Monday, December 8, 2008

Κυρία, το κλείσαμε!

Έχουν πολλούς λόγους να μείνουν σπίτι.
Ζουν στη χώρα του βολέματος, που όλοι περιμένουν την καλή και μέχρι τότε, κλείνονται στο μικρόκοσμό τους και πέρα βρέχει. Οι γονείς τους, αμήχανοι, δεν ξέρουν αν πρέπει να είναι υπερήφανοι που δεν κονομάνε, που δεν τα πιάνουν. Δεν ξέρουν αν πρέπει να τα γαλουχήσουν στην εντιμότητα, την αλληλεγγύη, την ανθρωπιά, την αξιοκρατία. Φοβούνται μήπως αύριο δεν θα έχουν εξαιτίας αυτών των αρχών, όχι μόνο πολλά λεφτά και αναγνώριση, αλλά ούτε καν επιβίωση.
Εμείς οι δάσκαλοί τους πολλές φορές, όσο και να προσπαθούμε αρκετοί για το αντίθετο, δεν καταφέρνουμε να τους δώσουμε όπλα και οράματα και όνειρα να πορευτούν μέσα στην ομίχλη και το ζόφο που τα περιβάλλει.
Η καθημερινότητά τους σε ρυθμούς εξοντωτικούς, σχολείο, μετά φροντιστήριο, ενδιάμεσα και ανάμεσα διάβασμα, εξωσχολικές δραστηριότητες. Η ξενοιασιά, το ανέμελο παιχνίδι, η δημιουργική ονειροπόληση που τροφοδοτούν την ανάπτυξη των υγιών ανθρώπινων πλασμάτων, γίνονται όλο και πιο μακρινά και δυσεύρετα.
Φαίνονται χορτάτα, χαϊδεμένα, είναι καλοντυμένα,θα μπορούσες να πεις και κακομαθημένα. Βουτυρόπαιδα, σοκολατόπαιδα. Εμείς που τα ζούμε καθημερινά ξέρουμε πολύ καλά πόσο πλαστή είναι αυτή η εικόνα. Πόσος πόνος κρύβεται μέσα στα χίλια δυο γκαζετάκια, στα σινιέ ρούχα και στα περίεργα μαλλιά και σκουλαρίκια. Τι σημαίνει μια οικογένεια σκορποχώρι. Πόσο δύσκολο να είσαι εσύ ο γονιός των γονιών που έχουν συντριβεί κοινωνικά, ψυχικά. Τι είναι να μην έχεις ένα σταθερό σημείο να πιαστείς, αυτό έστω που είχαμε παλιά, το σόι, η γειτονιά, οι παππούδες.
Οι οθόνες που τα περιβάλλουν τους δίνουν αντιφατικά μηνύματα. Το καταναλωτικό όνειρο και οι κούφιες αξίες από τη μια, τα μεγάλα λόγια, αγώνες, δημοκρατία, παιδεία, πολιτισμός, από την άλλη. Γι' αυτά ο πολιτισμός μας είναι το ίδιο άπιαστος και αόριστος με τα πανάκριβα αυτοκίνητα και τις βίλες. Το ίδιο ξένος. Φροντίζουμε να τα κρατάμε σε απόσταση από αυτόν και να τα μπουκώνουμε με πληροφορίες, γνώσεις άχρηστες, γνώσεις χρησιμοθηρικές, κενές ουσίας θρεπτικής, όπως τα τζανκ φουντ που τα ταΐζουμε.
Ακόμα κι αυτοί που θέλουν να τα βγάλουν από το σπίτι, τους έχουν έτοιμη τη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσουν. Με τα δικά τους χρώματα, τη δική τους οριοθέτηση. Μέρος ενός κινήματος διαμαρτυρίας, κομμένου και ραμμένου στις κομματικές ντιρεκτίβες, στις ιδεολογικές αγκυλώσεις τις παρωχημένες.
Σήμερα βγήκαν μόνα τους.
Τα βρήκα στο δρόμο μου προς το σχολείο.
"Γεια σας, κυρία!" Και μετά "Δεν θα περάσει!"
Σκότωσαν έναν δικό τους. Έναν πιτσιρικά που πήγε να "την πει" σε έναν "μπάτσο", έτσι για "τσαμπουκά", έτσι όπως κάνει την επανάστασή του κάθε πιτσιρικάς, πριν να φορέσει σινιέ κουστουμάκι και στολή, πριν να βολευτεί και να κλειστεί στο σπίτι. Μόνο που αυτός δεν θα έχει την ευκαιρία να "διορθωθεί" να κάτσει σπίτι.
Γέμισαν οι δρόμοι, η γειτονιά, η πλατεία. "Κυρία, το κλείσαμε!" "Καλά κάνατε!" Πρώτη φορά από μένα ακούσανε κάτι τέτοιο, που ούτε μια μέρα κατάληψη δεν σηκώνω στο σπαθί μου. "Αλήθεια;"
Αλήθεια!
Σ' αυτή τη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, τα παιδιά δεν τα έχουμε για σκότωμα!

