Saturday, February 27, 2010

Γιατί δεν απήργησα

Πάει καιρός, συνάδελφοι, που φωνάζω στις συνελεύσεις μας πως η μόνη "παράταξη" που με εκπροσωπεί στον κλάδο είναι αυτή των απεργοσπαστών, αμέτοχων, αποστασιοποιημένων συναδέλφων μου. Πάει καιρός που κάθε απεργία είναι ακόμα πιο ατελέσφορη από τις προηγούμενες, κάθε διεκδίκηση ακόμα πιο παρωχημένη και ουτοπική. Φτάσαμε στο σημείο που όχι μόνο δεν ανησυχεί κανένας, όταν απεργούμε, αλλά μας "παρακαλάνε" μέσω των συνδικαλιστών μας να δώσουμε το "κατιτίς" μας από τον μισθό μας απεργώντας, για να έχει λίγα λεφτά το κράτος να πληρώσει δώρα και συντάξεις, πάσχα και χριστούγεννα. Κάθε τόσο και ένα κεκτημένο χάνεται και ξέρουμε όλοι πολύ καλά ότι ακόμα κι αν απεργούσαμε όλη τη χρονιά, μέσα στις εξετάσεις, ακόμα κι αν υποβάλαμε ομαδικά τις παραιτήσεις μας, κανείς δεν θα θορυβούταν ούτε η όποια κυβέρνηση, ούτε η κοινωνία, οι...πελάτες μας. Στρατιές αδιόριστων συναδέλφων μας,που οργώνουν την Ελλάδα για 300 ευρώ, θα έσπευδαν να μας αντικαταστήσουν και αμισθί, προκειμένου να διοριστούν. Παράλληλα, οι πολίτες αυτής της χώρας που πληρώνουν δις στην παραπαιδεία, για να μάθουν στα παιδιά τους αυτά που δεν τους μαθαίνει το δημόσιο σχολείο, καθόλου πρόθυμοι δεν είναι να μας πληρώσουν περισσότερο μέσω της φορολογίας τους, για να συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι κάνουμε κι εκείνοι να συνεχίσουν να ματώνουν οικονομικά, για να μάθουν γράμματα στα παιδιά τους.
Και εμείς επιμένουμε με τα ίδια εδώ και τριάντα χρόνια αιτήματα, με το κοινωνικό προφίλ του έντιμου και πένητα δασκάλου, που η πολιτεία του χρωστά ανταμοιβή για την προσφορά του.
Τώρα όμως το έργο άλλαξε, φτάσαμε ως κράτος ένα βήμα πριν τον γκρεμό. Αυτό το μαγαζί που μας πληρώνει- όχι οι τραπεζίτες, ούτε τα μονοπώλια- χρεοκοπεί, είναι με την πλάτη στον τοίχο και εμείς ζητάμε αυξήσεις! Να τα πάρει από τους τραπεζίτες, από τους κλέφτες, από το θεό τον ίδιο και να μας τα δώσει. Να γίνει αύριο σοσιαλισμός να δημεύσουμε κεφάλαιο και ιδιωτικές περιουσίες, για να χρηματοδοτήσουμε τις αυξήσεις μας. Πανεύκολο.
Και δεν συνειδητοποιούμε ότι ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος, και τώρα δεν έχουμε, για να αναδιανεμηθεί ο πλούτος χρειάζεται χρόνος, νόμοι, μηχανισμοί είσπραξης,παραγωγικότητα,πολιτική βούληση, δεν μπορούμε απλώς να βάλουμε το χέρι σε ξένο κορβανά και να κάνουμε αναλήψεις!
Είναι φανερό ότι αυτή η οικονομική κρίση είναι μια καλή αφορμή να βρεθούν οι εργαζόμενοι σε δυσμενέστερη θέση,να πέσει το κόστος εργασίας, να κερδοσκοπήσει το κεφάλαιο περισσότερο. Αυτό όμως δεν αντιμετωπίζεται με συντεχνιακές διεκδικήσεις εις βάρος του κοινωνικού συνόλου. Οι γονείς των μαθητών μας που δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι αντιμετωπίζουν την ανεργία και τη φτώχεια πολύ περισσότερο από μας και δεν ενθουσιάζονται καθόλου με την ιδέα ότι εμείς διεκδικούμε αυξήσεις, τη στιγμή που οι ίδιοι διεκδικούν την επιβίωσή τους. Άλλωστε οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως σ' αυτή την οδυνηρή συγκυρία ο λαός σε συντριπτική πλειοψηφία στηρίζει τις επιλογές της κυβέρνησης. Παραπλανημένοι από την προπαγάνδα είναι όλοι και μόνο εμείς γνωρίζουμε την αλήθεια;
Πολλοί συνάδελφοι τα βλέπουν όλα αυτά και λένε,μα δεν θα αντιδράσουμε καθόλου; Θα μας τα πάρουν όλα και δεν θα κουνηθούμε; Θα σκύψουμε το σβέρκο να μας σφάξουν;
Δεν έχουν καταλάβει ότι αυτή τη στιγμή η "αντίδρασή" μας είναι σκέτη εικονική πραγματικότητα, κανείς δεν ασχολείται, κανένας δεν πιέζεται από αυτήν.
Και η αξιοπρέπειά μας ως δασκάλων, ως πολιτών;
Ωραίο ερώτημα!
Αυτή λοιπόν θα ανακτηθεί, για μένα, μόνο αν αντιδράσουμε με πραγματική αλληλεγγύη προς την κοινωνία, με σεβασμό για τους μαθητές μας και τις οικογένειές τους, με επίγνωση του ρόλου μας, πέρα από κεκτημένα και...πεπατημένες τακτικές.
Φαντασία, υπέρβαση, ευρηματικότητα, χρειαζόμαστε. Κοινώς, να κάτσουμε ως κλάδος να επεξεργαστούμε ιδέες και λύσεις έξω από τα ειωθότα,ανάλογες με τον επιστημονικό και παιδαγωγικό μας εξοπλισμό και αντάξιές του, για να ξεφύγουμε από αυτό το φαύλο κύκλο της αναποτελεσματικής και αδιέξοδης αντίδρασης.
Μια ιδέα (θα μπορούσαν να βρεθούν χίλιες καλύτερες, αν αποφασίζαμε να ξεφύγουμε από τα "αιτήματα"): Να φτιάξουμε για μια βδομάδα, κι ενώ θα απεργούμε, το σχολείο που ονειρευόμαστε και να το δείξουμε στην κοινωνία. Να, τι μπορούμε να κάνουμε. Να, τι δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε. Να, τι μπορούμε να κάνουμε, χωρίς την ασφυκτική γραφειοκρατική αγκαλιά του κράτους. Πώς μπορούμε πραγματικά να ασχοληθούμε με τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των μαθητών μας; Πώς μπορούμε να ξεφύγουμε από τη διδακτέα και να πάμε σε αυτό που αξίζει να διδαχθεί; Πώς να ανοίξουμε τις κλειστές πόρτες μας, στην τέχνη, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στην επιστήμη, στη σκέψη;
Μπορούμε να κάνουμε την κοινωνία να θέλει να πληρώσει ένα σχολείο κυψέλη γνώσης και μόρφωσης; Να θέλει να αγωνιστεί μαζί μας για ένα τέτοιο σχολείο;
Ξέρουμε; Μπορούμε; Θέλουμε;
Τότε μόνο μπορούμε να ζητήσουμε και να λάβουμε, ακόμα και στις χειρότερες οικονομικές συνθήκες. Γιατί μόνο τότε θα πειστεί η κοινωνία πως είμαστε το όχημα για να μην υπάρχουν αυτές οι συνθήκες στο μέλλον. Μόνο τότε θα διεκδικούμε χρήματα ως δάσκαλοι και όχι ως δημόσιοι υπάλληλοι.
Είμαι σίγουρη, συνάδελφοι, πως θα βρείτε πολλοί από σας ηττοπαθή και ουτοπιστική συγχρόνως τη στάση μου, όμως αν στ' αλήθεια αποφασίζαμε να ξυπνήσουμε τον κοιμισμένο γίγαντα της εκπαίδευσης, τους άξιους και εμπνευσμένους δασκάλους,που περνούν απαρατήρητοι δίπλα στο θόρυβο των φωνασκούντων, αν τους δίναμε βήμα και ρόλο στη χάραξη συνδικαλιστικής και εκπαιδευτικής πορείας, θα βλέπαμε να ανθίζει δίπλα στην ξύλινη και άγονη συνδικαλιστική και κομματική γλώσσα, ο πραγματικός λόγος της παιδείας που μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. (Δεν είναι τυχαίο που μια Στέλλα Πρωτονοταρίου ταρακούνησε τα λιμνάζοντα ύδατα της εκπαίδευσης όσο 20 χρόνια συνδικαλιστικοί αγώνες και βρέθηκε να πολεμάει σε ένα μετερίζι- terra incognita- για τα "αιτήματα" του κλάδου μας.)
Εμπρός λοιπόν στο δρόμο που χάραξε η Στέλλα Πρωτονοταρίου. Κάθε άλλη οδός είναι οπισθοδρόμηση.

91 comments:

dimitris said...

Kαλημερα Ανεστασια, ο κοσμος ξεχναει, εσυ θυμασαι,αυτο το ''καθημερινιστικο''κατεβατο με το ωραιο αμπαλαζ του ''δυνατου'' σου λογου εχει ονομα. ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΤΑΓΗΣ. Οτι και να κανεις ''εμεις'' θα σε αγαπαμε. Παρε και λιγο αγγελακα για κολατσιο. Καλά που έγινα σπουδαίος και τρανός
Κι ήταν ο Κύριος κι Αυτός καλός μαζί μου
Και δεν κατάντησα πρόσφυγα ναυαγός
Να παίζω στα χαμένα κάθε μέρα τη ζωή μου

Καλά που βγήκα φρόνιμος, υπάκουος, σκυφτός
Κι έχω οικογένεια θρησκεία και πατρίδα
Και δεν κατάντησα ρεμάλι νηστικός
Να κλαίω σαν ποντικάκι απελπισμένο στην παγίδα

Θανασης Ξ. said...

Καλημέρα Γυριστρούλα, με γεια και το νέο look (πώς το έφτιαξες;;)...

Έχεις δίκιο, δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν μπορεί η κυβέρνηση να κάνει πολιτική, αφού πιέζεται απ' τις συνθήκες να κάνει απλά διαχείριση.
Αυτό καταλαβαίνουν και οι πολίτες, και στηρίζουν δημοσκοπικά. Με άλλα λόγια, κρατάμε την ανάσα μας.
Η αριστερά, έχει άλλη άποψη. Πιστεύει πως η λαϊκη αντίδραση θα μπορούσε να πείσει τους ισχυρούς πως ένα 'μέτωπο' θα μπορούσε να αλλάξει τις κεντρικές πολιτικές.
Μπορεί να έχει δίκιο, δεν ξέρω. Καμιά φορά αναρωτιέμαι τί άλλο θα μπορούσε να ταρακουνήσει -διεθνώς εννοώ- το κεφάλαιο να χαλαρώσει την πρέσσα.
Ωστόσο, η ίδια αριστερά αποσιωπεί αλήθειες, λαϊκίζει, δεν μπορεί να πείσει πως οι προθέσεις της δεν είναι μόνο για την κομματική καρεκλίτσα και τον παρασιτικό συνδικαλισταρά..
Απ' την άλλη, πλεον δεν έχουμε να διαχειριστούμε μόνο τις ζωούλες μας και την καλοπέρασή μας, πρέπει να καταλάβουμε πως κρίνεται και το μέλλον των παιδιών μας.
Κάθε δις δάνειο που παίρνουμε χρεώνει κάποιες εκατοντάδες ευρώ τα νεογέννητα. Κάθε ευρώ σύνταξης δικής μας, στερεί μελλοντικά δικαιώματα των μαθητών σου.
Μπροστά σ όλο αυτό, η τελευταία απεργία είναι απλά ένα αδιάφορο παιχνίδι.
ΥΓ. Εγώ δεν απήργησα καθώς στον ιδιωτικό τομέα δεν μπορώ να απεργήσω. Επίσης δεν απήργησαν οι πωλήτριες του Hondos απέναντι μας, που πιθανώς να αμοίβονται με 700 ευρώ. Τι ίδιο δεν μπορούν να απεργήσουν τα γκαρσόνια της Μητροπόλεως, οπου οι απεργοί ήπιαν μετά την πορεία τον φρέντο τους...

gyristroula2 said...

