Friday, February 22, 2008

Παίζουμε;


Το βρήκα στο μπλογκ του νίκου κ και πολύ μου άρεσε. Παίρνουμε το πιο κοντινό μας βιβλίο, πάμε στη σελίδα 123 και μετράμε 5 περιόδους, αντιγράφουμε και δημοσιεύουμε την 6η, 7η, 8η.
Εγώ έχω μπροστά μου την Μικρή Ιστορία του Κόσμου, του E. H. GOMBRICH.
Αντιγράφω:
"...Όλοι αυτοί αντιμετωπίζονταν σαν να ήταν εμπόρευμα. Τους αγόραζαν και τους πουλούσαν , όπως τα βόδια και τα πρόβατα. Όποιος είχε αγοράσει ένα δούλο ήταν ο αφέντης του."
θερσίτη, πάρε τη σκυτάλη, πώς να το κάνουμε θεματολογικά επιλέχθηκες, δεν φταίω!
giorgo, λορελάη, meril, vagnes, ndn, παίζουμε;

31 comments:

giorgos_st said...

Αν το γυρνούσαμε σε ενεστώτα? τι θα λέγαμε? Δυστυχώς με κατευθυνόμενες τις ζωές μας από 1002 παράγοντες, με την παιδεία, την υγεία, την καθημερινότητα μας να καθορίζονται από αθέατα κέντρα και συμφέροντα, άσε καλύτερα...πικρή η διαπίστωση...

Θερσίτης said...

Τάσου Αθανασιάδη: Η αίθουσα του θρόνου: (σ. 123)
Τέλος, φθάνει με ένα σαμιώτικο πλοίο εις την Σμύρνην διψών να υποστή το μαρτύριόν του. Όμως και εκεί ευρήκεν εμπόδια. Του είπον οι πνευματικοί ότι οι αγαρηνοί ήτον εξοργισμένοι κατά των χριστιανών, διά την καταισχύνην όπου τους προξένησε προ ολίγου το μαρτύριον ενός κρυπροχριστιανού ζαμπίτη και ότι ήτον πολύ ενδεχόμενον από την νέαν τούτου παρουσίαν να ακολουθήση μέγας εις τούτους κατατρεγμός.

Καλησπέρα σε γνωστικούς και σε παλαβές.

gyristroula2 said...

Ωραία! giorgo, τι είναι αυτό; Πρέπει να γράψεις κι από ποιο βιβλίο είναι!
θερσίτη, κοίτα μια μικρή γεύση πόσο σε προϊδεάζει για όλο το υπόλοιπο. Εγώ το κάνω αυτό με τα βιβλία πριν τα πάρω, τα ανοίγω σε μια τυχαία σελίδα και διαβάζω λίγες σειρές.
Μακάρι κι εσύ να ήσουν λίγο πιο παλαβός που από την πολλή γνώση και επίγνωση φορτώνεσαι όλες τις αμαρτίες...

? said...

χαχαχαχαχα!!! καλόοο!έχεις εντός ολίγου προσκλησούλα!

giorgos_st said...

Συγνώμη δεν το κατάλαβα το παιχνίδι, νόμιζα πως ήθελες να σχολιάσουμε. Μάλλον δεν θα ανταποκριθώ, είναι εκτός άμεσων ενδιαφερόντων μου να καταθέτω το τι έχω διαβάσει και τι όχι. Καλό παιχνίδι.

? said...

ελάτε μια βόλτα..έχετε προσκλησούλα!

gyristroula2 said...

Μα γιατί, giorgo; Αφού αυτό κάνεις, καταθέτεις τι έχεις ακούσει, τι έχεις δει, πού έχεις πάει και ευτυχώς για μας, μας ανοίγεις τόσες...αξιοθέατες πλευρές των ενδιαφερόντων σου. Γιατί είναι κακό να αντιγράψεις 3 περιόδους κι από ένα βιβλίο που διαβάζεις;
Εντάξει... θα το καταλάβουμε, μη φοβάσαι...

gyristroula2 said...

νίκο, την είδα την προσκλησούλα, σ' ευχαριστώ, κάτι θα κάνω...

vagnes said...

Αμε γιατι οχι;

Λορελάη said...

Εμένα μου αρέσει η ιδέα. θα παίξω :))
(Θερσίτη, κλέβεις. Είπαμε κανονική ανάρτηση)

vagnes said...