15 comments:

NdN said...

Καλημέρα Gyristroula,

Κάπως έτσι το σκέφτηκα και εγώ. Ενας πιτσιρικάς που πήγε να το παίξει μάγκας στην παρέα, ίσως και σε κάποια κοπελιά, πράγμα δηλαδή που το κάναμε κάποτε όλοι μας και το πλήρωσε με τη ζωή του από το πουθενά. Επειδή μάλλον αυτός που είχε την εξουσία ήταν πιο κομπλεξικός από όσο θα δικαιολογούσε η θέση του.

Αυτός ο πιτσιρικάς δεν θα μπορέσει να "διορθωθεί" όπως χιλιάδες από εμάς που φοράμε το κουστούμι μας τα πρωινά.

Τι να λέμε τώρα...Κρίμα για το παιδί, κρίμα και για τους γονείς του. Τι να λέμε τώρα

Θανασης Ξ. said...

Όταν ένα παιδί σκοτώνεται από μια σφαίρα δεν μπορεί να ισχύει καμία άλλη αλήθεια:
ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΤΟ ΣΚΟΤΩΣΑΜΕ.

Πώς θα διαχειριστούμε την ενοχή μας τις προσεχείς μέρες;

Ο ανατόμος θα μας αποκαλύψει εάν η σφαίρα ήταν από εξοστρακισμό ή 'στο ψαχνό', θα ξέρουμε επιτέλους τι να καταλογίσουμε στον 'ειδικό φρουρό', το περι δικαίου αίσθημά μας θα ικανοποιηθεί με την απόδοση της κατάλληλης ποινής.

Οι 'ειδικοί' στα κανάλια, στα πάνελ, στις εφημερίδες, αστυνομικοί, κοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, θα μας αναλύσουν όλες τις παραμέτρους: Πώς βρέθηκε εκεί ο 15χρονος, πώς 'γαλουχήθηκε' ο ειδικός φρουρός, ποιά είναι η προϊστορία των έξαρχείων', τι λάθη έκαναν τα κόμματα, η αστυνομία, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς. Η 'νηφάλια επιστήμη' θα εκλογικεύσει, η οργή, το πένθος, η ντροπή μπροστά στον καθρέφτη θα βρεί 'αιτίες', θα ικανοποιηθεί, θα καταλαγιάσει.

Κι ύστερα οι ομάδες των αναρχικών θα αποσυρθούν σιγά-σιγά, τα σχολεία θα ξανανοίξουν, ο Δήμαρχος θα δώσει την εντολή να συνεχιστούν οι διακοσμήσεις, οι τζαμάδες θα αποκαταστήσουν τις ζημιές, οι ασφαλιστικές θα αποζημιώσουν το κόστος, θα βγούμε ξανά στην αγορά, ο Αη Βασίλης θα έρθει πάλι. Κι έτσι η μνήμη θα κάνει reset, τα πολύχρωμα λαμπάκια θα συσκοτίσουν μια χαρά.

Τουλάχιστον σήμερα,
πριν αποκατασταθεί η ξεσκισμένη μας παρθενιά, μπροστά στο άψυχο αυτό σώμα,
ας ΝΤΡΑΠΟΥΜΕ._

Θερσίτης said...

Απελπισία.

giorgos_st said...

Τα είπες όλα...όσα δεν λέγονται...

vagnes said...

...υπάρχουν τόσα χρώματα κι όμως το μόνο που γνωρίζουν να διαχειρίζονται οι εξουσίες που μας κυβερνούν είναι το μαύρο, το απόλυτο μαύρο...

meril said...

Δε μου χει μείνει ούτε μια λέξη....

Διονύσης Μάνεσης said...