Καλημέρα, Δημήτρη, την περίμενα την αντίδρασή σου και να σου πω την αλήθεια από έναν άνθρωπο που αγωνίζεται με πολιτική και ιδεολογική συνέπεια στον ιδιωτικό τομέα εδώ και 30 χρόνια, χωρίς δίκτυ ασφαλείας, δέχομαι να ακούσω κι αυτά και άλλα βαρύτερα.
Πίστεψέ με όμως, υποταγή στο χώρο μου είναι πια να πηγαίνεις με τις πλειοψηφίες ή να συντάσσεσαι με φωνακλάδικες μειοψηφίες, η διαφοροποίηση στην πράξη ή στα λόγια στοιχίζει αρκετά. Δεν μπορώ όμως, φύσει και θέσει, να λέω αυτά που χαϊδεύουν αυτιά. Λέω αυτά που πιστεύω και όσο με αφορά, πέρα από το δίχτυ ασφαλείας του δημοσίου, δεν έχω καμιά άλλη αβάντα, ούτε οικονομική, ούτε πολιτική.
Οπότε, ούτε σπουδαία, ούτε τρανή έγινα, ευτυχώς ή δυστυχώς, ούτε πιο βολεμένη είμαι από τη μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων της γενιάς μας και του κοινωνικού μας επιπέδου.
Κι αν δεν είμαι νηστική, πεινάω όμως ακόμα πολύ για τα ίδια ιδανικά που πεινούσαμε μαζί κάποτε. Και πονάω. Γι' αυτό φωνάζω ακόμα.

gyristroula2 said...

θανάση, καλημέρα, (έτοιμο το πήρα το συνολάκι, δεν το έφτιαξα).
Σίγουρα, η κυβέρνηση, ακόμα κι αν υποθέσουμε πως υπηρετεί απολύτως τα συμφέροντά μας- που σιγά μην είναι έτσι- δεν έπρεπε να αφεθεί να τα διαχειρίζεται εν λευκώ. Χρειάζονται και αγώνες και αντιπολίτευση και θεσμική παρέμβαση του συνδικαλισμού σε όλες τις βαθμίδες του. Και οι ισχυροί της Ευρώπης και του κόσμου χρειάζονται το αντίπαλο δέος του κόσμου της εργασίας,για να πάψουν να μας παίρνουν και τα...σώβρακα. Δυστυχώς όμως τα όπλα μας δεν φτουράνε, ντουφεκάκια παιδικά απέναντι στο δεινόσαυρο του καπιταλισμού φαντάζουνε. Κι αν δεν αναρωτηθούμε πού είναι η δύναμή μας, πώς θα την στρέψουμε εκεί που πρέπει αποτελεσματικά, πώς θα πάψουμε να χωριζόμαστε και θα αρχίσουμε να ενωνόμαστε, μας βλέπω να ταΐζουμε τα κοράκια που περιμένουν να χορέψουν το χορό της χρεωκοπίας του καπιταλισμού,πάνω στα πτώματά μας.

kimon said...

Καλορίζικο το νέο λούκ. Υπέροχο!
Πολύ ωραία ανάρτηση! Πίστευα ότι είμαι πιο ρομαντικός από σενα, αλλά με ξεπερνάς. Αυτό δείχνει και ο υπέροχος πίνακας με τον ανεμόμυλο, εκτός από τα γραφόμενά σου.

Έχω τελείως διαφορετική άποψη από σένα, όμως όσο κι αν διαφωνώ, θα υπερασπίσω μέχρι και της τελευταίας ρανίδος του αίματός μου το δικαίωμα να σου πάω κόντρα.

Παιδεία δεν είναι μόνο οι δάσκαλοι.
Ένα ολόκληρο σύστημα προίσταται και υπερίσταται της καθημερινότητάς μας και διαμορφώνει το πεδίο που καλούμαστε να καλλιεργήσουμε.

Αν ο αγρότης δεν έχει τα κατάλληλα εργαλεία, δεν θα παράγει το ίδιο με άλλον που έχει, όση θέληση κι αν διαθέτει. Θα κουραστεί, θα ιδρώσει, και το αποτέλεσμα θα είναι πολύ φτηνότερο!
Ίσως ακούσει και επικρίσεις για το αποτέλεσμα, κι αυτό θα τον επηρεάσει αρνητικά.

Θα ψάξει να βρει πατέντες για να γίνει ανταγωνιστικός, αλλά χωρίς εργαλεία, ποτέ δεν θα φτάσει στο ποθητό αποτέλεσμα. Η παραγωγή του θα είναι σε χαμηλά επίπεδα σε σύγκριση με άλλους που διαθέτουν όλα τα κομφόρ και που δεν έχουν το ίδιο μεράκι.

Όταν λοιπόν μιλάμε για παιδεία, μιλάμε για ένα οργανισμό πολύπλοκο που καλλιεργεί δάση. Λιγότερο δάσος, λιγότερο οξυγόνο!

Πως θα αυξήσουμε τη παραγωγή για να μη πάθουμε ασφυξία; με μηδαμινά μέσα; Μόνο με το μεράκι; ΟΥΤΟΠΙΑ!
Έτσι ξεκινά ο αγώνας επιβίωσης!

Η παιδεία είναι το κέντρο επιβίωσης ενός λαού. Κι αυτός ο μικρός λαός που με νύχια και με δόντια κρατιέται να μη χάσει την ιστορία που κουβαλά, δεν έχει όπλα.

Όχι ότι δεν μπορεί να τα διαθέσει, αλλά δεν θέλει στη παρούσα φάση, γιατί νομίζει οτι περνά κρίση!

Ακόμα κι αν περνούσε κρίση όμως, ποτέ δεν υπολειτουργούσε ο κεντρικός μηχανισμός της εκπαίδευσης.

Όταν αγοράζονται εξοπλισμοί για την άμυνα, που στην εποχή μας πλέον είναι δευτερεύουσας σημασίας, αλλά μόνο και μόνο για να μην απογοητεύσουμε τους εταίρους μας, δεν μπορούμε να μένουμε με το στόμα κλειστό όταν αφαιρούνται παροχές από την κεντρική μονάδα παραγωγής οξυγόνου, όπως η παδεία.

Δεν γίνεται να ντύνεσαι με ακριβά ρούχα όταν πεινάς!

Κι αν πραγματικά υπήρχε κρίση, θα λέγαμε ναι, να κουμπωθούμε μη χάσουμε κι αυτά που έχουμε, να διατηρήσουμε ότι μας έχει απομείνει. Ο λαός μας έχει επιδείξει στο παρελθόν πολλές θυσίες για να διατηρηθεί.

Όμως σήμερα υπάρχει μια πλάνη που διογκώνεται μέρα με τη μέρα για να μας αποδείξει ότι είμαστε ένα βήμα πριν τη καταστροφή.

Σε ποιους τα λένε; Σε μας που δεν μασήσαμε όταν μια ολόκληρη Περσία τα έβαλε με τριακόσιους; Μη νομίζεις, το dna δεν αλλάζει. Όλη η ιστορία μας είναι ένας αγώνας πάνω σε μια πλάνη.

Πιο ηλίθια πλάνη όμως απ' αυτή δεν υπάρχει. Δεν θα μπούμε στο ρυθμό που μας επιβάλλουν οι βάρβαροι!
Είτε το θέλουν είτε όχι, θα ακολουθήσουν τα δικά μας πρότυπα, όπως έκαναν σε όλα τα στάδια της ιστορίας.

Κι αν οι πολιτικοί μας έχουν βαλει την ουρά κάτω απ' τα σκέλια, τότε είναι με το μέρος των βαρβάρων.

Αφήνουν ένα λαό στο έλεος των περιστάσεων, προκειμένου να ικανοποιήσουν τις τράπεζες.

Όχι, δεν θα χαθεί η παιδεία μας, όλοι μαζί, γονείς, παιδιά, εκπαιδευτικοί θα δώσουμε το δυνατό παρόν. Κι αν χρειαστεί θα αμπαρωθούμε σε δούρειο ίππο που είναι στη φύση μας να πολεμάμε με τέτοιο τρόπο τους ανυποψίαστους ισχυρούς.

Έχουμε οράματα, δύναμη, μεράκι και αγάπη να εξελίξουμε, να ενισχύσουμε και να διατηρήσουμε αυτά που οι πρόγονοί μας θα νιώθανε περίφανοι για μας. Η φύση μας δεν αλλάζει. Το ξέρουν πολύ καλά οι βάρβαροι που κάνουν πειράματα πάνω μας!

Μπορεί να ακούγονται καρατζαφερικά όλα αυτά που γράφω, αλλά ανέκαθεν σε εποχές εξωτερικής απειλής, οι ελληνικές φυλές αφήναν τις εσωτερικές διαμάχες στην άκρη!

Γι αυτό αν χρειαστεί να κλείσουμε τα σχολεία, θα το κάνουμε την εποχή που πονάει! Και θα πονέσει όλους και περισσότερο εμάς.

Παραθέτω ένα απόσπασμα απ' το πιο ερωτικό τραγούδι κατά τη γνώμη μου που εκφράζει την ελληνική αντίληψη,του Παπάζογλου που λέει: "Θα πάω, κι ας μου βγει και σε κακό"

Anonymous said...

" Ξέρω ότι έχεις πολλές δικαιολογίες.
Εξηγήσιμες οι περισσότερες. Αλλά κανένα άλλοθι, δάσκαλε των παιδιών, δεν
υπάρχει, καμία δικαιολογία δε θα σταθεί, όταν οι μαθητές σου σε ρωτήσουν αθώα κι
οργισμένα συνάμα: Τι κάνεις για μας και
το μέλλον μας; Τι έκανες την ώρα που ο τυφώνας σάρωνε τον κόσμο της εργασίας, τη
χώρα, τη νεολαία;"
Ανοιχτό γράμμα σε όσους δε συμπορεύτηκαν μαζί μας στον αγώνα: http://www.edugate.gr/content/agonistikes-parembaseis-syspeiroseis-kiniseis-de-anoixto-gramma-se-osoys-den-symporeytikan-m

ΥΓ. Καλό θα ήταν να ψάξεις να δεις ποιοι και πώς στήριξαν τη Στέλλα Πρωτονοτάριου: ποιοι έγραψαν για το έργο της, ποιοι έτρεξαν στις δίκες της, ποιοι φώναξαν για τη δικαίωσή της. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι με τα ουτοπικά και παρωχημένα αιτήματα που απήργησαν την Τετάρτη και απεργούν κάθε φορά. Ίσως αυτό να σου πει κάτι.

ΥΓ2. Το μη έχον κράτος προχωρά κανονικά τις διαπραγματεύσεις για την αγορά 6 γαλλικών φρεγατών αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

gyristroula2 said...

Κίμωνα, όσο μπορώ να παρακολουθήσω τους συλλογισμούς σου, που τρέχουν πολύ γρήγορα για τα δικά μου τα κυβικά, δεν διαφωνούμε και τόσο πια. Ναι, συμφωνώ, δεν είμαστε θαυματοποιοί μέσα σ'αυτό το διάτρητο σύστημα να παράγουμε την τέλεια παιδεία, σίγουρα το "προϊόν" μας έχει τα προβλήματα που είναι αναμενόμενα. Το κακό είναι πως το έχουμε αποδεχθεί και παράλληλα ζητάμε να πληρωθούμε περισσότερα γι' αυτό. Είναι σαν να δουλεύεις πχ σε μια ταβέρνα να βλέπεις πως το φαΐ είναι χάλια,οι πελάτες φεύγουν κι αντί να στριμώξεις το αφεντικό να δεχτεί αλλαγές που θα κάνουν καλύτερο το φαΐ, εσύ ζητάς αύξηση.
Αυτός ο παραλογισμός ισχύει στο συνδικαλισμό μας εδώ και χρόνια.
Και δεν είναι ο μόνος.
Αυτή τη στιγμή κανείς δεν θα μας στηρίξει ακόμα κι αν απεργήσουμε μέχρι τη δευτέρα παρουσία και το ξέρεις πολύ καλά.
Για να συνεννοηθούμε, νομίζω ότι θα πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε και να πράττουμε, όπως στο "τρελό" μέιλ που μου έστειλες για την οικονομία.
Μόνο με αυτή τη "λογική" την ανατρεπτική και ευφάνταστη έχουμε ελπίδα.

gyristroula2 said...

Συνάδελφε, gazaka, η αλήθεια είναι ότι αυτό το γράμμα που διάβασα, με έκανε να γράψω αυτή την ανάρτηση.
Δεν διεκδικώ ούτε το αλάθητο, ούτε θεωρώ ότι απηχώ τις απόψεις όλων των συναδέλφων μας που δεν απήργησαν.
Δεν πρέπει όμως να ακουστούμε κι εμείς η σιωπηρή πλειοψηφία; Τι είμαστε τελικά; Βολεμένοι; Τότε γιατί μας καλείτε σε απεργία; Αν έχουμε λύσει το οικονομικό μας πρόβλημα, κύριος οίδε πώς, δεν θα μας πείσετε ποτέ να συμμετέχουμε.
Μήπως όμως είμαστε ευρωφονιάδες και τσιγκουνευόμαστε τα λεφτά που θα μας κόψουν με την περικοπή;
Μα, αν είχαμε λυμένο το οικονομικό, μια χαρά θα ήταν μια αργιούλα πληρωμένη,να κάνουμε και εκείνες τις άλλες δουλίτσες που μας έχουν κατατάξει στους βολεμένους.
Συνάδελφε, πήγαινε σε ένα σχολείο να μιλήσεις με τους δασκάλους που δεν είναι σε κόμματα, που δεν είναι ιδιαιτεράκηδες, που δεν έχουν μπάρμπα στην Κορώνη. Αν δεν τους βάλεις την ταμπέλα του συμβιβασμένου και υποταγμένου, θα σου πουν την αλήθεια: ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΟΤΙ ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΚΑΤΙ. Κι από κει και πέρα, απεργήσουν δεν απεργήσουν, έχουν παραιτηθεί από κάθε ελπίδα.
Κάτι δεν πρέπει να γίνει γι' αυτό;

Ναι, για τη Στέλλα Πρωτονοταρίου, βοήθησαν πολλοί από τους ενεργούς συναδέλφους και μπορεί να ήμουνα κι εγώ εκεί. Αλίμονο αν μηδενίσω την παρουσία και την προσφορά ανθρώπων που αγωνίζονται σε πείσμα των καιρών. Για τακτικές, μεθόδους, ιδέες μιλάω αρνητικά, όχι για ανθρώπους.
Αυτό όμως που έκανε η Στέλλα δείχνει ένα δρόμο διεκδίκησης που ίσως είναι ο μόνος που μας απομένει...

