όπως σε κείνη την ανάρτηση για τους αποσπασμένους σε γραφεία), το λιγότερο που θα κάναμε είναι να κωφεύαμε...
Τελοσπάντων, ακόμα κι αυτά ή προπαντός αυτά, στο περιβάλλον του διαδικτυακού διαλόγου είναι ίσως πιο εποικοδομητικά από τις εκάστοτε συναινέσεις και ομοφωνίες.

gyristroula2 said...

σγουράκι, περιμένω!
(Κι αν δεν νιώθεις...ασφαλής στου ρόντι, προσφέρω φιλοξενία!)

Χαρ. Αλβερτος said...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ gyristroula!

ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΑΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ.
ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΞ' ΙΣΟΥ.

ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΟΧΗ ΠΡΩΤΟΦΑΝΟΥΣ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗΣ ΑΞΙΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ!

ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟΧΑΣΤΙΚΟΙ, ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ, ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΗΓΕΤΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΒΕΒΑΙΟ.

ΟΜΩΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ Α Ν Τ Ι Λ Η Φ Τ Ε Ι ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΚΑΙ Ν' ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑ, ΝΑ Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ε Ι ΕΝΑΝΤΙΟΝ Α Υ Τ Ω Ν ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ!
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ!

ΚΑΘΗΚΟΝ, ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ, ΝΑ "ΞΕΣΗΚΩΣΟΥΝ" ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΧΟΥΝ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑΓΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΥΨΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ!
ΑΥΤΟΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΞΕΣΚΕΠΑΣΟΥΝ ΤΟ ΨΕΥΔΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΝΑ ΤΟΥ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΤΑΓΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΠΟΥ Α Υ Τ Ο Ι ΕΧΟΥΝ ΓΙ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ (ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΤΙ ΦΤΑΙΝΕ; ΑΥΤΟΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ, ΑΥΤΟΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΠ' ΑΥΤΟΥΣ ΑΝΕΡΥΘΡΙΑΣΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΙΖΕΣ ΞΕΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΚΑΤ' ΕΠΙΦΑΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΗΓΟΥΝΤΑΙ!)!

ΓΙΑΤΙ, ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΠ' ΤΑ "ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑ" ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ/ΕΙΧΑΝ ΟΦΕΛΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΜΙΚΡΟΙ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΑ ΑΠ' ΑΥΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΩΝ!

ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΖΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ/ΟΥΝ ΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥΣ!

ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΒΡΩΜΑΕΙ gyristroula!

ΑΥΤΟ ΠΡΩΤΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ!

ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΜΑΧΕΣΑΙ - ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ - ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΙ! ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΩΝ "ΜΕΓΑΛΩΝ" ΕΙΝΑΙ!
ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΤΑΝ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥΣ.

ΓΙ' ΑΥΤΟ, ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ, ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΕΡΓΕΙ Η ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΕΣ ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΑΝ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ Η ΑΠΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ Σ' ΑΥΤΟΥΣ!

ΠΡΕΠΕΙ ΕΙΤΕ ΣΤΗ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΟΔΗΓΟ, ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΗ, ΚΑΙ, ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ!

ΜΕΣΑ ΑΠ' ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΝΕΟΙ ΗΓΕΤΕΣ!

"Η ΑΠΕΡΓΙΑ" ΤΟΥ ΑΙΖΕΝΣΤΑ'Ι'Ν ΕΙΝΑΙ Ο, ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ!

ΓΙΑΤΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜ- ΜΑΤΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΛΕΣΧΗ ΣΑΣ;!

ΝΑ ΚΑΤΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ!

ΥΓ. ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΠΟΧΕΣ!

Ο ΜΠΡΕΧΤ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΓΑΠΑΣ, ΑΝΕΤΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΑΣ!

ΚΙ Ο ΑΙΖΕΝΣΤΑΙΝ ΤΟ ΙΔΙΟ!

ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ!

ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ!

sgouro said...

Οκ ταξιδευτή..ευχαριστώ

sgouro said...

Γυριστρούλα καλημέρα-άσε τπους υπαινιγμούς εν παρενθέσει για τον Ρόντι και μην ξεχνάς ποιον μυστακοφόρο έχεις εσύ στο σπίτι σου!!!Στις Κρεμμύδες ρε παιδιά....

kimon said...

Τι υπαινίσσεσαι γυριστρούλα;
Ότι δεν είμαι φιλόξενος;
Σε πληροφορώ ότι η φιλοξενία μου, παρέχει πολλά περισσότερα απ’ ότι το κράτος.
Το κράτος με τα λόγια, τις θεωρίες και τα οικονομικά, μας έχει ξεσκίσει.
Εγώ το κάνω πράξη!

gyristroula2 said...

Αναγνώστες μου καλοί, πάμε να γιορτάσουμε την ποίηση πριν να μας την κόψουν κι αυτήν. (Κίμωνα, όχι...δεν θα σε καλέσουμε να απαγγείλεις...)

kimon said...

Έχω ετοιμάσει ένα ωραίο ποίημα για την ερωτική άνοιξη!
Θα έρθω!

Cyber Sex

  Όταν πρωτομπήκε στο ίντερνετ, εκεί στα μισά της τελευταίας δεκαετίας του προηγούμενου αιώνα, σκέφτηκε ότι είχε μια ωραία ευκαιρία να βελτι...