"Κυρία, το κλείσαμε!"

Θα μπορούσε να ήταν η φράση η κρεμασμένη στη τζαμαρία του "καφενείον η Ελλάς".
Και μάλιστα χωρίς τη δυνατότητα προσθήκης άλλης, τύπου "ραντεβού τον Σεπτέμβριον"

Πάντως κι εγώ, γυριστρούλα, άκουσα πολλά "ωραία" απ' τα παιδιά σήμερα. Και σ'αυτή την "καθαρή" ματιά μόνο μπορεί να βασιστεί το ελάχιστο της ελπίδας (μου).

gyristroula2 said...

ndn, πού να φαντάζονταν ο πιτσιρικάς ο Αλέξανδρος τι θα προκαλούσε με το χαμό του. Τις αυθόρμητες πρωινές συγκεντρώσεις των μαθητών ακολούθησε μια άνευ ορίων εξέγερση. Ας μην βιαστούμε να αναπαραγάγουμε τα λεγόμενα των καναλιών για κουκουλοφόρους. Καταστροφείς αγριεμένοι είναι πιο σωστό.
Θανάση, πολύ σωστά μιλάς, αυτό και εγώ νιώθω αυτές τις μέρες, πως υπάρχει μια γενικευμένη κατακραυγή εναντίον μας και ειλικρινά, δεν θέλω να μας υπερασπιστώ καθόλου.
θερσίτη μου, είδες τα παιδιά; Δεν θα είναι εύκολη λεία για κανέναν, έχουν γερά αντανακλαστικά, δεν συμφωνείς;
γιώργο, τι μπορεί να πει κανείς. Η ιδέα ενός νεκρού δεκαπεντάχρονου σε αποστομώνει.
vagnes, αυτοί δεν ακούνε δεν βλέπουν, μόνο οσμίζονται το χρήμα σαν τα θηρία. Είδα τον τίτλο της ανάρτησής σου, διερμηνεύεις το δημόσιο αίσθημα που λένε και οι επίσημοι.
μέριλ, το ξέρω, αλλά και μόνο η παρουσία σου στην παρέα είναι πολύτιμη, μην το ξεχνάς.
Η ελπίδα ΜΑΣ, διονύση. Ξέρεις τι με φοβίζει όμως; Πως η αντίδρασή τους δεν θα είναι πια καθόλου καθωσπρέπει και νομοταγής. Όλα τους εξωθούν σε ακραίες συμπεριφορές και θα πρέπει να σταθούμε δίπλα τους συμβουλευτικά, ίσως και πέρα από τα μέχρι τώρα πλαίσια, για να μην χάνουμε κάθε τόσο κι από ένα.
Εγώ χθες πήγα στη συγκέντρωσή τους και μίλησα μαζί τους, τους είπα τι να αποφεύγουν, τι να προσέχουν. 14χρονα παιδιά παίζουν με τη φωτιά. "Μη φοβόσαστε, κυρία, έχω μαύρη ζώνη" μου λέει ένα σαμιαμίδι. "Τώρα είναι που φοβάμαι, βρε, του λέω"
Δεν ξέρω αν μπορούμε πια να προστατέψουμε τα παιδιά, συνάδελφε.

loyk said...

KAΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΛΕΞΗ.
ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΦΤΑΙΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΟΥ.
ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΥΦΑΞΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΚΑΙ ΣΦΥΡΙΖΟΥΜΕ ΑΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ.
Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΕΧΕΙ ΣΑΠΙΣΕΙ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΤΑΒΡΟΧΘΙΖΕΙ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ.

καψοραχη said...