Λορελάη said...

Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΩΣ μαζί σου.

dimitris said...

Οι παλιοι-παντοτινοι μου φιλοι ειναι το οξυγονο μου, παντα ειχαμε τις ''κοντρες'' μας, παντα θα εισαι εσυ και τα ''αλλα'' παιδια το οξυγονο μου, χρωμα δεν αλλαζουνε τα ματια και ο παυλος σιδηροπουλος λεει Και όταν θα 'ρθουν οι καιροί
που θα 'χει σβήσει το κερί
στην καταιγίδα

Υπερασπίσου το παιδί
γιατί αν γλιτώσει το παιδί
υπάρχει ελπίδα

gyristroula2 said...

Αγγέλα, μετράει πολύ για μένα το μεγαλόφωνο απολύτως σου. Με τιμά.

gyristroula2 said...

Δημήτρη...το ξέρω. Κι ό,τι μας κρατάει ακόμα είναι αυτό το "μαζί" το πανάρχαιο. Η αίσθηση ότι ανήκουμε ακόμη στην ίδια ομάδα, όσα "σημαιάκια" κι αν αλλάξουμε. Και η προσδοκία μιας συνάντησης στο ίδιο γήπεδο πάλι.

kimon said...

Γυριστρούλα θέλω να σε δω σε 2 χρόνια που θα πάμε όλοι οι Έλληνες στον Αλφα του Κενταύρου, αν θα λες πάλι τα ίδια.
Όσο έχουμε τους Ελ στο πλευρό μας δεν φοβάμαι τίποτα.
Μόνο που θα μου λείψει η θάλασσα!

Χαρ. Αλβερτος said...

ΑΥΤΗ Η ΑΚΡΩΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ-soureal- ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ @KIMON ΠΟΛΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ :)

ΟΤΑΝ ΘΑ ΞΑΝΑΡΘΩ ΣΤΟ ΚΟΡΘΙ, ΘΕΛΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΟ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ!

ΚΑΙ ΕΙΣΗΓΟΥΜΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ... "ΟΜΑΔΑΣ Ε(ΕΨΙΛΟΝ)" :)

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙ!

sgouro said...

Κάθε πρωί ξυπνάω ,για να πάω στο σχολείο μου στο Κορωπί. Μπαίνω στο λεωφορείο , μετά στο μετρό , μετά πάλι λεωφορείο...και φτάνω στο σχολείο μου. Ένα σχετικά καινούργιο κτήριο που αν και φτιάχτηκε για 9 τμήματα λειτούργησε κατευθείαν με 13...και άρχισε τις εκπτώσεις...κατάργηση εργαστηρίου φυσικής και πληροφορικής , μερική κατάργηση αίθουσας πολλαπλών επιλογών...και 2 αισχρές και ανθυγιεινές λυόμενες που δέσμευσαν χώρο από την αυλή του.
Κάθε πρωί πηγαίνω με χαμόγελο στο σχολείο μου. Δεν νιώθω πως είμαι κάτι το εξαιρετικό , μια απλή εργαζόμενη και γω ανάμεσα στους χιλιάδες που μετακινούνται καθημερινά , πάνε στις δουλειές τους και δίνουν το παρόν...παίρνουν το μεροκάματο και το φέρνουν σπίτι τους.Όμοια , αν όχι χειρότερη , από τους γονείς των μαθητών μου.Με το στρατιωτικό μου μπουφάν που έχω χρόνια να αλλάξω , με το σακίδιο στον ώμο. Η μόνη πολυτέλεια που επιτρέπω στον εαυτό μου είναι η μουσική από ένα mp3...
Λοιπόν , για ποιους ευνοημένους μιλάς Ανεστασία; Δεν είμαι υψηλόμισθη , ούτε θέλησα να γίνω. Μπήκα στο δημόσιο γνωρίζοντας τι με περιμένει. Δεν έκανα ποτέ μέχρι τώρα απεργία , για να διεκδικήσω περισσότερα χρήματα. Πριν δώσω στον ΑΣΕΠ γνώριζα τον μισθό μου και τον είχα αποδεχτεί.
Τώρα όμως τα πράγματα αλλάζουν και κάποιοι μας κοροιδεύουν μπροστά στα μούτρα μας. Κάποιοι που δεν νοιάστηκαν για τις λυόμενες τάξεις , για τις υποδομές που έμειναν στα χαρτιά , για τους συναδέλφους που βολεύτηκαν και άραξαν και ζουν εις βάρος μου και εις βάρος σου...κάποιοι που δεν τόλμησαν να αξιολογήσουν και να ελέγξουν ,κάποιοι που έκαναν την πατρίδα μας ένα ατέλειωτο μπουρδέλο στο όνομα ενός κομματισμού χωρίς όρια...
Ντρέπομαι Ανεστασία
Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να κάνω απεργία ξανά , γιατί οι υποχρεώσεις τρέχουν...
Ντρέπομαι Ανεστασία.Για τους μαθητές μου που το σύστημα τους θεωρεί ζώα για μαντρί...
Ντρέπομαι Ανεστασία. Για τους ανεπαρκείς συναδέλφους...
Αλλά δεν ντρέπομαι που την Δευτέρα πάλι με χαμόγελο θα πάρω το λεωφορείο και μετά το μετρό και μετά πάλι το λεωφορείο...για να πάω στο σχολείο μου.

vagnes said...

...έρχεται μια γυριστρούλα και λέει κάποιες αλήθειες -όχι όλες- και δέχεται κριτική αρνητική!!

Πόσες απεργίες έχουν γίνει μέχρι σήμερα και τι βελτιώσεις έχουν επιφέρει στο εκπαιδευτικό σύστημα;
Από ποιά απεργία προέκυψε κάτι ελπιδοφόρο για την κοινωνία και τους πολίτες;
Βεβαίως μια αύξηση των μισθών και συγχρόνως μια διαρκής ελάττωση των ωρών παρουσίας των καθηγητών στα σχολεία δεν μπορεί να είναι ικανός λόγος για να αντλήσει συμπαραστάτες από την κοινωνία.
Από ποιά δεξαμενή χρημάτων αν όχι από όλων την τσέπη, μπορούμε να δαπανήσουμε ποσά –και μάλιστα μέσα σε μια κρίση- για ένα αναποτελεσματικό εκπαιδευτικό σύστημα που χρειάζεται την παραπαιδεία για να περισώσει τα προσχήματα;
Ποίος ο λόγος να ξοδεύουμε περισσότερα χρήματα για ένα σύστημα που δεν επιθυμεί κανενός είδους αξιολόγηση, όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά –ίσως- γιατί γνωρίζουν όλοι πως πράγματι το αποτέλεσμα μιας αξιολόγησης θα προκύψει αποκαρδιωτικό;
Ένα απλό παράδειγμα και μια ερώτηση

Για δυο-τρεις ώρες δουλειά την ημέρα(!!;;) και για 120 έως 130 ημέρες το χρόνο εργάσιμες (ήτοι 130Χ3=390ώρες max δηλ 55 ολόκληρες εργάσιμες μέρες 7ωρου δηλ 2 μήνες!!) πόσα χρήματα θα είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε εμείς αν είχαμε ως άτομα ένα υπάλληλο ανώτατης εκπαίδευσης; Με το δεδομένο μάλιστα πως για τη δουλειά του αυτή θα έπρεπε να πληρώσουμε κι άλλους (παραπαιδεία) για να έχουμε ένα ουσιαστικό επιτυχημένο εκπαιδευτικό αποτέλεσμα.

Έχουμε μια κυβέρνηση η οποία φαίνεται πως θέλει να δοκιμάσει μια άλλη πολιτική από αυτές που γευτήκαμε στο παρελθόν και αν θέλετε είναι αναγκασμένη να δοκιμάσει μια άλλη πολιτική, η οποία μόνο σε μας μπορεί να στηριχτεί .
Τι πρέπει να κάνουμε, να τη στηρίξουμε και εμείς όσο απαιτείται μέχρι να αρχίσουμε να βλέπουμε και αποτελέσματα ή να ενωθούμε με όλους τους εξωτερικούς επικριτές έως εχθρούς και κερδοσκόπους χτυπώντας την αλύπητα εκεί που πονάει; Χτυπώντας στην ουσία αλύπητα τους εαυτούς μας;

ΜΠΡΑΒΟ σου γυριστρούλα για την αεί καθαρή σου ματιά

επι του πιεστηρίου...
...ντρέπομαι και γω για όσα λέει το sgouro αλλά δεν μπορεί με όλα αυτά να είμαι και διατεθειμένος να πληρώσω και παραπάνω χρήματα απλά για να είναι ικανοποιημένοι χρηματικά οι καθηγητές σε ένα σύστημα που μου αποδίδει πολύ λιγότερα από όσα πρέπει να περιμένω.
Σύστημα αξιόπιστο αξιολογημένο χωρίς παραπαιδείες και θα με βρείτε συμπαραστάτη, σύστημα σαν το σημερινό λυπάμαι αλλά δεν θα μπορέσω και μάλλον σαν γονιός φταίω λιγότερο από όλους τους άλλους γι αυτό....

Χαρ. Αλβερτος said...

@sgouro

ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ;
ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΤΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ; :)
ΤΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ ΚΑΙ ΤΑΞΗ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕΙΡΑ!

ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ;

kimon said...

vagnes είσαι εκτός τόπου και χρόνου!
Είσαι ζηλιάρης και τα λες όλα αυτά.
Και δυστυχώς υπάρχουν πολλοί ζηλιάρηδες με τέτοιες απόψεις.
Μη φανταστείς, κι εγώ ζηλιάρης είμαι.
Αλλά ποτέ δεν θα θεωρούσα ένα καθηγητή προνομιούχο απέναντι σε ένα ηλεκτρολόγο ή υδραυλικό.
Μακάρι να δουλεύαμε 3 ώρες την ημέρα, και να μου επιτρέπανε να κάνω κι άλλη δουλειά νόμιμα.
Αφού όμως δεν έχω αυτή την επιλογή, απαιτώ να ζήσω αξιοπρεπώς με τα προνόμοια που έχει όλη η ευρώπη. Δεν θα δεχτώ διαφορετικές ταχύτητες στο τομέα μου.

Χαρ. Αλβερτος said...

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ/ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΙ:

30-40euro/ΩΡΑ!

ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ!


ΥΓ. ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΔΩ ΠΟΙΟΣ, ΠΡΩΤΟΣ ΘΑ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕ :)
ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ :)

Χαρ. Αλβερτος said...

ΤΙ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΣΤΕ Κοι ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ; :)

2 ΜΗΝΕΣ ΕΡΓΑΖΕΣΤΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ, ΗΤΟΙ 55 ΜΕΡΕΣ:

55x35euro* = 1925euro

* ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΤΟΥ ΩΡΟ-ΜΙΣΘΙΟΥ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ/ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ.

ΑΥΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΤΗΣΙΩΣ ΚΑΙ... ΠΟΛΛΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ :)

SUREAL! :)

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΝΥΧΤΑ!

kimon said...

χαχα, παντοτινέ ταξιδευτή, πράγματι είμαστε σε ένα κόσμο σουρεαλιστικό.
Το 2012 όμως πλησιάζει και τότε θα λάμψει η αλήθεια. Να δούμε τι θα κάνουν οι γερμανοί όταν θα βλέπουν τα διαστημόπλοια των Ελ να επιβιβάζουν μόνο Έλληνες. Τότε θα γυρίσει η Αφροδίτη και θα τους κάνει τη γνωστή χειρονομία.
Πολύ προφητικό το περιοδικό!

Χαρ. Αλβερτος said...

... ΑΝΤΕ, ΕΠΕΙΔΗ ΑΣΚΕΙΤΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ, ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ:

7x35euro = 245euro/ΕΡΓΑΣΙΜΗ ΗΜΕΡΑ!
245euro x 125 = 30625euro/ΕΤΟΣ

30625-1925* = 28700euro
ΧΑΡΙΣΜΑ ΣΑΣ, ΛΟΙΠΟΝ :)

*ΔΕΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ

ΜΕΤΑ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΕΤΕ 30625euro ΕΤΗΣΙΩΣ;

ΞΑΝΑ,
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ! :)

kimon said...

μάλλον οι γερμανοί περνουν τόσα. Εμείς αν πιάσουμε τα 20 χιλιάρικα λίγο πριν βγούμε στη σύνταξη, ζήτημα είναι!

vagnes said...

