Friday, April 1, 2011

Πρωταπριλιάτικο Νέο Λύκειο




Αχ, κυρία Υπουργέ μου, θερμά σας ευχαριστώ!
Το περίμενα χρόνια, αγωνιούσα, αλλά να που ήρθε στην κατάλληλη στιγμή.
Επιτέλους, οι μαθητές θα πάψουν να είναι παπαγάλοι. Γιατί; Μα, θα κάνουν εργασίες ομαδικές 2 φορές το χρόνο και θα τις βάζουν στο διαδίκτυο, για να μην τους τις κλέβουν!
Και τα φροντιστήρια θα καταργηθούν, γιατί τώρα θα μετράνε και οι επιδόσεις στο λύκειο, σε όλες τις τάξεις. Και ακόμη κι όταν θα μπαίνουν στο πανεπιστήμιο, πάλι θα δίνουν εξετάσεις για το πανεπιστήμιο!
Και αυτό το Νέο Λύκειο θα έχει 3 κατευθύνσεις, ενώ το παλιό είχε τρεις και θα αρχίζουν από τη Β΄Λυκείου, ενώ μέχρι τώρα άρχιζαν από τη Β΄Λυκείου.
Και τα παιδιά θα έχουν ελεύθερο χρόνο, γιατί τώρα τα μαθήματα θα μειωθούν και θα αυξηθούν μόνο οι ώρες των όσων απομείνουν.
Και θα είναι πιο μορφωμένα τα παιδιά, γιατί θα κάνουν μαθήματα μεγάλης εξειδίκευσης στο λύκειο, που ως γνωστόν προάγουν τη γενική παιδεία.
Α, και όλα αυτά πολύ αντικειμενικά και αδιάβλητα θα είναι, γιατί, ως γνωστόν, στα σχολεία και στα πανεπιστήμια δεν υπάρχουν παρά αδέκαστοι και αδιάβλητοι δάσκαλοι.
Το μυστικό για να τα καταλάβεις όλα αυτά με τη μία είναι εκείνο το καινούριο μάθημα που βάλατε στο Λύκειο, η Λογική. Μόλις μας το φέρατε, αμέσως έλαμψε ο νους μας και είδαμε το φως της γνώσης.
Διατελούμε ευγνώμονες

3 comments:

Θερσίτης said...

Είμαστε σε ένα φαύλο κύκλο, όπως βλέπεις, γυριστρούλα. Εκείνο που είναι βέβαιο είναι ότι πρέπει κάτι να γίνει αμέσως.

gyristroula2 said...

Κάτι καλύτερο μπορούσαν να σκεφθούν, μωρέ θερσίτη μου; Τι στο καλό, τόσο ωραία έχουν διαπιστώσει τα προβλήματα του λυκείου. Αν δεις την εισήγηση, είναι θαυμάσια. Φαίνεται όμως ότι άλλος κάνει τη διάγνωση κι άλλος τη θεραπεία κι αυτοί οι δυο δεν συναντιούνται ποτέ! Τι θα γίνει; Το ξέρουμε. Μια ακόμα "μεταρρύθμιση" στα χαρτιά,που στην εφαρμογή της θα βγάλει περισσότερα προβλήματα από όσα φιλοδοξεί να θεραπεύσει. Κρίμα, η παιδεία είναι η τελευταία μας ελπίδα σ' αυτή τη χώρα. Και με ξέρεις δεν μηδενίζω, ούτε λαϊκίζω συνήθως. Σ' αυτό το πράγμα όμως βρήκα μόνο ένα θετικό στοιχείο, την ακαθόριστη εξεταστέα ύλη των εξετάσεων. Και να δεις που θα είναι το πρώτο που θα φαγωθεί.

sgouro said...

Εγώ ήμουν σήμερα σε μια ημερίδα για τις νέες τεχνολογίες και φρίκαρα. Όσο για την νέα ορολογία είναι ανατριχιαστική...μετά την διαθεματικότητα και την διεπιστημονικότητα , τώρα έχουμε τον γραμματισμό και τον άτυπο γραμματισμό...
Αχ οι αγράμματοι!!!!

Cyber Sex

  Όταν πρωτομπήκε στο ίντερνετ, εκεί στα μισά της τελευταίας δεκαετίας του προηγούμενου αιώνα, σκέφτηκε ότι είχε μια ωραία ευκαιρία να βελτι...