μη βιαζομαστε! τωρα ισως ξεκινουν ολα! οι γονεις μας πολεμησαν εναν κατακτητη,οι προηγουμενοι απο εμας εριξαν μια χουντα με ενα Πολυτεχνειο,εμεις κατσαμε στον καναπε και διαβαζαμε Μπουσκαλια!(συμπαθεστατος κατα τα αλλα)αγορασαμε το τζιπ με δανειο,το εξοχικο με δανειο μας ζοριζουν οι τραπεζες και σκουζουμε σαν τους χοιρους! τα παιδια μας τα μαθαμε 3 γλωσσες,τα στειλαμε στο εξωτερικο να σπουδασουν(διοτι τα Πανεπιστημια στην Ελλαδα ειναι ερμαια των συνομιληκων μας,κοινως μπουρδελα!)για να ερθουν πισω να μας ακουν να σκουζουμε,να γινουν ντιλιβεραδες,να δουλευουν για 600 ευρω,με προοπτικη συνταξης στα 80!
αυτα λοιπον τα παιδια ΑΠΟΛΥΤΑ φυσιολογικα ΘΥΜΩΣΑΝ!και τα εσπασαν ολα!!!!
θα μπορουσαν να μας βρασουν και να πιουν την σουπα μας!!!
παντως ας μη βιαζομαστε να τα κατηγορησουμε για ολες τις καταστροφες!!ηδη αρχισαν να βγαινουν δειλα-δειλα οι φημες για"αγανακτισμενους"πολιτες!
Συγχωρεστε μου την γλωσσα και την ταραχη!
ειμαι βαθια θυμωμενη οχι μονο για ολα αυτα αλλα γιατι βλεπω συνομιλικους μου και γονεις να συνεχιζουν την ζωουλα τους στελνοντας ο ενας στον αλλον χαριτωμενα ανεκδοτακια στα emai!

gyristroula2 said...

Loyk, καψοράχη, δεν φαντάζεστε πόσο συμφωνώ. Βαυκαλιζόμαστε με την ιδέα πως αν είμαστε καλοί γονείς, καλοί δάσκαλοι, αν κάνουμε το καθήκον μας, θα γίνει ο κόσμος καλύτερος. Αυτά τα γεγονότα μας έδειξαν πόσο μακριά νυχτωμένοι είμαστε. Δεν ξέρω αν αύριο θα τα βλέπω πιο αισιόδοξα, σήμερα όμως αισθάνομαι συντριβή και ματαίωση.

Θανασης Ξ. said...

Σήμερα το πρωί (δουλεύω στο κέντρο), στην Ερμού, στα πρόχειρα προστατευτικά που ένα εμπορικό είχε βάλει μπροστά στις εύθραυστες βιτρίνες του, κάποιος ‘κουκουλοφόρος’ είχε γράψει κάτι που μ’ έκανε ν’ ανατριχιάσω:

‘Η εργατική τάξη κοιμάται !!’

Σαν να με κατηγορούσε κατάστηθα. Σαν να μου ‘λεγε ‘..άκα, εγώ βγήκα στους δρόμους, πετροβολήθηκα με τις ομάδες καταστολής του κράτους, ρούφηξα τα δακρυγόνα με το κουτάλι, για να ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΕΣΥ, ν’ ακολουθήσεις, να σηκωθείς απ’ τον καναπέ σου, κι εσύ ΚΟΙΜΑΣΑΙ’.

Κάτω απ’ το σύνθημα ‘άκουσα’ και τον ‘πόνο’ του. Την κούρασή του.

Διότι σήμερα τι έγινε;

Το ΚΚΕ τον άδειασε, το ΚΚΕ δεν θα αποδεχθεί ποτέ κάτι ‘εκτός τάξης’, ‘εκτός γραμμής’, ίσα-ίσα που περηφανεύεται η Αλέκα για τις συντεταγμένες, αυτό-περιφρουρούμενες πορείες του. Η δικτατορία του προλεταριάτου δεν παύει να είναι δικτατορία.

Η ΝΔ σιγά μην ήταν υπέρ του.

Το ΠΑΣΟΚ σιγά μην δεν ήταν εναντίον του.

Ο ΛΑΟΣ σιγά μην δεν ήταν ο πιο ‘σκληρός’ απ’ όλους τους υπόλοιπους.

Έμεναν ο Αλέκος κι ο Αλέξης. Οι μόνοι στους οποίους ήλπιζε. Και τι είπαν; Τα μάσησαν ! ‘Είμαστε με τους μαθητές και τις μαθήτριες’ ψέλλισαν, ‘δεν χαϊδεύουμε κανενός αυτιά’ ξαναψέλλισαν, ‘δεν θα γίνουμε εισαγγελείς’ ξανα-ματαψέλισσαν.

Τον φαντάζομαι να κατηφορίζει την Ερμού ξημερώματα. Δεν σπάει πια. Κουράστηκε. Μας έχει σιχαθεί. Πάει για το σπίτι. Μας έχει αφορίσει όλους με τέσσερις λέξεις ! Και ‘κει στο Μοναστηράκι, λίγο πριν πάρει το μετρό, γράφει και το υστερόγραφό του:

‘Εσείς μιλάτε για ζημιές, κι εγώ μιλάω για ζωές !’