κίμωνα αν μου απαντούσες σε κάποια από τα ερωτήματα μου θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε τον διάλογο και ίσως θα ήταν περιττοί και οι χαρακτηρισμοί...

kimon said...

σου απάντησα νομίζω, είσαι εκτός!
Τι άλλη απάντηση να δώσω;
Είσαι παραπληροφορημένος.
Όσο για το ζηλιάρης που είπα, αν ισχύανε αυτά που γράφεις θα ζήλευα κι εγώ.
Για να μπω στη διαδικασία να σου εξηγήσω, δεν νομίζω να είσαι σε θέση να καταλάβεις. Έχεις βγάλει ήδη τα πορίσματά σου. Όμως σε παραπέμπω εδώ για να δεις κάτι που ισχύει.
http://theseisantitheseis.blogspot.com/2010/02/blog-post_09.html

gyristroula2 said...

Ααα! Τι έγινε εδώ; Εγώ έβλεπα την ταινία του Π. Βούλγαρη και άκουγα τον ίδιο να μιλάει γι' αυτήν σε μια αναπάντεχη για τα δεδομένα της χειμερινής Άνδρου εκδήλωση κι εσείς εδώ το ξενυχτάγατε στον ανεμόμυλο; Κι ούτε ένα ρακί, ένα νερατζάκι να σας κεράσω;
Κίμωνα! Δεν ξέρω για τον Άλφα, αλλά το δικό σου το όχημα, της ωραίας τρέλας, θα μας σώσει. Κράτα μου θέση,πρώτο τραπέζι πίστα!

gyristroula2 said...

vagnes μου, μην τον παρεξηγείς, έχει την πετριά που έχεις κι εσύ, του δημιουργού, του αληθινού καλλιτέχνη, κι αυτό σημαίνει πως δεν χωράει στα γνωστά καλούπια συμπεριφοράς και θέασης των πραγμάτων.
Ναι, σε πολλά από όσα λες έχεις απόλυτο δίκιο, αυτά υπαγορεύει η κοινή λογική που την έχουμε εξορίσει από το πολιτικό γίγνεσθαι κάτι αιώνες τώρα.
Και πώς να δεχθεί ο Κίμωνας και οποιοσδήποτε στη θέση του πως μόνο για κείνον θα ισχύει η λογική και για όλους τους άλλους τα καλά και συμφέροντα;
Παλεύει για ένα μικρό μερίδιο "ιδιαίτερης μεταχείρισης", αλλά σε λάθος χρόνο, γιατί όταν έβρεχε προνόμια στο δημόσιο (βλέπε εφοριακούς κλπ) εμείς κρατάγαμε ομπρέλα ισότητας.
Τώρα βρέχει μόνο μειώσεις και περικοπές.

gyristroula2 said...

Εσύ, ταξιδευτή, βρήκες ταξίδι και χάρηκες! Θα σου κρατήσουμε θέση στο διαστημόπλοιο, μην ανησυχείς!

gyristroula2 said...

vagnes, kimon, ταξιδευτή@
Ως προς το ωράριο, τους υδραυλικούς και τους μισθούς μας:
Είμαι στο σχολείο τουλάχιστον 5 ώρες τη μέρα και θέλω τουλάχιστον άλλες 3 να προετοιμάσω τη δουλειά μου στο σπίτι, αν λάβουμε υπόψη ότι η διδακτική ώρα διεθνώς υπολογίζεται για μιάμιση ώρα δουλειάς, πόσο πρέπει να πληρωθώ; Κι αν, vagnes,με εξισώνεις με τους κηφήνες της δουλειάς μας- παντού υπάρχουν- που κάθονται στο σχολείο ίσα ίσα για το διδακτικό τους ωράριο και αν και δεν ανοίγουν βιβλίο ή τετράδιο μαθητή στο σπίτι, μήπως με κάνεις να αισθανθώ κορόιδο που η κοινωνία με θεωρεί τεμπελόσκυλο κι εγώ δουλεύω σα σκυλί;
Προσοχή, φίλοι μου, στους αφορισμούς και τις γενικεύσεις. Να στηρίζουμε νέους ανθρώπους σαν το σγουρό που θέλουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους και να μη νιώθουν ένοχοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου.
Γιατί σε κάτι τέτοια σγουρά οφείλεται που το δημόσιο σχολείο κρατάει ακόμα.

gyristroula2 said...

σγουρό, σε άφησα τελευταία, γιατί θέλω να σου πω ότι είσαι ο λόγος που μιλάω εδώ κι αλλού. Ό,τι με κάνει να μην παραιτούμαι μέσα στη γενική κατάρρευση είναι τα παιδιά και εσύ, ο νέος συνάδελφος που τον βλέπω δίπλα μου με εφόδια, ικανότητες, αγάπη για τη δουλειά του και...απογοήτευση.
Θέλω να σου πω ακόμα ότι πιστεύω ΠΟΛΥ σε σένα και ατομικά και συλλογικά. Αν θελήσετε πραγματικά να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας, θα κάνετε θαύματα. Κι όπως πάει το πράγμα, θα αναγκαστείτε.
Επίσης, για να καταλάβεις πόσο μετράει κι ο ένας ακόμη ικανός άνθρωπος κάπου- πόσο μάλλον...- θα σου πω ότι σε κάθε δήμο της Αθήνας υπάρχουν πολλά σχολεία, πήγαινε μια βόλτα, άλλα είναι αχούρια κι άλλα ζηλευτά με ωραίες αίθουσες, εξοπλισμό, εργαστήρια κλπ. Ο δικός μου ο διευθυντής της Αθήνας, μέσα σε δυο χρόνια έκανε αγνώριστο ένα παραμελημένο σχολείο. Πού τα βρήκε τα λεφτά; Πόσες από τις διακοπές του θυσίασε στην επίβλεψη των εργασιών; Με πόσους ανθρώπους χρειάστηκε να συγχρωτισθεί και πόσους να πιέσει; Δεν ξέρω. Πάντως με το που εμφανίστηκε του ενεχείρισα ένα υπόμνημα κατεβατό με αυτά που θέλω για να γίνει καλύτερη η δουλειά μου. Μέσα σε δυο χρόνια άλλα είχαν επιτευχθεί κι άλλα τρέχουν. Και όταν τηλεφωνιόμαστε μου λέει πως τώρα που δεν με έχει να του ζητάω, δεν κινητοποιείται αρκετά.
Μην αποδέχεσαι, κορίτσι μου, τίποτε ως δεδομένο και τελεσίδικο, ούτε το χάλια σχολείο, ούτε την οικονομική μας κατάσταση. Να θυμάσαι εκείνο το ευαγγελικό: "ζητήσει και ευρήσεται"- ή κάπως έτσι, δεν το θυμάμαι καλά. Αρκεί να ξέρεις πώς, πότε και από πού θα ζητήσεις.
Την καλημέρα μου και την αγάπη μου (ήταν ωραία χθες, δες το μπλογκ της λέσχης Άνδρου)

Χαρ. Αλβερτος said...

ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ!

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ air condition:

35euro/συσκευη!

3συσκ. χ 35euro = 105euro

1ω & 15λ ΕΡΓΑΣΙΑ!!

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ, 34 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ(ΣΕ 1 ΧΡΟΝΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ) ΟΛΑ ΜΑΖΙ(14 ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΤΡΑ) ΚΑΘΑΡΑ,

23000euro!!!
----------

... ΣΕ ΚΑΛΗ ΜΕΡΙΑ!

Χαρ. Αλβερτος said...

@kimon

ΝΑΙ, ΝΑΙ!

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ, ΗΔΗ, ΑΠ' ΤΟΝ ΣΕΙΡΙΟ :)

merilou9@gmail.com said...

Λοιπόν τις προηγούμενες μέρες έγραψα και γω το κατιτίς μου που καταγανώς το φαγεν η μαρμάγκα του νετ
Μην τα ξαναλέω τώρα
τα είπαν άλλοι και καλύτερα μάλιστα (kimon μαζί σου)

Παιδιά ψυχραιμία!

gyristroula2 said...

Ταξιδευτή, ωραία τα ευρώ του τεχνίτη του κλιματισμού,μα όλοι θέλουν τα λίγα της γαλλικού και στριμώχνονται για διορισμό ως καθηγητές στο δημόσιο. Γιατί άραγε;

gyristroula2 said...

μεριλού! Πού είσαι εσύ; Τι έγινε το προφίλ σου το άλλο; Καλημέρα!

kimon said...

Γυριστρούλα μη λες ότι έχω ιδιαιτερότητες στη συμπεριφορά μου γιατί θα αρχίσω και σένα.
Αντί να έρθεις να μου κάνεις μασάζ που έβραζα στο πυρετό εδώ και 3 μέρες, κάθεσαι και κάνεις κριτική.
Κια δεν φτάνει μόνο αυτό, κατατάσσεις το σγουρό στους νέους που βράζει το αίμα τους, κι εμένα μ αφήνεις έξω. Τι θες να πείς; Ότι έφαγα τα ψωμιά μου; Όταν αγωνίζομαι για τα ιδανικά της εκπαίδευσης, όταν μιλάω στα παιδιά να είναι σε εγρήγορση γιατί οι Ελ έρχονται όπου νάναι απο το Σείριο, όταν γνωρίζουν πιά ότι η γιγαντομαχία ήταν πραγματικό γεγονός, όταν εμπνέονται από τους Νεφελίμ και ζωγραφίζουν εκπληκτικά έργα, τι είμαι; οπισθοδρομικός, παλιός, τρελός; επικίνδυνος; Αν ο vagner ισχυρίζεται αυτά που λέει, τότε τι πρέπει να κάνουμε; Να πούμε κι ευχαριστώ;
Έτσι μας κατάντησαν αυτοί που ζουν ανάμεσά μας, οι εμπνευστές της παγκόσμιας τάξης.
Υποψιάζομαι οτι ο vagner ανήκει σ' αυτούς και προσπαθει να μας παραπλανήσει. Οι Έλληνες δεν μασάνε από τέτοια. Γυριστρούλα έλα να με κάνεις μπάνιο γιατί δεν μπορώ να κουνηθώ.

sgouro said...

Συμπαράσταση στον άρρωστο καλλιτέχνη...εμείς οι νέοι αρρωστήσαμε αυτόν τον καιρό! Και γω μαζί σου Κίμωνα , ίωσις...
Γυριστρούλα , την αγάπη και την εκτίμησή μου , όπως πάντα.
Καλή αντάμωση...

Χαρ. Αλβερτος said...

ΕΛΑ ΝΤΕ!

ΚΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΕΧΩ!

ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ - ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΤΥΧΙΟ ΔΕΝ ΕΧΩ - ΜΟΥ ΔΟΘΗΚΕ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Η ΣΤΗΝ ΔΕΗ.

ΚΙ ΑΡΝΗΘΗΚΑ!

ΞΕΡΩ ΝΕΟΥΣ, ΑΠ' ΤΟΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΚΥΚΛΟ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 33-38 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ... ΣΥΛΛΟΓΗ, ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΠΤΥΧΙΑ, ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ, ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ..., ΚΙ ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.
ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΑ "ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ" ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΤΥΧΙΑ!

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΕΙ Η ΜΑΜΑ ΤΟΥΣ!
ΕΧΟΥΝ, ΟΜΩΣ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, ΚΙΝΗΤΑ, Κ.Λ.Π.!
ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ(... ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ... ΟΧΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ - ΟΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ! ΔΕΣ ΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΠ' ΤΟ 1974 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ!)

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΕ ΑΠΕΤΡΕΨΕ, ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ, Ν' ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ!
ΚΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟ ΚΑΤ' ΕΞΑΙΡΕΣΗ. ΤΟ ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ Ο ΝΟΜΟΣ.

ΘΕΛΕΙΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ;

ΓΙΑΤΙ Η ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΕΝΗ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΟΧΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΥΣ, ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ME ΕΦΟΔΙΟ ΕΝΑ Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΥΠΙΚΑ ΜΟΝΟΝ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ(;!) NA ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ(;!) ΕΝΑ ΣΙΓΟΥΡΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ, ΟΠΟΙΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΥΝΑΤΟ ΤΡΟΠΟ!

ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΜΟΡΦΕΣ
- ΠΟΛΛΕΣ ΕΧΟΥΝ ΡΙΖΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ - ΑΛΛΑ Ο ΧΩΡΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ!

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΒΕΒΑΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΟ!

ΤΟ @sgouro ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤ' ΕΞΟΧΗΝ ΚΑΚΟΦΟΡΜΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣΤΙΖΟΥΝ, ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ, ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ(!) ΚΑΙ ΤΟ @kimon, ΜΕΣΑ ΑΠ' ΤΟ soureal ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ, ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΕΝΝΟΗΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ, ΝΤΟΠΙΑΣ ΜΟΡΦΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΗΣ, ΠΛΕΟΝ, ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.
ΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΤΗΣ ΠΛΕΟΝ ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΗΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΙΧΕ(ΕΥΘΥΣ ΕΞ ΑΡΧΗΣ) ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ Α Λ Λ Ο Τ Ρ Ι Ω Σ Η ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ!

ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ!

ΑΥΤΟ, ΟΥΤΕ Ο ΜΑΡΞ ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΔΙΑΝΟΗΤΗΣ, ΑΠ' ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ, ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ!

ΓΙ ΑΥΤΟ, ΜΗΝ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΟΥ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ Η ΝΑ ΕΚΦΕΡΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΟΓΟ!

ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ - ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΤΗΣ - ΕΧΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΙ ΚΑΙ
Α Λ Λ Ο Τ Ρ Ι Ω Θ Ε Ι ΠΛΗΡΩΣ!

ΤΟΥΣ ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΥΝ, ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ ΑΚΟΜΗ, ΤΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΕΝΑ ΔΙΕΘΝΩΣ, ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΗΣ, ΛΑΜΟΓΙΑ!

ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΥΠΑΣΑΙ!

Χαρ. Αλβερτος said...

... ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΕΙΣ ΑΝ ΑΠΗΡΓΗΣΕΣ Η ΟΧΙ!
Η ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΕΝΤΟΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΟΥ!

ΑΥΤΟΙ ΤΗ "ΔΟΥΛΕΙΑ" ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ.

ΚΑΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ Σ Υ Ν Ε Ι Δ Η Σ Η ΣΟΥ!

ΑΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΛΕΝΕ Ο,ΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ!

ΚΑΙ ΜΗΝ ΕΛΠΙΖΕΙΣ, ΠΛΕΟΝ, ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!
ΠΑΕΙ ΑΥΤΗ, ΕΣΒΗΣΕ ΚΙ ΑΥΤΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΑ Τ' ΑΛΛΑ!
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ!

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ, ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ!
ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ - ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ, ΗΔΗ, ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ - ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ! ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΗΛΘΑΝ Σ' ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΑΝ!
ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΙ ΑΥΤΟΙ, ΜΕ ΜΟΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΙΜΙΑΚΕΣ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΕΣ.

ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ;

ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ, ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΑΣΧΕΤΑ ΑΠ' ΑΥΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΟΥ, ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ, ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ!
ΑΡΚΕΙ Η ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΙ Η ΥΠΑΚΟΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΚΕΛΕΥΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΙΤΕ Η ΕΥΝΟΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ!

ΚΙ ΑΚΟΜΗ-ΑΚΟΜΗ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ Η ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΤΟΥΣ, ΤΥΠΟΥ life style!

Διονύσης Μάνεσης said...

Γεια σας, γεια σας.
Πάντα ουσιαστικός ο διάλογος εδώ μέσα. Τίποτα τυχαίο. Μάλλον η ποιότητα του ιστολόγιου το ορίζει, αρχικά, αυτό.

Ένα μόνο προβληματισμό, που δε διάβασα στη βιαστική περιδιάβασή μου. Αυτόν που έχω πάντα στις απεργίες και κυρίως σε όσες δε συμφωνώ: Την ψήφισε ο κλάδος την απεργία; Υποστηρίζω τις δημοκρατικές διαδικασίες - όπως αυτή τη στιγμή έχουν; Κι αν ναι, τις ακολουθώ ως το τέλος; Κι αν όχι, κάνω κάτι, να τις αλλάξω;
Ψηφίσαμε, εκλέξαμε ΕΛΜΕ, ΟΛΜΕ κλπκλπ. Γίνονται γενικές συνελεύσεις (όπως). Λαμβάνονται αποφάσεις δημοκρατικά. Δεν ακολουθώ τις αποφάσεις τις οποίες με την παρουσία μου και τη συμμετοχή μου νομιμοποιώ;

Και μετά, πώς μεταφέρω πίστη στις δημοκρατικές διαδικασίες στους μαθητές μου;

ΥΓ. Το ερώτημα, Γυριστρουλία μου, πάει αρχικά σε μένα. Χρόνια άλυτο το έχω, έτσι που κάθε που γίνεται μια απεργία με την οποία διαφωνώ να μην ξέρω πώς να αντιδράσω. Για την ώρα τις κάνω όλες. Μάλλον από αδυναμία "παραδοσιακού" τύπου..

kimon said...

Παντοτινέ ταξιδευτή, από σήμερα σε θαυμάζω ακόμα περισσότερο!
Ξαφνικά, χαριτολογώντας σε προηγούμενα σχόλια, άρχισε να ανάβει μια σπίθα σαν κεράκι του Μπόκορου, και δεν άργησε να γίνει πύραυλος!
ΑΥΤΟΣ ΕΙΣΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ!
Γιατί όταν ο λόγος σοβαρεύει, γίνεται αηδιαστικός ενίοτε!

gyristroula2 said...

Κίμωνα! Κι έλεγα τόσα σχόλια τώρα για το μεγαλοφυές σου παραλήρημα, το σουρεαλιστικό. Βρε συ,πυρετό είχες; Σγουρό, πού με άφησες μόνη να παλεύω με ελ,ρόντια και νεφελίμ!

gyristroula2 said...

Ταξιδευτή με πολλά από όσα λες συμφωνώ, όχι όμως με το τέλος της πολιτικής.Ποτέ δεν ήταν πιο αναγκαία η παρουσία της, για να δούμε λίγο φως στο σκοτάδι. Και να σου πω την αλήθεια, την περιμένω και δεν γυρνώ στο σπίτι χωρίς αυτήν.

vagnes said...

...ξέρεις γιατί δεν συνενοηθήκαμε γυριστρούλα γιατί μίλησα για την παιδεία που δεν έχουμε και ο κίμων και άλλοι για τα χρήματα που δεν έχετε...
μίλησα για αγαθό που το πληρώνω αλλά δεν το έχω και είπα πως σαν γονιός φταίω λιγότερο απ όλους, αλλά...
...καλά είπε λοιπόν ο κίμων ότι είμαι εκτός χρόνου και τόπου

gyristroula2 said...

Διονύση μου καλέ, με τι λαχτάρα πριν από 6 χρόνια πρωτοπήγα στις συνελεύσεις μας, δε λέγεται. Περίμενα απόψεις,διάλογο, αντίλογο, ακόμα και σκληρές αντιπαραθέσεις. Βρήκα ένα τέλμα και μέσα του απομεινάρια των αμφιθεάτρων μας του ΄70. Και γύρω γύρω λιγοστοί αμήχανοι σιωπηλοί συνάδελφοι, που κάθε φορά που τα έλεγα αυτά που λέω, με καταχειροκροτούσαν και μετά ψήφιζαν τους δικούς τους.
Τι σχέση έχει αυτή η διαδικασία με τη δημοκρατία; Όση ο φάντης με το ρετσινόλαδο. Τυπικές ζορισμένες πλειοψηφίες μαγειρεμένες με διαδικασίες σέχτας. Ο κόσμος, οι συνάδελφοι, ούτε πατάνε κι αν πατήσουν τυπικά για την παρουσία, δεν συμμετέχουν σε τίποτα.
Είχα προτείνει να μεταφερθούν οι διαδικασίες στα σχολεία, να βρεθεί μια φόρμουλα επιμέρους συνεδριάσεων που θα ενώνονται με τη γενική συνέλευση σε επίπεδο αποφάσεων. Κάτι ανάλογο κάνουμε εμείς στο νησιωτικό νομό μας, που δεν μπορούμε να παρευρεθούμε στη γενική συνέλευση. Σιγά μην με άκουσαν καν.
Αν δεν βρουν τρόπο όμως να ακούσουν τους συναδέλφους και τους απαξιώνουν με ένα "βολεμένοι" ή "υποταγμένοι" δεν μπορούν να ελπίζουν σε συλλογικότητες και πλειοψηφίες.

gyristroula2 said...

Μπράβο, Κίμωνα που σε εμπνέουμε, αλλά μη μας ανατινάξεις κιόλας. Επίτηδες είπες τον Μποκόρο που τον λατρεύω; Με κάτι τέτοια με πείθεις.

gyristroula2 said...

vagnes, δεν υπάρχει τρόπος να έχεις παιδεία με απλήρωτους ή κακοπληρωμένους δασκάλους, αλλά συμφωνώ, αυτά πάνε μαζί, καλύτερο "προϊόν", καλύτερες απολαβές των "παραγωγών" του, αλλιώς όσες και αξιολογήσεις να κάνεις, ως πολιτεία, με διοικητικές ντιρεκτίβες και γλίσχρους μισθούς παιδεία δεν παίρνεις. Παράδειγμα, ένας μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών υλοποιούν πρωτοβουλίες και προγράμματα τύπου Πρωτονοταρίου, δουλεύουν ατελείωτες έξτρα ώρες και πληρώνονται όσο κι αυτοί που πάνε με το ρολόι στο χέρι- και αν πάνε- στο μάθημά τους. Πλήρωσε αυτούς τους ανθρώπους όσο τους αξίζει και δώσε και τέτοια κίνητρα σε όσους ικανούς πνίγονται στη μετριοκρατία του δημοσίου. Και θα δεις πόσα λουλούδια θα ανθίσουν. Δεν γίνεται να στηρίζεις την παιδεία στους εθελοντές ή στα ψώνια (που μας λέγανε κάποτε όσους κάναμε κάτι πέρα από το μάθημά μας στα σχολεία).

kimon said...

Όχι γυριστρούλα τον θυμήθηκα στο blog του ταξιδευτή.

vagner, ούτε εσύ ούτε εμείς θα απολαύσουμε το αγαθό της παιδείας, όσο τα πειράματα πάνω στις πλάτες των παιδιών καλά κρατούν.
Η παιδεία είναι ένα απέραντο χημείο που ερευνά τη φύση της εκπαίδευσης.
Εγώ ο φουκαράς τι φταίω σε όλο αυτό το αλαλούμ να παίζω το ρόλο του διαιτητή; κι απ' την άλλη να μου κόβουν και το μισθό; Δεν έχω παιδιά να μεγαλώσω; Να αλλάξω επάγγελμα; Ποιος θα με πάρει στα 50; μια ζωή τα λάθη μου θα πληρώνω;
Μήπως αυτοί πρέπει να πληρώσουν τα λάθη τους;
Όλο εγώ θα φταίω σ' αυτή τη κωλοκοινωνία; Δεν αντέχω αυτό το βάρος των ευθυνών. Με μεγάλωσαν με σπούδασαν για να έχω ένα μέτωπο στη κοινωνία. Τζάμπα όλα αυτά τα χρόνια;
Ε, όχι ρε φίλε, δεν θα μπω στο παιχνίδι τους. Αρκετά ανέχτηκα, αρκετά έπαιξα. Θα πληρώσουν κι ας βρουν λεφτά κάνοντας πιάτσα στη πλατεία του Βερολίνου.
Δικό τους πρόβλημα.
Κι αυτό πρέπει να περάσει σε όλους για να μπορούμε με το χέρι ψηλά να μιμηθούμε τη χειρονομία της Αφροδίτης που ορθώς επέλεξε το περιοδικό. Ουφ!

kimon said...

Τώρα μόλις είδα στη τηλεόραση για το ζώδιό μου, και λέει ότι μπαίνω σε μια εποχή δυναμισμού, επειδή ο Άρης εισέρχεται στον Λέων.
Θα το στείλω στη Διαμαντοπούλου για να ξέρει τι τη περιμένει.
Αύριο ξεκινώ βάρη και προπόνηση στην εκτόξευση μολότωφ.
Γυριστρούλα, φέρε εσύ τα γκαζάκια.
HERE IS... SPARTAAAAAAAA!

Χαρ. Αλβερτος said...

... ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ!

ΣΗΜΕΡΑ, ΜΑΛΙΣΤΑ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΣΟ ΠΟΤΕ!

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΟΜΩΣ, Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΙΠΑ!

ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΣΥ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΗΣΕΙΣ, ΘΑ ΕΙΜΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΑΘΩ ΣΤΟ ΠΛΑ'Ι' ΣΟΥ! ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ!

ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ... ΔΕΝ ΘΕΛΩ :)

ΑΡΝΗΘΗΚΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΩ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΜΟΥ ΣΑΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ, ΟΠΩΣ ΕΙΧΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ Σ.Ε.Ο.!
ΕΤΣΙ ΚΑΤΕΤΑΓΗΝ ΑΜΕΣΩΣ, ΣΑΝ ΑΠΛΟΣ ΣΜΗΝΙΤΗΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΤΑΓΩ 2 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΝ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΚΙ ΕΤΣΙ ΓΛΥΤΩΣΑ ΚΑΙ 4 ΜΗΝΕΣ, ΘΗΤΕΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΓΙΑΤΙ...ΔΕΝ ΜΕ ΠΡΟΛΑΒΕ Η 21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ!
ΕΙΧΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΤΗΝ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ!

ΚΙ ΕΠΑΙΡΝΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ 100ΔΡΧ., ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΥ ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΕ Ο ΒΑΘΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠ/ΚΟΥ. ΚΙ ΑΠ' ΑΥΤΕΣ ΜΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ 50 ΔΡΧ. ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ Σ' ΕΝΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ
ΔΙΝΟΥΝ - ΠΟΥ ΕΒΓΑΖΕ Ο ΓΕΩΡΓΑΛΑΣ, ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΝ/ΠΟΥΛΟ ΤΟΥ "ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΚΟΣΜΟΥ", ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ. ΠΡΩΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΤΗ ΣΟΒ. ΕΝΩΣΗ!

