Friday, March 13, 2009

Αιδώς ΟΛΜΕ

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν παίρνει μέρος στο διάλογο και καταθέτοντας για ακόμη μία φορά την εκπαιδευτική πρότασή της για το περιεχόμενο του δημόσιου σχολείου που επιδιώκει και για το οποίο αγωνίζεται η ΟΛΜΕ ανέφερε: "Το ΕΣΥΠ εξ αντικειμένου αδυνατεί να εκφράσει τη συνισταμένη της κοινωνικής ευαισθησίας και βούλησης, ενώ επανειλημμένα χρησιμοποιήθηκε από τις κυβερνήσεις για την επικύρωση προειλημμένων αποφάσεών τους". Η ομοσπονδία των καθηγητών, που έχει αρχίσει το δικό της διάλογο οργανώνοντας εκδηλώσεις-συζητήσεις στην περιφέρεια, δεν αποκλείει να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις μέχρι τη λήξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, αν η κυβέρνηση αρνηθεί να δώσει θετικές απαντήσεις στα αιτήματά της.

Έτσι μπράβο, παλικάρια!
Ψηλά το λάβαρο βρε, μη καμπουριάζετε!
Δικός σας είναι ο διάλογος μην αφήσετε κανένα να σας τον πάρει. Δεν ντρέπονται πια να θέλουν να σας κάνουν διάλογο, ενώ εσείς έχετε όλες τις απαντήσεις, τις λύσεις, τα αυγά, τα πασχάλια...
Εσείς οι αγνοί κι οι ωραίοι, οι ιδανικοί εραστές της παιδείας, ταγοί των υψηλών ιδεωδών, δεν μολύνεστε με ανόσιες συνευρέσεις γύρω από τραπέζια, που γύρευε ποιος μπορεί να σας παρενοχλήσει με το...διάλογό του.
Αφήστε τους, μωρέ, να διαλέγονται, σιγά μην φτουρήσει το πράμα. Ελλάδα είναι, ένας διάλογος παραπάνω και ξανά μανά στα ίδια τα παλιά και γνωστά.
Πού να τρέχουμε τώρα για αλλαγές; Καλά δεν είμαστε κι έτσι; Τι πάθαμε που καθόμαστε και περιμένουμε την επανάσταση και το σοσιαλισμό σαν καλά παιδιά χωρίς αταξίες; Μόνο απεργίες επιτρέπονται, γιατί αυτές θα φέρουν την επανάσταση και το σοσιαλισμό.
Εμείς άλλωστε δεν μπαίνουμε στην τάξη, να έχουμε κι αυτά τα σκασμένα να μας κοιτάνε "σαν να τα ξέρουν όλα"
...................
Ντρέπομαι πολύ σήμερα...
Γι' αυτό η ειρωνεία και η χλεύη. Για πιο σοβαρή αντιμετώπιση σας παραπέμπω σε παλιότερη ανάρτηση.

9 comments:

Ψαράκης Κ. said...

έχεις -δυστυχώς- απόλυτο δίκιο.

gyristroula2 said...

Κάτι πρέπει να κάνουμε, συνάδελφε, αλλά δεν ξέρω τι...δυστυχώς.

Διονύσης Μάνεσης said...

Εκείνο που μ' εντυπωσιάζει περισσότερο είναι η οργάνωση του συνδικαλιστικού μας οργάνου: Αρχίσανε, λέει συζητήσεις στην περιφέρεια. Έτσι. Και σιγά σιγά προχωράμε προς το κέντρο. Τακτικά πράγματα. Και τι λέει η περιφέρεια, βρε συνάδελφοι;

Αναρωτιέσαι τι να κάνουμε, Γυριστρούλα μου; Ένα καθρέφτη δώρο στην ΟΛΜΕ, ίσως;

Georgiadis Georgios said...

Κυρία Αναστασία καλημέρα και πάλι αυτή τη φορά διαδικτυακά!
Είμαι ο Γιώργος απο Θεσσαλονίκη και εύχομαι στη συνέχεια να τα λέμε από τη συχνότητα του ηλεκτροινικού ημερολογίου σας.
Καλή σας δύναμη!

gyristroula2 said...

Είδες, Διονύση; Ήτανε να μην πάρουν μπροστά. Τώρα θα οργανώσουνε διαλόγους σε όλα τα χωριά και τις ραχούλες. Σε δουλειά να βρισκόμαστε. Αρκεί να μη συζητήσουν με αυτούς που θα αποφασίσουν για μας, χωρίς εμάς. Μα τι να τον κάνουν το διάλογο, απορώ... Αφού έχουν θέσεις και αιτήματα!

gyristroula2 said...

Γιώργο, από Θεσσαλονίκη, καλώς μας ήρθες στον ανεμόμυλο, μόνο που εδώ η οικοδέποινα λέγεται Γυριστρούλα. Την Αναστασία, ούτε που την έχουμε δει από τούτα τα μέρη! :))

meril said...

Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να πιάσετε απ' ΄τ' αυτί τους συνδικαλιστές σας (όχι πως οι δικοί μας είναι καλύτεροι...)
Ας καθίσουμε κάτω επιτέλους!Τα προβλήματα είναι σωρό και η αποχή δεν φαντάζομαι να λύσει ούτε μισό

Αγωνιώ πολύ με όσα συμβαίνουν
το να επιχαίρεται κανείς με την έκπτωση θεσμών και αξιών σ' όλα τα επίπεδα μόνο ανόητος μπορεί να ονομαστεί

giorgos_st said...

Γιατί τόσο μένος βρε Γυριστρούλα? Παντού έτσι είναι ο συνδικαλισμός!Αλλά δε νομίζω πως έχει και την πρώτη ευθύνη για τα χάλια της εκπαίδευσης, της υγείας, των συγκοινωνιών,της αστυνομίας,της τηλεόρασης,της μουσικής που ακούμε παντού και γενικά για το μαυρο μας το χάλι.Νομίζω πως η αποστασιοποίηση προκαλεί μεγαλύτερο κακό.

gyristroula2 said...

Μεριλού οι δικοί σας είναι τουλάχιστον σοβαροί, συμμετέχουν με τις επιφυλάξεις τους, μπορεί να αποχωρήσουν αν δουν ότι ο διάλογος είναι προσχηματικός, αλλά δεν βγάζουν μια πολιτική διακήρυξη, όπως οι δικοί μας, και απαξιούν να συμμετέχουν σε κάτι που μας αφορά άμεσα.
Γιώργο, όλοι οι συνδικαλιστές και οι πιο πουλημένοι είναι εκεί όταν παίζονται θέματα που αφορούν τον κλάδο τους. Αυτή είναι η δουλειά τους, άλλωστε. Εδώ έχουμε κάτι πρωτοφανές στα συνδικαλιστικά χρονικά κι όταν αρνούνται το διάλογο αυτοί που τον διδάσκουν- υποτίθεται- οι προεκτάσεις ξεφεύγουν από τα συνδικαλιστικά πλαίσια. Ναι, η αποστασιοποίηση δεν βοηθάει, αλλά σε λίγο θα καλέσουν σε απεργίες τον κλάδο, περίμενε να δεις. Ούτε για μείωση μισθών δεν θα απεργήσουν πλέον. Μας τελείωσαν.

Cyber Sex

  Όταν πρωτομπήκε στο ίντερνετ, εκεί στα μισά της τελευταίας δεκαετίας του προηγούμενου αιώνα, σκέφτηκε ότι είχε μια ωραία ευκαιρία να βελτι...