Tuesday, April 15, 2008

Του '08 οι εκδρομείς





Στη φασαριόζικη κερκίδα του "Goudi city", στα παιδιά της Τρίτης του 5ου Ζωγράφου που έκαναν αισθητό το πέρασμά τους από τη Ζάκυνθο και έδειξαν ότι μπορούν να υπάρχουν ωραίοι εκδρομείς και στις κατασυκοφαντημένες μαθητικές εκδρομές του καιρού μας.
Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη σκηνή στο πούλμαν της επιστροφής:Τριγύρω στον κύριο Άρη,το δάσκαλό τους, που τους αφηγείται συναρπαστικά ιστορίες από μαθητικές εκδρομές στα χρόνια της επταετίας και κανένας, ούτε εγώ, δεν θέλει να φτάσει γρήγορα στο σπίτι...

10 comments:

Θερσίτης said...

Τώρα όλα εξηγούνται. Τυχεροί οι μαθητές της τρίτης σας. Ελπίζω να είδανε και τα στοιχεία του πολιτισμού του νησιού.

Λορελάη said...

Εμείς τώρα ζηλεύουμε........
(βρήκατε κανέναν μερακλή ζακυνθινό να σας πει τον ύμνον εις την ελευθερίαν σε καντάδα, πριν την μελοποίηση του Μάντζαρου;)

gyristroula2 said...

θερσίτη μου, αυτό είναι όρος για οποιαδήποτε εκδρομή συνοδεύω. Φαντάσου Θεσσαλονίκη με ΤΕΕ, να ξενυχτάνε μέχρι το πρωί στα λαδάδικα και το πρωί να μην αφήνουν μνημείο για μνημείο και να μην κοιμούνται κιόλας όρθιοι. Τώρα δεν είχαμε τέτοια, είναι γυμνάσιο, 12.30 επιστρέφαμε στο ξενοδοχείο (όχι ότι κοιμούνταν νωρίς, φυσικά), αλλά το πρωί πήγαμε όπου μπορέσαμε. Μόνο στο Λαγανά δεν προλάβαμε.
Ξέρεις σίγουρα από πού δεν ξεκόλλαγα εγώ! Από τα χειρόγραφα του κόντε.
λορελάη, έπρεπε να σε είχα ρωτήσει. Πού να ξέρω;

giorgos_st said...

Πήγατε και στο ναυάγιο βλέπω! Το άκουσες πως τα Ελληνικά ο Σολωμός από τους κρητικούς τα μάθε ή σας την είπαν την ιστορία οι Ζακυνθινοί όπως ήθελαν?
ΥΓ. Βγάλε αυτά τα παλιογράμματα από κάτω σε παρακαλώ γιατί θα το εφαρμόσω και γώ το σύστημα αλλά θα πρέπει να αντιγράψεις όλοκληρο το το κινέζικο αλφάβητο.

vagnes said...

Ειδατε τι ομορφη ειναι και η δυτικη Ελλαδα!
Οσο για το Λαγανα δεν χασατε και σπουδαια πραγματα.
Η θαλασσα στο ναυαγιο ειναι εκπληκτικη, αλλα για να την απολαυσεις με λιγο κοσμο πρεπει να πας αργα το μεσημερι ή με δικο σου βαρκακι το απογεμα.
Πανεμορφη τροπικη παραλια οπως και οι πρασινογαλανες σπηλιες πριν φτασεις.

gyristroula2 said...

giorgo, να βάλεις κι εσύ τα γράμματα, εγώ γλίτωσα τους ιούς, κάθε τόσο έσβηνα. Ο Σολωμός τη γλώσσα την έμαθε με το γάλα της μάνας του της χωριάτισσας και την πλούτισε από την κρητική ποίηση και τους ανθρώπους του νησιού του, αλλά ουσιαστικά μόνος του τη δημιούργησε.
vagnes, κι εσείς εκεί στην ήμερη δύση έχετε πολλές ομορφιές, ξέρουμε, ξέρουμε...

? said...

τελικά στο ναυάγιο πήγατε??

gyristroula2 said...

Πήγαμε δια ξηράς και το είδαμε, νίκο, όπως δείχνει και η φωτογραφία.

meril said...

Ναι ναι κάνε μας ζήλειες τώρα.....

gyristroula2 said...

ΚΑΛΩΣ ΤΗΝΕ ΚΙ ΑΣ ΑΡΓΗΣΕ!!!

Cyber Sex

  Όταν πρωτομπήκε στο ίντερνετ, εκεί στα μισά της τελευταίας δεκαετίας του προηγούμενου αιώνα, σκέφτηκε ότι είχε μια ωραία ευκαιρία να βελτι...