Τωρα που το σκεφτομαι πιο σοβαρα, νομιζω οτι το παιχνιδι αυτο εχει και αλλες μη ορατες ακομη προεκτασεις, ειναι μια δοκιμη ετοιμοτητας, μια προβα blogικής δρασης, ενα πειραμα απηχησης, μια παρεκτροπη απο τα καθιερωμενα, ενα βημα αμφισβητησης της σοβαροτητας, μια βολτα στον παιδοτοπο του μυαλου μας...
Σκεφτεστε κατι αλλο εσεις;

giorgos_st said...

Ζητώ ταπεινά συγγνώμη από την ομήγυρη,αλήθεια τι κάνετε εσείς οι εκπαιδευτικοί με κάτι βιαστικά παιδάκια που πριν καταλάβουν την ερώτηση σπεύδουν να απαντήσουν με "αλλα αντι άλλων"? τι κάνετε ? σε άλλους καιρούς θα έβαζαν τιμωρία να γράψει το παιδάκι 10000 φορές το είμαι" βιαστικός έως χαζομάρας" ή θα το έβαζαν όρθιο στη γωνία να παρακολουθεί τα άλλά παιδάκια μήπως και πάψει κάποτε να είναι τόσο βιαστικό και να θυμίζει το γνωστό ανέκδοτο "και σύ κι ο γρύλος σου" .Αποφασίστε λοιπόν για την τιμωρία που μου πρέπει τώρα όσο είναι καιρός και πριν να μπουν οι ψυχολόγοι στα χωράφια σας και σας πουν πως πιθανόν να τραυματίσετε ανεπανόρθωτα τον ψυχισμό του παιδακιού...και πάλι συγγνώμη λοιπόν που δεν κατάλαβα το παιχνίδι και περιμένω την τιμωρία μου...

gyristroula2 said...

vagnes, φίλε μου, είσαι αποκάλυψη! Τι έγινε; Βγάζεις μία πλευρά εξόχως ποιητική και ελάχιστα πολιτική ή κάνω λάθος; Είδες οι...κακές συναναστροφές τελικά;
Εντάξει...αυτό κι αν είναι πολιτική θα μου πεις... συμφωνώ απόλυτα, τι θα μπορούσε να συνιστά καλύτερη απάντηση στη μίζερη πολιτική πραγματικότητα, από τη φαντασία, το παιχνίδι, την ανατροπή;
λορελάη, για σένα δεν έχω πια την παραμικρή αμφιβολία, ξέρεις να "χαίρεσαι την αυγή των πραγμάτων"...

gyristroula2 said...

giorgo μου, τώρα είδα το σχόλιό σου. Ομολογουμένως είναι μια ειλικρινής μεταμέλεια, θα σε συγχωρήσουμε, θαρρώ, ειδικά αν παίξεις κιόλας...
Εγώ πάντως τα καμαρώνω κρυφά τα μικρά πνεύματα αντιλογίας, αν και δεν τους το δείχνω για ευνοήτους λόγους.
Υπήρξα κι εγώ ένα τέτοιο ξέρεις...

vagnes said...

Giorgo με το σχολιο σου ηδη συμμετεχεις στο παιχνιδι...
1)Ανταποκριθηκες στο καλεσμα
2)Εγραψες τρεις προτασεις
μονο που πρεπει να μας πεις και τον συγγραφεα, ξερουμε μονο το μικρο του giorgos_st και το ψευδωνυμο του "η ανασα μας" θελουμε και το επιθετο, ετσι ειναι ο κανονας του παιχνιδιου

giorgos_st said...