Κάπου έπρεπε να τα πω Γυριστρούλα.
Σ΄ευχαριστώ.

gyristroula2 said...

Θανάση, εμείς σ' ευχαριστούμε. Ήταν ένα συγκλονιστικό σχόλιο- ανταπόκριση.
Αυτοί όλοι σήμερα όχι μόνο δεν κατάλαβαν τι τους είπαν τα εξαγριωμένα παιδιά τους, αλλά άνοιξαν ο καθένας το μαγαζάκι του: Σύνταγμα, Πεδίο του Άρεως, Ομόνοια. Εσύ ως απεργός δεν είχες παρά να διαλέξεις μαγαζί. Όχι μόνο δηλαδή δεν συγκλονίστηκαν, όπως εμείς, δεν έσπευσαν να τα βρουν μεταξύ τους σε μια μίνιμουμ βάση, οι "αριστεροί" τουλάχιστον, αλλά κράταγαν το ίδιο λάβαρο: "εγώ είμαι ο σωστός κι όλοι οι άλλοι ούτε να σας φτύσω"
Όσο για τη δήθεν λιγότερο συντηρητική στάση του ΣΥΝ, όταν αυτός ο προοδευτισμός, ο τζάμπα, δεν συνοδεύεται από διάθεση να στρωθούν να συνεργαστούν και να κάνουν κάτι, θυμίζει εκείνους τους γέρους που βάζουν το σκουλαρίκι του γιου τους, για να χτυπήσουν καμιά γκομενίτσα. Δεν μας αρκούν οι προοδευτικές πόζες, Θανάση, ούτε η γοητεία (λέγε με Αλέξης). Θέλουμε να τους δούμε να βγάζουν κάστανα από τη φωτιά, να δώσουν μια χειροπιαστή ένδειξη ότι το πήρανε το μήνυμα του πιτσιρικά. Κι ας μην φορέσουν το σκουλαρίκι του...

loyk said...

ΓΥΡΙΣΤΡΟΥΛΑ,ΕΝΤΑΞΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΣΙΤΑΤΩΝ ΜΕΣΩ ΣΥΝΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.
Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ,ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΝΑ ΑΦΟΥΓΚΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΤΟΥΣ.
ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΜΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΣΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ,ΕΜΕΙΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΜΟΝΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ.
Υ.Γ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΠΕΡΑΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΝΙΓΓΟΣ,ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΕΙΔΑ 2 ΔΙΜΟΙΡΙΕΣ ΜΑΤ ΣΕ ΧΑΛΑΡΗ ΦΑΣΗ ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΡΑΝΗ ΤΟΥΣ,ΕΙΔΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΑΡΑΤΗΡΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ 4 ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ,ΟΙ ΜΑΤΑΤΖΗΔΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΑΙΔΙΑ 24 ΧΡΟΝΩΝ ΤΟ ΠΟΛΥ,ΜΙΚΡΟΙ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ,ΑΦΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΠΑΝ ,ΡΕ ΣΥ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΕΙΝΑΙ.
Αναρωτιεμε κι εγω γιατι αραγε να μαλωνουν τα παιδια με τα παιδια;
Τ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ;

gyristroula2 said...

loyk, καλησπέρα, χρόνια πολλά αν γιορτάζεις σήμερα. Δεν είναι δική μας δουλειά να ηγηθούμε της πορείας. Σιγά μην τα πάρουμε κι από το χεράκι να τα πάμε. Δεν καταλάβατε ότι αυτό που φωνάζουν είναι εναντίον μας; Δεν το καταλάβατε πως τους έχουμε κάνει αφόρητη τη ζωή στο σχολείο στο σπίτι στην κοινωνία; Κι ότι δεν υπάρχει κανένας αθώος ανάμεσά μας; Το μόνο που μας μένει είναι να επαναπροσδιορίσουμε το ρόλο μας, να γίνουμε λίγο πιο "μεγάλοι" κι όχι να παλιμπαιδίσουμε.

Cyber Sex

  Όταν πρωτομπήκε στο ίντερνετ, εκεί στα μισά της τελευταίας δεκαετίας του προηγούμενου αιώνα, σκέφτηκε ότι είχε μια ωραία ευκαιρία να βελτι...