Friday, April 18, 2008

Ένα σκυλοτράγουδο μες στο χειμώνα.


Ο χειμώνας του 2003-4 ήταν από τους πιο δύσκολους που έχω ζήσει στο νησί. Λες και το ήξερε πως θα είναι ο τελευταίος και μου έκανε καψόνι. Ξεχάσαμε τι είναι το ρεύμα πολλές φορές και αρκετές πώς είναι να τρέχουν νερό οι βρύσες. Τα χιόνια θύμιζαν Άλπεις κι εγώ καθόλου δεν έμοιαζα με Χάιντι, γι' αυτό είχα πιάσει στασίδι στο τζάκι και δεν ξεκόλλαγα. Είχα ξεκοκαλίσει βιβλία και βιβλία υπό το φως των κεριών και ενός φακού, είχα μείνει στο έλεος ενός μικρού ραδιοφώνου, για να ακούω μουσική και υπήρξαν στιγμές που ακόμα κι εγώ, η συνηθισμένη, φοβήθηκα με την αγριότητα της χιονοθύελλας που σοβάντιζε κανονικά τους τοίχους και δεν έβλεπες ούτε στο μισό μέτρο.
Σε μία από αυτές τις βραδιές άκουσα από τον τοπικό μας σταθμό- μόνο αυτόν έπιανα και δεν ήταν κι ό,τι ποιοτικότερο- ένα σκυλάδικο. Τι σκυλάδικο δηλαδή, ωραίο τραγούδι ήτανε. Το έλεγε όμως ένας γνωστός "σκυλάς", από αυτούς που δεν άντεχα να ακούω ούτε για αστείο. Ποιος ήτανε όμως; Δεν πρόλαβα να ρωτήσω όσο τραγουδούσε. Μετά άρχισα να παρακαλάω την κόρη μου να μου πει ποιος είναι. Βρήκε ευκαιρία να χλευάσει για πολλοστή φορά τις μουσικές μου προτιμήσεις και με άφησε στην άγνοιά μου. Κανένας άλλος δεν είχε ιδέα για το ποιος είναι ο σκυλάς που τραγουδάει ροκ και το τραγούδι δεν το ξανάκουσα.
Πέρασαν λίγες μέρες, έφτιαξε λίγο ο καιρός και τότε ανοίγει ένα βράδυ η πόρτα, μπαίνει μέσα ο φίλος μου, ο Γιάννης από το νησί και μου λέει: "στον έφερα". Ήταν το πιο αγαπημένο μου φιλαράκι, ο Μήτσος, που είχε έρθει το καταχείμωνο στο νησί να μας δει. Τι χαρά είχα πάρει! Θυμάμαι που μου έλεγε μετά από καιρό πως μόνο τότε συνειδητοποίησε πόσο δύσκολα ήταν το χειμώνα εκεί, από την υποδοχή μου.
Περάσαμε μια όμορφη βραδιά με κουβεντούλα, κρασάκι, μεζεδάκια (μέχρι κουκιά σκορδαλιά έβγαλα από την κατάψυξη), κιθάρα και τραγούδι (έχει υπέροχη φωνή το φιλαράκι μου)
Σε κάποια στιγμή θυμήθηκα το τραγούδι και άρχισα: "Αχ, πού να στα λέω Δημήτρη, άκουσα ένα τραγούδι, από έναν σκυλά, δεν ξέρω ποιον, υπέροχο, με ξετρέλανε! Κάπως σε ροκ έφερνε, για δρόμους του πουθενά έλεγε..."
Δεν μου απάντησε. Πάω στο αυτοκίνητο μια στιγμή. Γύρισε με ένα δισκάκι. Ήταν αυτό! Το άκουγε κι εκείνος και μάλιστα λίγο πριν έρθει και του άρεσε πολύ.
Τώρα που λέγαμε για τα σκυλάδικα των εκδρομών με το Θερσίτη και τη Μαρία, είπα να φέρω ένα καλό στην παρέα να το ακούσουμε μαζί.
Είναι το αγαπημένο μου.
( Άλλωστε φεύγω αύριο, δεν προλαβαίνετε να μου πετάξετε...πιάτα)
http://www.youtube.com/watch?v=eWHWqnlFWPM

11 comments:

meril said...

Καλέ σκορποχώρι γίναμε πάλι....
Πού πας καλέ!
Τι θα πει φεύγεις; Κι εμάς που μας αφήνεις;
Άσπλαχνη και άκαρδη ανεμοδούρω....