ΣΑΝ ΑΞ/ΚΟΣ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΑ, ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ, ΠΕΡΙΠΟΥ 1000ΔΡΧ. ΤΟΝ ΜΗΝΑ!

ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΟΦΙΚΙΑ!

ΜΟΥ ΣΤΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΝΟΗ, ΚΑΙ ΤΗ ΦΩΝΗ!


ΥΓ.ΤΟΝ ΜΠΟΚΟΡΟ... ΜΕ ΤΑ ΚΕΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΛΟΓΙΤΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΜΟΥ ΤΟΝ ΘΥΜΙΣΕ Η ΛΕΞΗ "ΑΦΗ" ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ meril ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΔΙΠΛΗΣ ΕΝΝΟΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΦΛΟΓΙΤΣΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΙΔΑ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΤΗΣ! ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠ' ΕΔΩ!

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ, Ο ΜΠΟΚΟΡΟΣ!

ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΦΟΡΑ, ΑΝ ΤΥΧΕΙ Η ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ, ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΙΚΟ ΤΟΥ!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΚΙΜΩΝ!

vagnes said...

...για να πληρωθούν οι άνθρωποι αυτοί που λες όσο τους αξίζει γυριστρούλα, θα πρέπει να βρεθεί πόσο αξίζει ο καθένας.
Την αξιολόγηση που μπορεί αυτό να το αναδείξει δεν την θέλουν οι συνάδελφοι σου. Και σεις που είστε η πλειοψηφία δεν καταφέρατε να την επιβάλλετε.
Η πολιτεία οι γονείς οι μαθητές την θέλουν. Ποιοι δεν την θέλουν λοιπόν;

kimon said...

Ανέκαθεν ήμουν υπέρ της αξιολόγησης.
Δεν γίνεται να κάνεις σούζες στα μυαλά των παιδιών με κίνδυνο να σκοτωθείς εσύ κι αυτά!
Η πλειοψηφία θελει την αξιολόγηση. Κι ο ΑΣΕΠ ήταν τό πρώτο στάδιο.
Όσο πέτυχε ο ΑΣΕΠ, άλλο τόσο θα πετύχαιναν και τα επόμενα στάδια.
Γιατί άραγε; Αναρωτιέσαι;
Θα σου απαντήσω: Γιατί κανείς δεν είναι ικανός να αξιολογήσει τους αξιολογητές που θα αξιολογήσουν εμένα!
Γιατί κανείς δεν αξιολογεί τα βιβλία ύλης, γιατί κανείς απο μας δεν αξιολογεί αυτούς που ψηφίζει, παρά μόνο κόμμα.
Σ' αυτή τη περίπτωση το ψάρι δεν βρωμά απ' το κεφάλι, αλλά απ' την ουρά μέχρι το κεφάλι.
Σε ένα αρρωστημένο σύστημα ποιος να αξιολογήσει ποιον.
Στα λόγια είμαστε υπέροχοι!

sgouro said...

Θα ήθελα να σου αφιερώσω το "Φοβάμαι" του Παπακωνσταντίνου , γυριστρούλα μου.
Στον Κίμωνα δείξε κατανόηση , ο πυρετός δημιουργεί παραισθήσεις...και παραληρήματα.
Για τους υπόλοιπους της παρέας , τι να πω; Ο καθένας τελικά καταλαβαίνει αυτό που θέλει να καταλάβει...τουλάχιστον κοιμόμαστε με ήσυχη συνείδηση τα βράδια. Λες να φορολογηθούν κάποια στιγμή και τα όνειρά μας;
Καλή εβδομάδα σε όλους...

Χαρ. Αλβερτος said...

ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΗΚΑΝ, ΗΔΗ!

ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ 100%.

vagnes said...

...η πλειοψηφία που θέλει την αξιολόγηση δεν έχει καμιά δικαιολογία να μην την προτείνει και να μην την παλέψει με τους τρόπους που αυτή θέλει...

...αλλιώς είναι σαν να μην τη θέλει και η πλειοψηφία

Αλλά σταματώ εδώ δεν μπορώ να τα βάλω με ένα κλάδο ολόκληρο που παραδέχεται τα στραβά αλλά όταν μερικά από αυτά τα στραβά τα τονίζει ένας έξω από την εκπαιδευτική κοινότητα γίνεται είτε γραφικός είτε εκτός τόπου και χρόνου...

καλό βράδυ σε όλους

gyristroula2 said...

Kίμωνα...ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ, ούτε εσένα ούτε εμένα. Ετοιμάσου για 25 χρόνια βαριά λιτότητα, τόσο λέει θα μας πάρει. Βρε συ,μη σε νοιάζει μετά θα γλεντήσουμε τα νιάτα μας εμείς.

gyristroula2 said...

Ταξιδευτή,ο Μποκόρος είναι υπέροχος, αλλά χάνεται από μακριά. Όλη η ομορφιά σου αποκαλύπτεται από τη στενή επαφή με τους πίνακες. Σαν προσκύνημα.

gyristroula2 said...

vagnes, η αξιολόγηση έρχεται κι αυτή τη φορά δεν θα μας ρωτήσουν. Τόσα χρόνια έπρεπε να έχουμε βάλει εμείς τους κανόνες, να έχουμε προστατέψει στοιχειωδώς τον κλάδο από αυτά που φοβούνται το σγουρό κι ο Κίμωνας, όμως εμείς- μόνοι ανά την υφήλιο- διατυμπανίζαμε ότι ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ (αν είναι δυνατόν).
Τώρα ό,τι βρέξει θα κατεβάσει, 'όπως και με τον ΑΣΕΠ, χρόνια βλέπαμε την επετηρίδα να φρακάρει, τίποτα δεν προτείναμε εκτός από "μαζικούς διορισμούς". Υπήρχαν καλύτερες λύσεις, αν καθόμασταν τότε να τις επεξεργαστούμε, ο Σουφλιάς είχε μια καλή ιδέα ας πούμε,τα ΠΕΚ, αλλά κάναμε ό,τι μπορούσαμε, για να τη σαμποτάρουμε.
Να συνεχίσεις να μας φέρνεις τις απόψεις της κοινωνίας, της εκτός των τειχών,μας είναι απαραίτητες κι ας μην είναι ευχάριστες.

gyristroula2 said...

Σγουρό...αρκεί να μη σταματήσουμε να ονειρευόμαστε...
καλημέρα σε όλους!

kimon said...

vagner, όταν ολόκληρη η Ελλάδα ξεπουλήθηκε στη τιμή του ευρώ, κι όπως για πρώτη φορά, χωρίς να έχουμε κάνει πόλεμο, χωρίς να έχει χυθεί αίμα, βγαίνουν και μας λένε ότι χάσαμε τη κυριαρχία μας, ποιος κρατικός μηχανισμός θα ασχοληθεί με τη πολυτέλεια της αξιολόγησης;
Νομίζω ότι εκτός του ότι είσαι εκτός, πετάς και στα σύννεφα.
Εδώ σε λίγο δεν θα έχουμε να φάμε, θα αξιολογήσουμε τη ποιότητα της μπομπότας;
Γιατί νομίζεις μιλάω για νεφελίμ και για σαχλαμάρες; Γιατί έχουμε χάσει το επίπεδο της σοβαρότητας κι αντί να μιλάμε επί της ουσίας, έρχεσαι για να πεις για αξιολόγηση.
ΕΛΕΟΣ!

kimon said...

γυριστρούλα, τα 25 χρόνια λιτότητας θα τα αποδεχτούμε μόνο αν τα κατεβάσουμε και σκύψουμε.
Παίζουν με τη νοημοσύνη μας και όχι με τη τσέπη μας. Αυτό να το ξέρεις!
Λεφτά υπάρχουν και αμα ψάξουν θα τα βρούνε.
Κι αν στην έσχατη μας στριμώξουν, τότε θα τη βρουν από αλλού για ένα και μοναδικό λόγο.
Όταν ο πατέρας πολέμησε στη μάχη της Κρήτης και γαλουχήθηκα με ιστορίες πατριωτισμού, πολέμων και αντίστασης, με τι μούτρα θα κοιτάξω το γιο μου μεθαύριο, όταν θα βρίσκεται μπροστά σε ένα αποτέλεσμα παράδοσης κυριαρχίας άνευ όρων της δικής μου γενιάς;
Αν συνειδητοποιήσουμε τη κατάσταση που πάνε μας διαμορφώσουν, τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για αξιολογήσεις και σαχλαμάρες, αλλά για μαζική επανάσταση.
Έχουμε κότσια; κερδίζουμε. Δεν έχουμε; Μη μιλάμε καθόλου. Τα λόγια και οι θεωρίες καλά βαστούν, αλλά στις πράξεις αξιολογούμαστε.

Χαρ. Αλβερτος said...

ΓΥΡΙΣΤΡΟΥΛΑ,
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ! ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!

ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ!

ΔΙΑΚΡΙΝΩ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΣΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ, ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΟΠΟΥ!

ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΤΩΡΑ.
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ!
ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΝΑ ΘΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥ;!

ΕΣΥ Π.Χ. ΑΞΙΟΛΟΓΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΟΥ.
ΕΚΕΙΝΟΙ ΘΑ ΘΕΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ;
(ΕΚΕΙΝΟΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ, ΜΟΝΟ, ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΕΠ' ΑΥΤΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ! ΚΙ ΑΥΤΟ, ΙΣΩΣ, ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠ' ΑΥΤΟΥΣ, ΟΧΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΑΛΛΑ, ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΤΟΥΣ!)

ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ;
ΛΕΓΕΤΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;
ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ;
ΛΕΓΕΤΑΙ,ΜΗΠΩΣ, ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ;
ΤΙ ΛΕΓΕΤΑΙ, ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ;


ΤΑΣΣΟΜΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΚΙΜΩΝΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑ ΤΟ... ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΤΟΥ :), ΕΘΕΣΕ ΤΟ ΟΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΤΟΥ ΒΑΣΗ!

ΝΟΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΑΑ!, ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟ!
ΝΟΣΟΥΜΕ, ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ΚΑΙ Ο Λ Ο Ι
Ε Μ Ε Ι Σ ΠΟΥ ΤΟ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΜΕ - ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΚΙΜΩΝ!!
ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΝΟΣΕΙ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΝΟΣΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ!
ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟΤΡΙΩΘΕΙ, ΟΛΟΙ ΜΑΣ, ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΔΟΥΛΙ!

ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΠΟΙΟΝ;

ΓΙΑ ΠΕ ΜΟΥ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ!

ΤΟ sgouro ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ(ΑΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΑΘΕΥΩ, ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΑΝΑΜΕΣΑ Σ' ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ... ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ!).
ΕΓΩ, ΕΥΘΕΩΣ, ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΩ Κ...(ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΕΞΗ).

ΑΡΑ Ο ΚΙΜΩΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ!
ΜΠΡΑΒΟ ΚΙΜΩΝ!
Ο,ΤΙ... ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ, ΠΛΕΟΝ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ... ΕΛ, ΟΙ ΕΨΙΛΟΝ, ΤΑ ΝΕΦΕΛΙΜ, ΧΕΡΟΥΒΕΙΜ Κ.Λ.Π.:))

giorgos_st said...

Καλημέρα, καλό μήνα, ...ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΟΎΝ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑΣ ΤΟΥ BLOG ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΗΣ.

Χαρ. Αλβερτος said...
This comment has been removed by the author.
gyristroula2 said...

Κίμωνα, καλώς ή κακώς και μέχρι την επανάσταση που λες πως θα γίνει, οφείλουμε να διορθώσουμε ό,τι μπορούμε από τα λάθη μας συνολικά ως κοινωνία. Ένα καλύτερο δημόσιο σχολείο θα ήταν μια καλή αρχή της επανάστασης. Είναι και πιο εύκολο για ηλικίες σαν τις δικές μας και απροπόνητους δυνάμει επαναστάτες.
Τα παιδιά μας, τα παιδιά των παιδιών μας και οι παππούδες τους θα ήταν εξίσου υπερήφανοι αν το πετυχαίναμε αυτό.

gyristroula2 said...

Αξιολογώ,ταξιδευτή, δεν σημαίνει βάζω καλό ή κακό βαθμό σε κάποιον για να τον βραβεύσω ή να τον τιμωρήσω. Σημαίνει, πρώτιστα, ελέγχω την απόδοση ενός έργου, ενός συστήματος. Και στην ουσία διορθώνω,βελτιώνω, ανατροφοδοτώ, τη διαδικασία επίτευξης των στόχων μου. Αυτονόητα πράγματα για κάθε εκπαιδευτικό ή άλλο σύστημα, όπου γης και εκτός της Ελλάδας.
Σε άλλες χώρες που η ιστορική εμπειρία δεν οδήγησε σε αμοιβαία καχυποψία κράτους και πολιτών, οι κανόνες τίθενται από τα πάνω, ελέγχονται, επιδέχονται κριτική και βελτιώσεις. Εδώ, στο όνομα του αλήστου μνήμης επιθεωρητισμού, διαγράψαμε συλλήβδην κάθε στοιχειώδη εποπτεία και έλεγχο του εκπαιδευτικού έργου. Όλα επαφίενται στον πατριωτισμό μας και στο φιλότιμό μας κι αν δεν υπάρχουν, αλί στα παιδάκια των ανθρώπων.
Από αυτή την κατάσταση μέχρι την επιβολή μιας αξιολόγησης χωρίς εγγύηση διαφάνειας και αντικειμενικότητας, που θα μας έρθει αργά ή γρήγορα, θα μπορούσαμε, είχαμε και τη δύναμη και το κύρος να εκπονήσουμε και να εισηγηθούμε ένα δίκαιο και κοινά αποδεκτό σύστημα αξιολόγησης. Τώρα να δεις που θα μας καλέσουν πάλι σε απεργίες και διαδηλώσεις για να μην "περάσει". Το περασμένο.

gyristroula2 said...