ΤΗΟΜΑΣ SZASZ "H ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ" Yπάρχει στα γερμανικά, για όποιον ενδιαφέρεται το έχω στα Ελληνικά σε ηλεκρονική μορφή
"Θέλω να τονίσω δύο απλά πράγματα εδώ. Πρώτον οι ραβίνοι και οι ιερείς, οι ψυχίατροι και οι πολιτικοί ειδικοί για τα ναρκωτικά δεν ενδιαφέρονται για αυτά και δεν μας λένε τίποτα σχετικά με τις επιδράσεις που τα ναρκωτικά έχουν. Αντίθετα μας λένε πως θα πρέπει να συμπεριφερόμαστε σε αυτά. Δεύτερον, όποτε οι άνθρωποι μας λένε πώς να συμπεριφερόμαστε, οφείλουμε να κάνουμε μια εκτίμηση της πολιτικής που προτείνουν ή να ορίζουμε μια κρίση και με βάση την οπτική που έχουν εκείνοι στο ζήτημα. Να ενισχύουμε την παρατήρησή μας και να βγάζουμε δικά μας συμπεράσματα ώστε να μην αφήνουμε άλλους να σχεδιάζουν δικές τους πολιτικές. Αν δεν τα κάνουμε αυτά τότε δεν έχουμε να κατηγορήσουμε κανέναν άλλο για την εξαπάτησή μας παρά τον εαυτό μας." Το δικό μου όνομα ολόκληρο Στεφανάκης Γιώργος και έκανα μόνο την αντιγραφή από τη σελ.124 και όχι 123 ώστε να βγαίνει ένα ολοκληρωμένο νόημα.

Λορελάη said...

Γυριστρούλα μου είσαι μια γλύκα! Όλες τις αυγές, όλες τις αυγές, αλλά πού να τις έβρω;...
Γιώργο και Θερσίτη, το χαλάσατε το παιχνίδι :(( Είπαμε ΑΝΑΡΤΗΣΗ! Πώς θα σχολιάσω εγώ τώρα το κομμάτι του Γιώργου, που έχω αιρετική άποψη επί του θέματος; Δεν μιλάω λοιπόν καθόλου. Να! :(((
(κι εγώ έκλεψα ένα τόσο δα: δεν ήταν το κοντινότερο βιβλίο, γιατί στο 1ο,2ο...5ο έπεσα σε... αλλαγή κεφαλαίου, σημειώσεις, κομμάτια ακαταλαβίστικα κλπ. Αλλά μου άρεσε αυτό το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού μέχρι να βρω μια καλή 123 σελίδα! :)))

giorgos_st said...

Ε ας μπούν επιτέλους οι κανόνες ξεκάθαρα με κωμωδία παρεξηγήσεων μοιάζουμε!!!! Όσο για το βιβλίο αυτό, είναι αιρετικό στο σύνολο του αν και λίγο παλιό (γύρω στο 1980)

vagnes said...

giorgo ειναι ωφελιμο το παιχνιδι που ξεκινησαμε και το οδηγουμε και στους διαλογους που θελουμε, οπως επισης πιστευω οτι γενικα καθε παιχνιδι ειναι ωφελιμο γιατι οδηγει στην εκδηλωση προβληματισμου και σκεψης πολλες φορες εξω απο τα καθιερωμενα.
Εχω την αποψη παντως πως παρολο που ενισχυσαμε την παρατηρηση μας και βγαλαμε και δικα μας συμπερασματα, παλι οι αλλοι καταφεραν να σχεδιαζουν και να εφαρμοζουν τις δικες τους πολιτικες.

Λορελάη said...

χαχαχα, Γιώργο είσαι για κανένα τάβλι, να μην μπερδευόμαστε; :)))

Θερσίτης said...

Λοιπόν, έχετε ξεσαλώσει! Είναι οι απόκριες; Είναι η αργία; Επειδή δεν μπορώ να μένω απέξω και επειδή κατηγορήθην αδίκως θα συμμετάσχω αλλά αύριο στη διελκυστίνδα.
Μέχρι και τον Vagnes ξεμυαλίσατε, αθεόφοβοι!

gyristroula2 said...

Α, πολύ μ' αρέσουν οι εξελίξεις, όσο εγώ χθες βράδυ έβλεπα τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις να ζωγραφίζει επί της οθόνης, εσείς χορεύατε εδώ!
λορελάη, ένα μόνο σου λέω: αν δεν είχα κι εσένα...
giorgo, πολύ ενδιαφέρον ακούγεται αυτό, θα το ανοίξω με την πρώτη ευκαιρία.
vagnes, οι παρατηρήσεις σου καίριες και προσγειωτικές, ναι, δεν αρκεί το δικό μας παιχνίδι, πρέπει να χαλάσουμε το δικό τους, μην ξεχνάς ότι αν και λάτρης της ποίησης και των παιχνιδιών, κατά βάθος η αγωνία μου είναι όμοια με τη δική σου.
θερσίτη, περιμένουμε με χαρά την κανονική σκυτάλη, όπως λέει κι η λορελάη.

Anonymous said...