Καλά μωρέ....
Πέρασε καλά και μεις εδώ θα φυλάμε τα περάσματα....

gyristroula2 said...

Μην ανησυχείς, μεριλάκι, από την Αθήνα φεύγω όχι από το διαδίκτυο. Ξέχασες βρε τη βασιλόπιτα την πρωτοχρονιά; Τώρα θα σας βάλω φωτογραφία το λαμπριάτη!

Λορελάη said...

Και αυγά! Με χαλκομανίες κουνελάκια, τον Χριστούλη κλπ.!!!
Άντε, και σου συγχωρούμε και κανέναν Μαργαρίτη, μέρες πούναι, με την σούβλα και την τσίκνα να φέρετε και καμμιά στροφή..., ε Θερσίτη; τι λες κι εσύ;
Καλό Πάσχα φιλενάδα! :)))

loyk said...

Βρε Γυριστρουλα,ειδες τι περιεργα ειναι τα μουσικα ακουσματα.
Ακους μια φωνη βαρια μπασα ,την αναγνωριζεις,λες αμαν ο Μαργαριτης ειναι.
Ακους το τραγουδι και το γουσταρεις ρε γαμωτο,ειναι οι καταβολες σου; ,τα ροκ ακουσματα;,σου αρεσει ομως.
Αλλη μια φορα οι μουσικες σου αφιερωσεις,θα στο πω λαικα,μας φτιαχνουν.
Υ.Γ Επειδη πολλες φορες μας εχεις ΄΄ευχαριστηση΄΄ μελωδικα,χτυπα greektube-ΔΑΝΤΗΣ Και ακου ΄΄το παλιο μου παλτο΄΄
Θα μου επιτρεψεις να στο αφιερωσω.

giorgos_st said...

Ε είναι από τις καλές στιγμες του Μαργαρίτη που δεν είναι και ο χειρότερος σκυλάς, πάντος όλοι μας είχαμε ξαφνιαστεί ευχάριστα όταν το έβγαλε.

gyristroula2 said...

Λορελάη, όχι αυγά! Δεν μου πετυχαίνουν ποτέ και θα γίνω ρεζίλι.
Εκτός αν έχω... λίγη βοήθεια από τους φίλους μου!
loyk, χαίρομαι που σου αρέσουν οι μουσικές μου, να με υποστηρίζεις, γιατί οι φίλοι μου εδώ δεν είναι και τόσο δεκτικοί. Καλό Πάσχα, φίλε.
Αλήθεια, Γιώργο, σου άρεσε και σένα;
Πάλι καλά...γλίτωσα τα πιάτα.

? said...

καλά να περάσεις!! καλημέρες!

vagnes said...

Να σε στεναχωρησω μερες που 'ναι, αδικο το βρισκω, μονο τουτο θα σου πω, πως ακομη και το φαγητο που σου αρεσει, καθε μερα αν το ετρωγες, γρηγορα ανοστο θα γινοταν, θελουμε και μια αλλαγη, μια ποικιλια βρε παιδια κι' ας οδηγει και στο πουθενα.
Αμα η παρεα το παει το παμε ολοι
Να εισαι καλα να περασεις Καλα

gyristroula2 said...

Νίκο, καλημέρα, είμαι ήδη στο νησί κι εσύ να περάσεις καλά.
vagnes, ΠΕΣ ΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ!

Θερσίτης said...

Θα σ'το επαναλάβω, πριν σου ευχηθώ: Η μουσική είναι αυτούσια ΚΛΕΜΜΕΝΗ από αμερικάνικο ροκ συγκρότημα.
Μη νομιμοποιείς στο μυαλό σου τον άδοντα. Ο ρυθμός, η μελωδία σ' αρέσει. Κι είναι κλεμμένη.
Καλή ξεκούραση, αδελφούλα.

gyristroula2 said...

Ναι, το θυμάμαι μου το είπες αυτό. Αλλά δεν αλλάζει κάτι. Μ' αρέσει. Ας πούμε ότι είναι μια καλή διασκευή. Πειράζει; Και νομίζω ότι δεν θα μπορούσε κανένας άλλος να το πει έτσι. Καλή δύναμη, φιλαράκι μου. Να βρεις οπωσδήποτε χρόνο για λίγη ξεκούραση.

Cyber Sex

  Όταν πρωτομπήκε στο ίντερνετ, εκεί στα μισά της τελευταίας δεκαετίας του προηγούμενου αιώνα, σκέφτηκε ότι είχε μια ωραία ευκαιρία να βελτι...