Άσε μας, μωρέ Γιώργο κακέ, να πούμε κάπου τον πόνο μας, μπας και γλιτώσουμε τις υπηρεσίες του δικού σου τομέα! Εμάς έτσι μας αρέσει. Μπα!
(φιλιά στο φιλιοσάκι μου)

Χαρ. Αλβερτος said...

ΑΞΙΟΛΟΓΩ, ΑΣΦΑΛΩΣ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ?

Η ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ, Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΛΥΘΗΚΕ ΑΠ' ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ:

ΠΟΙΟΣ ΘΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ;
Ο ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ Η Ο ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΗΣ;

ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ: "... ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΜΕΙΣ...".
ΕΓΩ, ΛΟΙΠΟΝ, ΤΟ ΑΝΤΕΛΗΦΘΗΝ... ΔΛΔ. ΕΣΕΙΣ, ΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ!

Η ΜΕΘΟΔΟΣ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΕΙ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ, ΤΗΣ ΟΣΟ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟΥΣ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΕ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ.

ΣΥΜΦΩΝΩ ΕΠΙΣΗΣ Μ' ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ.
ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ, ΟΜΩΣ, ΟΤΙ Ο ΒΑΘΜΟΣ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ, ΤΗΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΕΝΟΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ!
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ, ΒΕΒΑΙΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΤΗ!

ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ.

ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΣΗΜΕΡΑ, ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΙ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ, ΤΟΥ ΝΟΣΟΥΝΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ( ΘΕΛΕΙΣ ΑΠΟ ΑΙΤΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΘΕΛΕΙΣ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΑΙΤΙΑ!):

ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΠΟΙΟΝ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙΣ;

Χαρ. Αλβερτος said...

ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΜΟΥ.

EYX.

gyristroula2 said...

Kαλημέρα, ταξιδευτή! Μα, ήδη υπάρχουν αυτοί που αξιολογούνται κατά κόρον! Οι μαθητές. Από μας τους μηδέποτε αξιολογηθέντες.
Η Ελλάδα οφείλει να εφαρμόσει τους στοιχειώδεις κανόνες που ισχύουν παντού, δεν είμαστε μπανανία. Δεν είναι δυνατόν να επενδύει μια κοινωνία σε ένα δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα, που κανείς δεν ξέρει τι στόχους επιτυγχάνει, γιατί δεν, πώς θα τους επιτύχει κλπ.
Αν αυτό σημαίνει ότι θα παλέψουμε με τις γνωστές παθογένειες του κράτους μας, θα είναι τουλάχιστον για καλό σκοπό.
Γιατί το μέχρι τώρα καθεστώς έφερε το δημόσιο σχολείο στο τελευταίο σκαλί ανυποληψίας.

Χαρ. Αλβερτος said...

ΤΟ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΠΑΝΑΝΙΑ Η ΟΧΙ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ!

ΤΟ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ Π Α Λ Ε Ψ Ο Υ Μ Ε (... ΑΑΑΑ! ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟΥ!)...

ΕΧΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΕΛΠΙΔΑ;;;;

... ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΑΝ ΚΙ ΕΜΑΣ, ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΛΛΟΤΡΙΩΜΕΝΟΥΣ, ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΟΥΣ, ΠΟΥ ΤΑ ΜΟΝΑ ΜΑΣ ΙΔΑΝΙΚΑ ΚΙ ΑΞΙΕΣ ΕΙΝΑΙ, ΠΛΕΟΝ, ΤΑ: "...money,money,money!...", Ο ΕΑΥΤΟΥΛΗΣ ΜΑΣ, Η ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ ΜΑΣ, ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ, Η ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΩΝ ΟΥΚ ΕΣΤΙΝ ΑΡΙΘΜΟΣ... ;;;;

ΑΝ ΝΑΙ, ΤΟΤΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ ΓΥΡΩ ΑΠ' ΑΥΤΗΝ ΣΟΥ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ, ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ!

ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΖΟΥΜΑΡΕΙΣ ΤΑ, ΣΧΕΔΟΝ 70 ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕ ΑΞΟΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΑ Η ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ!

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ, ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΠΥΡΑΙΤ ΕΛΛΗΝΙΚΟ!
ΕΙΝΑΙ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΝΔΗΜΕΙ, ΠΛΕΟΝ, Σ΄ΟΛΟΝ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΔΥΤΙΚΟ ΚΙ ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ, ΣΑΝ ΛΑΙΛΑΠΑ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ!

ΑΠΛΑ, ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΟΠΩΣ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΧΡΟΝΙΚΗ, ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΝΤΑ ΜΕΓΕΝΘΥΝΟΝΤΑΙ!

gyristroula2 said...

Όταν λέω θα παλέψουμε, δεν εννοώ στις πορείες και τις διαδηλώσεις, ταξιδευτή. Εννοώ στο χώρο της δουλειάς μας, όταν μας έρθει ένα μη αντικειμενικό και δυνάμει άδικο σύστημα αξιολόγησης,θα αναγκαστούμε να το αντιμετωπίσουμε, θα ξεβολευτούμε, θέλουμε δε θέλουμε είτε ατομικά είτε -και ελπίζω κυρίως -συλλογικά.
Γενικά όμως πιστεύω ότι παρήλθαν οι εποχές του βολέματος και του εφησυχασμού για τους πιο πολλούς από μας.

NdN said...

Γυριστρούλα καλησπέρα,

Δεν σχολίασα από την αρχή στην ανάρτηση γιατί την θεωρούσα λάθος από τον τίτλο της. Κανονικά θα έπρεπε αυτοί που απήργησαν να εξηγήσουν το γιατί και όχι όσοι δεν το έκαναν.

Πάντως μια απάντηση στο τελευταίο σχόλιο του Κίμωνα.

"...τα 25 χρόνια λιτότητας θα τα αποδεχτούμε μόνο αν τα κατεβάσουμε και σκύψουμε..."

Τα χρόνια λιτότητας (δεν θα είναι 25 μην υπερβάλλεις) θα τα υποστείς είτε σκύψεις είτε όχι επειδή ο Ευρωπαίος πολίτης χάνει τη δουλειά του και βαρέθηκε να τρωνε άλλοι τους φόρους του. Τώρα που και οι Συντηρητικοί στην Αγγλία (θα ακολουθήσουν και πολλοί άλλοι) έχουν κάνει σαφές ότι τα χρήματα που πάνε στον ευρωπαικό κορβανά θα μειωθούν θα δεις ότι τα χρήματα που φτάνουν στην Ελλάδα από το ταμείο συνοχής αλλά και διάφορα ακόμα ταμεία της ΕΕ, θα μειωθούν δραματικά.

Μην έχεις ψευδαισθήσεις ότι οι μισθοί πληρώνονται από το ελληνικό κράτος. Ρίξε μια ματιά στα ισοζύγια του προυπολογισμού να δεις ότι η ουσιαστική παραγωγή της Ελλάδας δεν φτάνει για να καλύψει τις βασικές ανάγκες. Η διαφορά είναι από δανεισμό. Μόνο που σε μία Ευρώπη που οι εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους, τα χρήματα για δανεικά στερεύουν.

Πρέπει να είσαι πολύ χαρούμενος που στη ζωή σου δεν έχεις πάει (και ούτε θα πας) σε leaving drinks. Εγώ πήγα σε εκατοντάδες τα τελευταία 2 χρόνια.

Χαρ. Αλβερτος said...

ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟΥ, ΕΣΟ ΒΕΒΑΙΑ!
ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΑΛΗΣ ΠΟΥ ΕΝΝΟΟΥΣΕΣ!
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΝΝΟΟΥΣΕΣ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΛΑΔΟ, ΑΥΤΟΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΣ Μ.Ε.

ΟΜΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΚΛΑΔΟΙ!

ΣΟΥ ΕΧΩ, ΟΜΩΣ, ΓΡΑΨΕΙ Σ' ΕΝΑ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΕΝΑ!
ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΛΗΣΗ ΚΙ ΕΠΙΜΟΝΗ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ, ΟΥΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ, ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΟΥ, ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ, ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ, ΟΥΤΕ...

ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΟΥ, Μ' ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ, ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ!

ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΒΕΒΑΙΟ:

ΟΤΙ,
ΕΣΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ!

ΥΓ. ΕΠΕΙΔΗ, ΟΜΩΣ, Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΚΑΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΟΧΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ, ΟΠΩΣ ΑΠ' ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΗΜΕΙΩΣΑ, ΤΕΛΕΙΩΝΩ ΜΕ ΤΟΥΤΟ!

ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΟΥ ΣΚΕΨΗ ΕΧΕΙ ΒΑΘΟΣ!
ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΝΑ ΧΕΙΡΙΖΕΣΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ [ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ... ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ :)] ΜΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΠΩ!

ΞΕΡΩ ΟΤΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΑΚΙ ΠΟΥ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΣΕ... ΝΑΡΚΩΤΙΚΟ :)

ΟΜΩΣ, ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΩ ΝΑ ΕΜΜΕΝΩ ΣΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ, ΟΤΙ ΤΟ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ/ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΣΟΥ ΤΑΛΕΝΤΟ, ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!
ΚΙ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ, ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΕΜΕΝΑ!

ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΗΣ!

kimon said...

@NdN
Τι είναι τα leaving drinks?????
Γιατί δεν έχω πάει;

Χαρ. Αλβερτος said...

@kimon

ΚΙ ΕΓΩ ΤΟ ΙΔΙΟ! :)

NdN said...

Οταν καποιος φευγει ή απολυεται από μια δουλεια είναι παραδοση να βγαινει για τα "αποχαιρετιστήρια ποτα" με τους συναδελφους.

Υποθετω πως δεν εχεις πάει επειδή από ότι καταλαβαίνω είσαι καθηγητής και νομίζω ότι οι ΔΥ στην Ελλάδα δεν απολύονται.

gyristroula2 said...

Νdn,νομίζω ότι στις παρούσες συνθήκες τίποτε δεν είναι αυτονόητο,ούτε η απεργία,ούτε η μη απεργία. Κι εγώ από τη στιγμή που το έθεσα το θέμα, όσο κι αν αυτό δεν ήταν ευανάγνωστο στην ανάρτηση, ήθελα να ακούσω τις αντίθετες απόψεις, τον αντίλογο των συναδέλφων ή των πολιτών.
Σίγουρα πάντως οι δραματικές συνθήκες που ζουν τα τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι εκεί και εδώ, θέλουν απάντηση συνολική, δεν γίνεται να μας χωρίζουν σε στρατόπεδα και να μας διαλύουν χωρίς στοιχειώδη αντίσταση και αλληλεγγύη.

gyristroula2 said...

ταξιδευτή, σ' ευχαριστώ πολύ για τα επαινετικά σου λόγια. Το μόνο "ταλέντο" όμως που θα ήθελα να καλλιεργήσω είναι το "διδακτικό". Αυτό το πράγμα μου δίνει χαρά και πληρότητα. Τα άλλα είναι μόνο μέσα, όχι αυτοσκοπός.

kimon said...

NdN, Δεν περίμενα ότι αυτές οι αμερικανιές θα πιάναν βάση εδώ. Ειλικρινά δεν ήξερα οτι όταν απολύεται κάποιος έχει κουράγιο να βγει για ποτάκι με τους πρώην συναδέλφους του. Τώρα εγηγείται γιατί πάμε κατά διαόλου. Που να βρεθεί μυαλό για προβληματισμό.
Ομολογουμένως δεν έχω πάει σε τέτοιες "γιορτές", γιατί πριν διοριστώ στο δημόσιο, και μέχρι τα 35 μου δούλευα σκληρά σε οικοδομές. Κι όταν με απολύανε ήταν γιατί έβγαινα εκτός εργασίας για μεγάλα χρονικά διαστήματα λόγω εργατικών ατυχημάτων. Πόσο θα μπορούσε να αντέξει η μέση μου να κουβαλά μάρμαρα μέχρι το 5ο όροφο! Πόσο μάλλον να βρω κουράγιο να βγω και για ποτάκι.
Ευτυχώς δεν τα έχεις ζήσει αυτά.
Αν δε πιάσεις πάτο φίλε μου δεν μπορείς να εκτιμήσεις τίποτα. Κι επειδή έχω ζήσει πολλά ταξικά, εργασιακά επίπεδα, γι αυτό έχω το θάρρος να μιλάω και να αντιδράω μπροστά σ αυτό που έρχεται. Κότα στους Γερμανούς δεν θα γίνω, ακόμα κι αν χρειαστεί να αλλάξω δουλειά.
Δεν είμαι αριστερός, ούτε δεξιός. Ποτέ δεν ανέχτηκα να ενταχτώ σε στρατευμένες ομάδες ιδεών.
Ούτε αθλητικές, ούτε θρησκευτικές, παρότι είμαι βαθειά θεοσεβούμενος.
Γι αυτό όταν κρίνεις αλλήλους, πρέπει να διαθέτεις τη στοιχειώδη γνώση της διαφορετικότητας. Δεν είναι όλος ο κόσμος γύρω από σένα!
Συγνώμη για την επιθετικότητά μου, αλλά αυτό το leaving drinks, ακόμα και ότι εκφράζεται αγγλιστί, μου κάθεται στο λαιμό.