Δεν θέλω να σας αποσπάσω από την ωραία κουβέντα σας. Δεν ζητάω σχόλια στο Blog Μου. Απλά, επικαλούμαι την ευαισθησία σας να βοηθείστε στην αναδημοσίευσης μιάς έκκλησης που πήρα στο Blog μου.
Είμαι σίγουρος ότι θα το κάνετε, και γι αυτό σας ευχαριστώ από πριν

gyristroula2 said...

sxoliasti, κάτι γίνεται και δεν με βάζει στο μπλογκ σου, έλεγξε τις ρυθμίσεις στο προφίλ σου

vagnes said...

Βλεπω και αισθανομαι gyristroula την ευαισθησια, τη ζεστασια, τον θετικο προβληματισμο που εκπεμπουν ολοι οι συγχωριανοι στο χωριουδακι μας (εγραψα μας;...) (και δεν το διορθωνω...!).
Το παιχνιδι, το χιουμορ ειναι πολυ σοβαρα πραγματα για να τα "εμπιστευομαστε" μόνο στα παιδια.
Αν την αγωνια που εχουμε ολοι για την κοινωνια μας, τα παιδια, τη ζωη, την υγεια, δεν την διακωμωδουσαμε κιολας, δεν ξερω να πω, ποσο μικροτερος θα ηταν ο χρονος επιβιωσης μας!
Τωρα ομως που το σκεφτομαι ωριμοτερα, μου φαινεται οτι το ασφαλιστικο προβλημα, θα οξυνεται συνεχως, αναλογα με το πόσο μεγαλωνει η αισθηση του χιουμορ μας, αφου αυτη συνεπαγεται και αυξηση των ηλικιακων μας οριων ...! :)

giorgos_st said...

Vagnes σε ότι με αφορά έχω τόσες κακές και ανθυγειινές συνήθειες που το χιούμορ είναι μικρό αντίβαρο...δυστυχώς

vagnes said...

Θα χαιρομουν ειλικρινα giorgo αν μου ελεγες οτι το σχολιο μου ηταν αφορμη να σε κανει να αφησεις εστω και στιγμιαια τις συνηθειες αυτες

gyristroula2 said...

Όπως βλέπεις, vagnes, είσαι τελικά ο πολιτικός φιλόσοφος του χωριού, αν δεν υπήρχες θα έπρεπε να σε επινοήσουμε. Ως προς το παιχνίδι, μην ξεχνάς τη λειτουργία του, αναπαριστά έναν φανταστικό κόσμο κι αν δεν μπορούμε να "παίξουμε", τελικά, δεν μπορούμε ούτε να φανταστούμε, πόσο μάλλον να ονειρευτούμε ή να οραματιστούμε έναν καλύτερο κόσμο.
giorgo, όλοι μας λίγο πολύ ισορροπούμε κάπως έτσι, μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Πώς αλλιώς; Δεν θα ήταν παράλογο να βιώνουμε την τέλεια ισορροπία μέσα σε έναν ανισόρροπο κόσμο;

NdN said...

Ευχαριστώ για την πρόσκληση, φυσικά και θα ανταποκριθώ!!

Την καλημέρα μου και καλή εβδομάδα.

Υ.Γ. vagnes αυτό που λέει η γυριστρούλα για τον πολιτικό φιλόσοφο του χωριού... ισχύει!!!

OnWine said...

Gyristroula2, το έψαξα και δεν βρήκα κάποιο πρόβλημα... Εχει κανένας άλλος από τους φίλους πρόβλημα να μπεί στο blog μου?

Η ανάρτηση υπάρχει και στα blogs του Vagnes, Tractatus, krogias, αν θες μπορείς να την δεις και να την αντιγράψεις από εκεί

gyristroula2 said...

sxoliasti, μόνο σήμερα, είδα το προφίλ σου, μέχρι χθες μου έλεγε ότι δεν μπορώ να το δω. Έτσι κι αλλιώς κατέφυγα στο vagnes.
Μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε κάτι περισσότερο, περιμένω προτάσεις.
ndn, αν και ξενιτεμένος, βλέπεις καθαρά τα εδώ.

Cyber Sex

  Όταν πρωτομπήκε στο ίντερνετ, εκεί στα μισά της τελευταίας δεκαετίας του προηγούμενου αιώνα, σκέφτηκε ότι είχε μια ωραία ευκαιρία να βελτι...