Saturday, September 1, 2012

Η τάξη που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ

Ξεκινάει σε λίγο μια καινούρια σχολική χρονιά και παρ'όλη τη γενική δυσπραγία και κατήφεια, για μας, στο Γυμνάσιο και στις Λυκειακές Τάξεις Κορθίου, θα έχει τη γλυκιά γεύση της επιτυχίας των περυσινών μας αποφοίτων. Η καλύτερη χρονιά στην ιστορία του μικρού μας σχολείου. Ποτέ άλλοτε δεν σημειώθηκαν τόσο υψηλές επιδόσεις στις πανελλήνιες και ποτέ άλλοτε δεν πέτυχαν σχεδόν όλοι οι μαθητές μας σε καλές σχολές.

 Έχει μια ιδιαίτερη αξία αυτή η επιτυχία όμως. Δεν ανήκει μόνο στους μαθητές και στους δασκάλους τους και σε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτήν. Αφορά και έναν απόντα. Έναν που μας λείπει τρία χρόνια τώρα και συγχρόνως είναι πάντα παρών. Το Σταύρο. Η απώλειά του ήταν τόσο μεγάλο πλήγμα για τους συμμαθητές του, που είχαμε μεγάλη αγωνία για τις συνέπειές της στη μαθητική τους πορεία. Δεν είναι καθόλου εύκολο να συμβιβαστείς με το θάνατο στα 17 και επειδή δεν μπορείς να τα βάλεις μαζί του, τα βάζεις με ολόκληρο το σύμπαν. Και το σχολείο δεν αποτελεί εξαίρεση, ασφαλώς.

Επομένως, το ότι έφτασαν μέχρι εδώ αυτά τα παιδιά δείχνει ότι έδωσαν με επιτυχία πολύ περισσότερες και δυσκολότερες μάχες από αυτές που δίνουν συνήθως οι μαθητές στο λύκειο. Πέρασαν "εξετάσεις" πολύ πιο απαιτητικές.
(Ίσως γι' αυτό οι πανελλήνιες τελικά δεν τους δυσκόλεψαν και τόσο.)

Καλή επιτυχία στις σπουδές σας, παιδιά. 
Και, όπως λέγαμε και μια μέρα στην τάξη, κανείς δεν θα ξεχάσει τίποτα.
Και κανείς και τίποτα δεν θα ξεχαστεί.

5 comments:

Θερσίτης said...

Η επόμενη χρονιά σας θα είναι η καλύτερη μέχρι τη μεθεπόμενη. Έχετε εσείς εκεί όλες τις προϋποθέσεις της ζεστής σχολικής ατμόσφαιρας. Σε λίγο η περιοχή σας θα ανθίσει με τους απόφοιτους που αναπτύσσετε.
Καλή δύναμη, Αναστασία, για φέτος.

Δημήτρης Σπυρόπουλος said...

Συγχαρητήρια στα παιδιά και σε σας, τους συναδέλφους, που τους μεταδώσατε τη γνώση. ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!!!

gyristroula2 said...

Αντώνη, σ' ευχαριστούμε πολύ και ευχόμαστε το καλύτερο και για τα δικά σου παιδιά. Η αλήθεια είναι ότι χρόνια τώρα είμαστε πολύ υπερήφανοι για τους αποφοίτους μας, ανεξαρτήτως επιδόσεων.

gyristroula2 said...

Δημήτρη, ευχαριστούμε πολύ, καλή χρονιά και σε σας!

Anonymous said...

ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ!! ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ!!

Cyber Sex

  Όταν πρωτομπήκε στο ίντερνετ, εκεί στα μισά της τελευταίας δεκαετίας του προηγούμενου αιώνα, σκέφτηκε ότι είχε μια ωραία ευκαιρία να βελτι...