Saturday, September 6, 2008

Καλά κρασιά!







Πάντα τα πηγαίναμε καλά μ' αυτό το θεό, από τότε που είχε εδώ το ναό του και για τρεις μέρες, λέει, το νερό γινόντανε κρασί στη βρύση του ναού κι όλοι έρχονταν για να ξεδιψάσουνε. Τον αφήσαμε χωρίς ναό, τον ξεσπιτώσαμε το δόλιο, αλλά όλο και μας έρχεται και μας ευλογάει. Σε πανηγύρια, σε γλέντια μέχρι το πρωί, στα χοιροσφάγια, στις απόκριες, γινόμαστε δικοί του θιασώτες, λες και δεν πέρασαν δυο χιλιάδες τόσα χρόνια εκθρονισμού του.
Αυτές τις μέρες όμως του τρύγου τον βλέπουμε να μας παρακολουθεί μέσα σε αμπέλια και πατήρια, να κλέβει μούστο απ' τα βαρέλια, να στολίζεται με κλαδιά και κατακάθια και να παίρνει στο κυνήγι καμιά πεταχτούλα νύμφη μέσα στο καταμεσήμερο.
Το κακό είναι ότι δεν βγήκε στις φωτογραφίες, ο ζαβολιάρης...

11 comments:

Λορελάη said...

Πώς δεν βγήκε; Εγώ τον είδα να κρυφοκοιταει πονηρά πίσω από τα βαρέλια, να στάζει στάλα-στάλα κατακόκκινος και ξαναμμένος μέσα στο κοφίνι, ξαπλωμένο πάνω στο σωρό από σταφύλια και μες στις κλιματόβεργες, να χορεύει τρελαμένος με τους άντρες τον χορό των σταφυλιών! Τον είδα σου λέω!
Άντε και του χρόνου φιλενάδα! :)

gyristroula2 said...

Εσύ είσαι αλαφροΐσκιωτη, λορελάη, θα τον έβλεπες ούτως ή άλλως! (Άλλωστε μη νομίζεις ότι δεν ξέρω τι κάνατε στα μπαγκάλια τις άγρυπνες νύχτες!)

meril said...

Τι ακούω; Τι ακούω για άγρυπνες νύχτες;
Κι άλλη φέρνει το Θεό το γήινο ...αχ, μωρέ ....με κείνα τα σταφύλια και τους μούστους....

Γυριστρούλα Γυριστρούλα....

Θερσίτης said...

Κάτω οι παγανιστές και ο παγανισμός. Είπατε τω βασιλεί ...

Ζήτω ο Διόνυσος και οι οπαδοί του.

gyristroula2 said...

Α, μεριλού, έτσι είναι, εμείς που γυρίζουμε, όλο και κάτι συντυχαίνουμε!
θερσίτη, αυτός ο θεός δεν έχει ανάγκη από -ισμούς δικούς του, κολλάει με όλους τους άλλους. Καλύτερα μάλλον, όλοι οι άλλοι του κολλάνε, για να μη στεγνώνουν εντελώς με την ξεραΐλα που τους δέρνει.

giorgos_st said...

Και του χρόνου, αυτή σου η ανάρτηση έγινε αιτια να το προεκτείνω λίγο το θέμα του κρασιού, ελπίζω να μη σου χαλάσω τη μαγεία.

Anonymous said...

Ποιητική όπως πάντα, μου φτιάχνεις την διαδικτυακή μου μέρα.

gyristroula2 said...

Γιώργο, σ' ευχαριστώ. Ένα είδος μαγείας δεν είναι και η (αλ)χημεία του κρασιού;
Καλώς το αστεράκι μας. Εσύ να δεις πώς μας φτιάχνεις όλων τη μέρα, aurora.

loyk said...

Καλη μου γυριστρουλα,δεν ξερω αν βρισκετε ο ναος εκει σε σας,παντως ενας συμπατριωτη σου[σημερα θα κατεβαινε στο νησι σας]επεμενε οτι το καλυτερο κρασι βγαινει στη Συνετι,δεν ξερω και δεν περνω θεση.
Παντως ευχομαι σε σενα οτι και σε αυτον ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ.

Valderosso said...
This comment has been removed by the author.
gyristroula2 said...

Να' σαι καλά, Λουκά.
Καλό κρασί έχει και το Συνετί, μα το Βουνί καλύτερο να του πεις του συμπατριώτη μου.

Cyber Sex

  Όταν πρωτομπήκε στο ίντερνετ, εκεί στα μισά της τελευταίας δεκαετίας του προηγούμενου αιώνα, σκέφτηκε ότι είχε μια ωραία ευκαιρία να βελτι...