Χαρ. Αλβερτος said...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΓΥΡΙΣΤΡΟΥΛΑ!

ΤΟ ΕΧΩ, ΗΔΗ. ΠΕΙ:

Δ Α Σ Κ Α Λ Α
ΚΑΙ
Π Α Ρ Α Μ Υ Θ Α Τ Ζ Ο Υ !

ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΑΝΕΛΑΒΑ:

ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ/ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΤΑΛΕΝΤΟ!

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ,
ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ,

ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΝ!


@
ΗΞΕΡΑ, ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ, ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΕΡΝΑΝΕ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ!

ΤΩΡΑ ΑΚΟΥΩ ΟΤΙ ΚΕΡΝΑΝΕ ΚΑΙ
ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΚΟΤΥΧΟΥΝ!

ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ!

ΥΓ.
Μ' ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ ΑΥΤΟ ΤΟ,

Α Μ Ε Ρ Ι Κ Α Ν Ι Ε Σ!

ΗΤΟΙ:

Μ Π Ο Υ Ρ Δ Ε Σ
Κ Α Τ Σ Α Ρ Ε Σ!

kimon said...

γυριστρούλα το τελευταίο που έιπες είναι ότι σπουδαιότερο έχεις πει μέχρι τώρα.
Ο εκπαιδευτικός δεν κρίνεται ούτε από το γνωστικό, ούτε από τις παιδαγωγικές μεθοδεύσεις αλλά απο το χάρισμα της μετάδοσης.
Όποιος διαθέτει αυτό το ταλέντο και το εξελίσσει, αυτός λέγεται Δάσκαλος.

Όταν το κράτος δεν αναγνωρίζει τα χαρίσματα,αλλά επιζητά τρόπους αξιολόγησης των εκπαιδευτικών με λογικές και πρακτικές διαδικασίες, τότε δεν μπορεί η παιδεία να προχωρήσει μπροστά. Κάνει κύκλους γύρω από τον εαυτό της και καταναλώνει τζάμπα ενέργεια.

Οι πραγματικοί αξιολογητές είναι οι απόφοιτοι, που τους βλέπεις μετά από χρόνια και σου λένε: "Από σένα έμαθα πολλά πολλά".

Αυτή η ομολογία δεν ξεπληρώνεται ούτε με τα λεφτά όλου του κόσμου!

Αλλά, μη βάζουμε τα πάντα στο ίδιο τσουβάλι. Αλλο το χάρισμα, άλλο η επιβίωση.

Δεν είναι θεμιτό να πληρώνεσαι ανάλογα με το ταλέντο σου, αλλά να βρεθεί τρόπος να διορίζονται μόνο ταλέντα.

Αφού όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι, δεν θα μπω στη διαδικασία να σκέφτομαι μισθούς με διαφορετικές ταχύτητες, αλλά να μάχομαι για τα κετημένα που μου αφαιρούν.

NdN said...

Κίμωνα,

Μολονότι το σχόλιο μου έλεγε το αυτονόητο ότι δηλαδή είσαι τυχερός που είσαι ΔΥ και δεν κινδυνεύεις να απολυθείς εισέπραξα ειρωνία για "αμερικανιές" και διάφορες άλλες μαλακίες. Οπότε ας το ρίξουμε το επίπεδο. Εξάλλου έχω παρατηρήσει ότι με όσους έχουν τη νοοτροπά του βολεμένου δεν μπορώ να κάνω διαφορετική συζήτηση.Πάμε λοιπόν...

Μόλις σκούπισα τα δάκρυα που γέμισαν τα μάτια μου. Μάταια προσπαθούσαν να με σταματήσουν οι αμόρφωτοι και αστοιχείωτοι Δυτικοί που όταν κάποιοι σαν κι εσενα έχτιζαν Παρθενώνες αυτοί ζούσαν ακόμα στα δέντρα. Με ρωτούσαν αν απολύθηκε κανένας συνάδελφος ακόμα, αλλά πως να τους εξηγήσω ότι συνάντησα τον Βασιλάκη Καίλα. Νόμιζα ότι ακόμα ήταν έξι. Τελικά αυτός μεγάλωσε...και κουβαλάει μάρμαρα στον πεμπτο.

Πάντως νομίζω ότι έχεις δίκιο. Το ότι πάμε κατα διαόλου φταίει αποκλειστικά και μόνο το ποτό που πίνει ένας απολυμένος με τους συναδέλφους του. Κανονικά θα έπρεπε να πάει να «προβληματιστεί». Κάτι τέτοιο δεν κάνουν και οι «επαναστάτες» Ελληνες;

Να μην γίνεις κότα στους Γερμανούς. Αυτοί δολοφονούσαν αθώους στον Παγκόσμιο. Εδώ άντεξε ο Ελληνας 400 χρόνια Τουρκοκρατίας, θα κοτέψει στην Μέρκελ. Να επαναστατήσεις, επειδή το βουνό είναι λίγο δύσκολο και ντεμοπντέ από ότι μου έχουν πει, θα πρέπει να βρεις άλλη λύση....Α ξέχασα εσύ έχεις και το δικαίωμα στην απεργία. Χωρίς να διακινδυνεύεις τίποτα όμως. Για ρώτα και τις πωλήτριες στα Hondos για παράδειγμα. Αλλά γι αυτές ποιος νοιάζεται...Επανάσταση εκ του ασφαλούς λοιπόν...ε δεν πειράζει όπως μάθει ο καθένας.

Οσο για το τελευταίο κομματι του σχολίου είναι για γέλια. Εσύ να μιλάς σε μένα για διαφορετικότητα. Εγώ έχω δουλέψει σε 10 χώρες και εσύ έχεις βγει από το χωριό σου μόνο σαν τουρίστας. Αλλά τι θα μπορούσα να περιμένω από έναν βολεμένο;

Συγγνώμη για την επιθετικότητα μου, χωρίς τις αγγλιστί εκφράσεις χάνω την ευγένεια μου. Μπορεί τα ελληνικά μου να μην είναι πολύ καλά. Κρίμα που δεν είχα καθηγητές σαν κι εσένα...αν και θα εκπλαγώ αν είσαι φιλόλογος, συνήθως αυτοί ξέρουν να γράφουν χωρίς ψευτομαγκιές και ειρωνίες.

dimitris said...

Καλησπερα ανεστασια, το πεταλωμα ξεκινησε δια στοματος πεταλωτη, απο την παιδεια κοβει γυρω στα 300 εκατ.ευρω, αλλα και προσληψεις ΘΑ κανει και οσοι πετυχαν στους διαγωνισμους του ασεπ ειναι ''με την βουλα'' για καποια στιγμη διορησμου. Στο ρευμα εβαλε παραπανω φ.π.α,σε προιοντα που χρειαζομαστε στην καθημερινοτητα μας ανεβασε τον φ.π.α, στο πετρελαιο ανεβασε το φ.π.α,κοβει απο τους δημοσιους υπαλληλους μεχρι και 30% στα δωρα ,πασχα, χριστουγεννων,επιδομα αδειας, καμμια αυξηση, κ.λ.π, το θεμα πια δεν ειναι αν θα κατεβεις στην απεργια για ζητηματα που αφορουν τον κλαδο σου, αλλα τον βιοπορισμο σου και τασια[ΑΝΕΣΤΑΣΙΑ]μεσα στο καλοκαιρι θα παρει και αλλα μετρα και μεχρι τα χριστουγεννα και αλλα, θα εχεις κεφι για διδασκαλια? Η ερωτηση ειναι ρητορικη -εσυ λογω ψυχης θα το κανεις-.

kimon said...

Ndn, το επίπεδο είχε χαθεί απ' τη στιγμή που άρχισες να γράφεις. Ίσως η ξενιτιά σε αφομοίωσε και σου διαμόρφωσε τύπου american dream τρόπο ζωής.
Δεν σε κατηγορώ, αλλά μη φυτρώνεις εκεί που το κλίμα δεν σου ταιριάζει. Εδώ στο χωριό είναι διαφορετικός ο αέρας.
Ο τεχνοκρατισμός δεν ακούγεται καλά στα αυτιά μας, ούτε ο δήθεν μοντερνισμός που η δύση προσπαθει με νυχια και με δόντια να απλώσει σαν τραχανά.
Σκούπισε λοιπόν τα δάκρυά σου και φύλαξε τα για την επιστροφή στη πατρίδα.
Όμως πρόσεξε, αν έχεις ακόμα σταγόνα Ελλάδας μέσα σου, μην πεις καμιά αμερικανιά στο χωριό σου γιατί θα γίνεις περίγελως.
Πάντως γράφεις πολύ ωραία. Φιλόλογος είσαι;

gyristroula2 said...

Αγαπητοί μου αναγνώστες, ειρήνη υμίν,
Δεν έχει νόημα σε τέτοιες δύσκολες για όλους στιγμές, να τρωγόμαστε μεταξύ μας, αφού όλους μας πλήττει η κατάσταση είτε είμαστε δημόσιοι είτε ιδιωτικοί υπάλληλοι είτε ζούμε έξω και οι δικοί μας άνθρωποι εδώ.
Ας ελπίσουμε το καλύτερο για μας και για τη χώρα μας. Όπως κι αν το πετύχουμε, με αγώνες, με θυσίες, με ανατροπές, με συμβιβασμούς.
Ας μη χάσουμε όμως μαζί και τη στοιχειώδη αλληλεγγύη μας ως λαός.

Χαρ. Αλβερτος said...

ΠΑΡΑΚΑΛΩ... ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠ' ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ!

(ΠΑΡ' Ο,ΤΙ Η... Κα ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ, ΟΧΙ Η Κα ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΤΟ, ΕΙΧΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ!)

ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΠ' ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ!

(ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΓΡΙΠΠΗΣ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ, ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΧΡΥΣΑΦΙ!
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΕ ΧΡΥΣΑΦΙ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ... ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΩΣΗ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ!)

28 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΑΝ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΥΔΟΥ, ΕΝΩ Η ΤΟΤΕ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΧΑΛΑΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΜΜΙΑ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΑΥΤΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ, Η...ΤΟΤΕ ΦΩΝΑΣΚΟΥΣΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΝΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΡΕΤΕΙΝΕ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ!)

.........
.............
.........

Χαρ. Αλβερτος said...

... " Και τωρα ποιος;
Την οραση παλι θα μας διδαξει; "

ποιος;

kimon said...

Γυριστρούλα αυτός ξεκίνησε πρώτος! Αυτός φταίει, αυτός!!!!!

Παντοτινε ταξιδευτή,
Τα είπες όλα! Μπράβο.

sgouro said...

Συμφωνώ με τον dimitris ,Ανεστασία. Εδώ τα πράγματα έχουν αγριέψει και έπεται συνέχεια...τον Ιούνιο καινούριο πακετάκι μέτρων και μέχρι το τέλος του χρόνου ποιος ξέρει τι άλλο...Δεν τους πιστεύω , δεν πιστεύω τις τάχα μου δραματικές κορώνες τους , είναι υποκριτές και επικίνδυνοι...όλοι τους!!!Συνέχισε καλή μου να το παλεύεις , όπως και γω , όπως κάθε άνθρωπος με μια κάποια ευαισθησία...αλλά μην την χάφτεις την παραμύθα. Κανείς και ποτέ δεν νοιάστηκε για αυτόν τον έρμο τον τόπο , κανείς και ποτέ δεν νοιάστηκε για μας. Ζωάκια πειθήνια θέλανε να τα ταίζουνε σανό και αυτά να μουγκανίζουν μακάρια. Πελάτες για τα κόμματά τους , όχι πολίτες με συνείδηση..

Anwtatos said...

Όχι ρε γαμώτο, τέτοια ματσάρα και να λείπει ο Promang από το ριγκ..
Μάγκες του ιδιωτικού, τώρα που καταβαραθρώνεται η αγοραστική δύναμη των δημοσίων, να δούμε τι θα λέτε, όταν τα μαγαζάκια σας αδειάσουν εντελώς..
Σηκώνω το χέρι του Kimon, τους διέλυσε όλους.

Cyber Sex

  Όταν πρωτομπήκε στο ίντερνετ, εκεί στα μισά της τελευταίας δεκαετίας του προηγούμενου αιώνα, σκέφτηκε ότι είχε μια ωραία ευκαιρία να βελτι...